GilaBola,

dua kegembiraan

8:58 PG Nur Kaloi 0 Comments

aku nak bercerita tentang
2 kegembiraan
yang aku lalui minggu lepas
sepanjang cuti 3 hari sebelum ni...
ha..utk orang nogori yo yang cuti tuk ari isnin
sempena hari pertabalan Yang di-Pertuan Besar Negeri Sembilan

yang per1 nya..
of coz pasukan Negeri Sembilan
telah menang besar melawan KM Naza
dengan 3 - 0
dan keputusan agregat 5 - 0
ini semuanya berbekalkan kesungguhan pemain2 Negeri Sembilan
yang sentiasa mencari peluang utk mendapatkan jaringan..

yang ke2nya..
of coz la kemenangan di pihak Liverpool
yang menentang Manchester United
dan mendapat 2 jaringan gol berbalas 0
hahaha...
indah sungguh perlawanan tersebut
kerana pasukan Liverpool menguasai perlawanan tersebut
dan tidak memberi peluang langsung kepada MU...
pelbagai cubaan yang dilakukan Liverpool
sehinggalah Torres AKU tu menjaringkan gol yang pertama
walaupun beraksi dengan kecederaan
namun semangat juang dan kesungguhan Torres
telah membantu Liverpool menjuarai perlawanan tumpuan tu...
disebabkan Benitez nak keluarkan Torres
Ngog lak yang masuk gantikan Torres..
dan badi gol yang ada kat Torres telah melekat kat Ngog ni haa
dia pun dapat menjaringkan gol ke-2
sekali gus membawa kemenangan kepada pasukan Liverpool...

LIVERPOOL
vS
MANCHESTER UNITED


keputusan ialah 2 - 0
terima kasih kerana membaiki kedudukan tersebut
dan telah mengubati hati aku yang seakan-akan punah sebelum ni
di atas 4 kekalahan berturut-turut.....

THE RED is the best...


Fernando Torres claims there was no way he would have missed Liverpool's triumph over Manchester United.
Rafa Benitez revealed after Torres' match-winning strike that he only decided to play the striker on the coach on the way to Anfield.
But the Spanish star claims he was determined to line up, even though he hasn't fully recovered from his groin injury.
"I wasn't 100 per cent fit, but I wanted to play and it was worth it," said Torres. "We knew it was going to be a risk and I felt some pain in some of the movements that I made beforehand, but during the game it was OK.



0 komenstar:

raya

rayer 2009

12:28 PTG Nur Kaloi 0 Comments

mintak maaf la yer...
gambar rayer yang sepatutnyer aku letak hari tuu
terlewat plak....
haaa ni antara picture family aku rayer hari tu...
tapi gambar aku jer lebihh...
hehehehehehe



ni kat kampung aku...
ni kat depan umah...
sebelum g balik kampung

0 komenstar:

sharing

Khatam Qur'an

4:33 PTG Nur Kaloi 0 Comments

Rasulullah SAW pernah bertanya sebuah teka-teki kepada umatnya :

Siapakah antara kamu yang dapat khatam Qur'an dalam jangka masa dua-tiga minit?
Tiada seorang dari sahabatnya yang menjawab.

Malah Saiyidina Ummar telah mengatakan bahawa ianya mustahil untuk mengatam Qur'an dalam begitu cepat.  
Kemudiannya Saiyyidina Ali mengangkat tangannya. Saiyidina Ummar bersuara
kepada Saiyidina Ali bahawa Saiyidina Ali (yang sedang kecil pada waktu itu) tidak tahu apa yang dikatakannya itu.

Lantas Saiyidina Ali membaca surah Al-Ikhlas 3 kali.

Rasulullah SAW menjawab dengan mengatakan bahawa Saiyidina Ali betulMembaca surah Al-Ikhlas sekali ganjarannya sama dengan membaca 10 juz kitab Al-Quran. Lalu dengan membaca
surah Al-Ikhlas sebanyak tiga kali qatamlah Quran kerana ianya sama dengan membaca 30 jus Al-Quran.

Berkata Ibnu Abbas r.a. bahawa Rasulullah SAW telah bersabda: 
Ketika saya (Rasulullah SAW) israk ke langit, maka saya telah melihat Arasy di atas 360,000 sendi dan jarak jauh antara satu sendi ke satu sendi ialah 300,000 tahun perjalanan. Pada tiap-tiap sendi itu
terdapat padang sahara sebanyak 12,000 dan luasnya setiap satu padang sahara itu seluas dari timur hingga ke barat. 

Pada setiap padang sahara itu terdapat 80,000 malaikat yang mana kesemuanya membaca surah Al-Ikhlas. Setelah mereka selesai membaca surah tersebut maka berkata mereka: 

Wahai Tuhan kami,sesungguhnya pahala dari bacaan kami ini kami berikan kpd orang yang membaca surah Al-Ikhlas baik ianya lelaki mahupun perempuan.

Sabda Rasulullah SAW lagi : Demi Allah yang jiwaku ditanganNya, sesungguhnya Qul Huwallahu Ahadu itu tertulis di sayap malaikat Jibrail a.s, Allahhus Somad itu tertulis di sayap malaikat Mikail a.s, Lamyalid walam yuulad tertulis pada sayap malaikat Izrail a.s, Walam yakullahu kufuwan ahadu tertulis pada sayap malaikat Israfil a.s.

0 komenstar: