sharing

cara menjawab telefon yang sebenar

9:35 PG Nur Kaloi 4 Comments

Sebenarnye cara menjawab tepon yang kite amalkan adelah salah (ye ke?...) dan kebanyakannye sama..terpikir kah anda untuk menjawab dengan jawapan yang betul..jadi disini kite akan cube untuk menukarkan jawapannye (tak le korang boring sangat kalu jadi operator)
1.soalan: haloo.may i speak to amin please?
jawapan: maap.sini bukan balai polis.

2.soalan: haloo, siapa disana?
jawapan: ntah. saya kat sini,mane le saya tau sape kat sane..

3.soalan: haloo,boleh saya bercakap ngan bapak awak?
jawapan: nak cakap, cakap je ler. buat ape tanye saya.

4.soalan: haloo,boleh sambungkan ke nombor 323?
jawapan: maap cik,nombor tak boleh disambung,hanye boleh dicampur.

5.soalan: haloo,mak ade rumah?
jawapan: mak takde rumah.bapak ade pasal rumah ni bapak yang beli.

6.soalan: haloo amin,buat ape tu?
jawapan: kan ke saya tengah bercakap ngan awak kat tepon ni..

7.soalan: boleh saya bercakap ngan amin ?
jawapan: maap.nombor yang anda dail tidak mahu memberikan perkhidmatannye... .time kacih.

8.soalan: haloo.tolong panggilkan amin. saya nak bercakap dengannye.
jawapan: sila panggil sendiri.saya sibuk.maap

9.soalan: halloo... ...
jawapan: haloo.pusat sakit mental disini.anda ingin mendaftar?

10.soalan: haloo.saya nak tumpang bertanya...
jawapan: maap.ini bukan kaunter pertanyaan.

11.soalan: haloo.betul ke ini nombor 3234412?
jawapan: sila dail sekali lagi.kalo saya masih menjawab, betul le tu.

12.soalan: assalammualaikum...
jawapan: waalaikummussalam..(tupp!..terus letak tepon.salam kite wajib)

hehehehe....

You Might Also Like

4 komenstar:

tiara_ara berkata...

amboi..byknye name amin dalam tuh..hak3

iza berkata...

hahhaaaa..
xleh pakai tol info tu..
kalo rase nk kne brenti keje cepat..
InsyaALLAH leh gune kt ofis...hahahaha :))

nurkaloi berkata...

hahaha
to iza: aku bukan nak bhenti keje
tapi aku nak cepat habis LI ni...

nurkaloi berkata...

to nenek: alahaiiii
dulu bley laaa aminn]
skrg tak ley daaa
tak nak name die ag...
aku ngah cari name lenni
nanti aku letak yer...huhuhuhu