cintancintun,

episod cinta kembali....

2:48 PTG Nur Kaloi 2 Comments

episod cinta kini kembali
dengan cerita mengejar kerjaya...
hehehe
pagi tadi dengan segar bugar nyer memakai baju kurung
mengejar bukan kejar orang
dan bukan dikejar...
naek LRT ke Asia Jaya
suare merdu
###  stesen berikutnyer...next station Asia Jaya  ###
haih time nieh jantung dah berdegup kencang mengikut irama sensasi 
Heartbeat yang dipopularkan oleh 2PM (Korean)

hmmm...ntah ade rezeki or tak...
dengan bacaan ayat2 menenangkan hati 
aku melangkah ke City University College of Science and Technology
bukan utk menyambung pelajaran yerkkk
tapi berjuang utk dapatkan kerja sbg junior secretary
dengan langkah yang penuh bertenage
cehhh...hehehe
naik lif tgkat 4 and bermule lah 
episod interview aku...

aku harapkan happy ending for this episode...
sbb aku dah tak larat nak menanam anggur di rumah
kerana anggur2 tersebut telah diserang sejenis serangge perosak
yang dikenali dengan nama pemalas....
otak aku beku bile duk umah
abes lah segala ilmu aku selama aku belajar dulu lau aku tak praktikkan

so...wish me luck in the future okayh!!


p/s..::..kpd yg rajen membace sekirenyer terdapat any vacancies that suitable for me
please contact2 me okayh!!!hehehe

2 komenstar:

cintancintun,

episod cinta and fighting!!!

8:13 PG Nur Kaloi 0 Comments

haaaaa
lau kisah cinta laju jerk cik kak-sik kak sekalian yerk...hehehehe skarang bukan nak citer pasal episod cinta kepada somOne yg dicintai dan dikasihi....tapi skrg nak kongsi citer berkaitan dengan cinta kerjaya....kerana aku skrg ngah mencari kerja yg layak untuk aku dapat lah annn...ermmm isnin ni 19hb kol 10.00a.m aku akan attend satu interview untuk junior secretary jerkkk....lom jadi secretary sbnar g kayh...tapi pape punn aku tak kisah sbnarnyer jnji dapat keje...tak boleyh nak demand sgt zaman skrg nie...lau demand smpai ke tua aku tak keje2....bile tak keje camne nak bayar yuran zaman kanak-kanak and zaman di ipta yg biasenyer mak and ayah kiter yang hulurkan.....sO lupekan lu kisah cinta uda & dara yg ngah hangat skarng nie...kiter kejar kerjaya lu baru pikir pe yang seterusnya...so bermula lah episod fighting dimana perlu berusaha keras utk dapatkan kerja...berjuang sehabis boleh....fighting..!!!!!
p/s..kpd yg telah bercintan-cintun teruskan jer lahh.....ni adalah luahan rasa daripada org yang tak bercintan-cintun ag...huhuhuhuhuhuhu

0 komenstar:

GilaBola,

yeah!!!! German n Spain....

12:51 PTG Nur Kaloi 0 Comments

weeeee!!!!
tahniah2 to german n spain team di atas kejayaan yg amat membanggakan...
walaupun german hanye berade di tgge ke-3 tetapi corak permainan yg dtnjukkan sgt cmerlang...
perlawanan antara german n uruguay amt mndebarkan n for me perlwnan ni lebih menarik berbanding perlawanan antra spain n blande yg dimenangi spain 1-0 at extra time...
pape punnn puas hati sgt Spain menang...yeahhh!!!!!!!

0 komenstar:

GilaBola,

aku masih hidup.....

5:50 PTG Nur Kaloi 2 Comments

Agak lame dah tak mengunjungi laman blog aku nie..dan telah lame rasenye meninggalkan dunia blogging ni disebabkan masa yg tak mengizinkan...kali ni kembali nak menghias ruangan blog aku ni supaya blogger yang laen masih mengetahui kehadiran aku kat sini...and aku masih hidup...
For ur information...skrg aku dah bebas daripada dunia politeknik...hehehe aku dah selamat tamat dgn jayanya walaupun tak lah berape cmerlang...alhamdulillah.... Niat hati nak smbung blajar tp dmansuhkan dulu wat sementara waktu...aku nak keje dulu cari pengalaman dalam bidang setiausaha niieee...  Tapi yang sedihnyer smpai laaa ni takde keje ag... Jadi penganggur yang bertauliah yg asyik duk lepak kat rumah menghabiskan beras and minyk kete bapak aku...huhuhuhuh...pape punn doa-doa moge pat keje ngan cepat supaye bertambah rezeki family aku...
Sepanjang beberapa minggu ni dunia dihiasi oleh perlawanan bola sepak Piala Dunia, termasuklah negara Malaysia kite ni walaupun tidak memasuki perlawanan peringkat antarabangsa tersebut.  Namun begitu, pasukan dari Jepun, Korea Selatan dan juga Korea Utara yang mewakili Asia turut mewarnai perlawanan tersebut walaupun telah pulang awal...
Yang pasti pasukan pilihan aku JERMAN and SEPANYOL masih lagi berada di South Africa untuk meneruskan perlawanan. Tapi paling sukar untuk aku hadapi sbb 2 pasukan ni kene berentap untuk memasuki ke perlawanan semi final nanti....

2 komenstar: