kerja,

Universiti Teknikal Malaysia Melaka (UTeM)...i need ur help

1:04 PTG Nur Jane 8 Comments

Salam...
uwhh sibuknye bekerjaaa...tapi sempat ag nak update blog aku yang tercinta niehh...hehehehe
yesterday,,,i got a formal message from UTeM....then i bace laa kandungan sms tersebut....

***worried***

"""Tuan dijemput menghadiri ujian bagi jawatan Setiausaha Pejabat Gred N27 pada 3 September 2010 (Jumaat) jam 8.00 pagi di Dewan Siber, Pusat Komputer, Universiti Teknikal Malaysia Melaka (UTeM) Kampus Induk Durian Tuggal Melaka."""

haa..ini lah kisahnye aku nak cerita sekarang...once i get this massage i terus contact UTeM and ask about this matter...benda pertama yg aku tanye ialah "boleh ke saya attend this test sedangkan i belum konvokesyen ag" sbb before this my freinds pergi interview kat salah satu universiti kat Kuala Lumpur... interviewer kate dye tak boleyh interview mmber i ni sebab belum konvokesyen ag....haih pening aku...

tapi yang penting dye kate tak ade masalah tentang tu...i boleh hadir ujian tu, janji i ad transkrip akhir.....
haa ujian berkaitan ape yer nati???

ermmm...kepada mmber2 yang ade experienced ambil ujian dalam ape jua ujian...tolong bg advice yerkkk...
please........please..........

8 komenstar:

Ramadhan,

kampung again...

4:27 PTG Nur Jane 0 Comments

yeyeyeyeye...isnin selasa rabu khamis...
eahh dah ari khamis lahh kawan2...
masa berlalu begitu cepat...dan sekarang i dah tak sabar ag nak balik kampung esok petang...
hehehehe...seronok bangat...yeah esok balik...esok balik...
shopping time...pe ag,,,nak rayer dah kannn...
hehehe

cepat...cepat...ag beberapa minit jerk nak balik umah nieee
***bulan Ramadhan niee...office hour 8.30-4.30***
so kejap jerr agg okeyh....
staff yang laen plz bagi kerjasama anda utk wat keje anda dengan cepat...
kerana i tak sanggup nak balik lambat semata-mata nak collect report dari u all...
kerjasama anda amatlah dihargai...
mata i nie dah tak larat nak ngadap komputer....ngadap documents....ngadap telefon....so tired today
too many works to do...
lau u all tak siap ann keje...i kene marah...and u all pun sme kene marah...
so pandai2 lahh okk...

0 komenstar:

kerja,

masalah BESAR punyer...!!!

11:35 PG Nur Jane 4 Comments

Salam everyone...hmm i have a big problem...
dalam beberapa ari yg lepas kat facebook... all my fwenz ngah hot bercerita tentang permohonan menyambung pelajaran ke UiTM...

aku pun turut serta lah menyibukkan diri dengan perbincangan tersebut...
masalahnye sekarang...i dah bekerja so i tak tahu same ade nak terus sambung blajar ataupun teruskan keje ni skrg and tggu setahun ag...tp i rase mcm rugi sgt2 plak lau camtuh...

ramai yg advice i tuk blajar jarak jauh (PJJ) tp i risau i tak pat focus in study...i takut tak boleh membahagikan mase tuk keje n study...dah laa i ni tak lah berape disiplin pastuh kureng sikit bab2 blaja ni kann...hehehe...

permohonan tuh tamat 16 September nie...so i hope Allah akn beri petunjuk jlan before tamat permohonan tuh...and hope keputusan yang akan i wat nanti tidak meninggalkan kesan buruk ke atas diri,,keluarga dan orang tersayangg...

p/s::::i need ur help to solve my problemssss

4 komenstar:

family,

Balik Kampung...................by Sudirman

12:50 PTG Nur Jane 4 Comments

Perjalanan jauh tak ku rasa

Kerna hati ku melonjak sama

Ingin berjumpa sanak saudara

Yang selalu bermain di mata



Nun menghijau gunung ladang dan rimba

Langit nan tinggi bertambah birunya

Deru angin turut sama berlagu

Semuanya bagaikan turut gembira



Balik kampung oh oh…( 3X )

Hati girang

Ho ho… Balik kampung (3X)

Hati girang



Terbayang wajah-wajah yang ku sayang

Satu-satu tersemat di kalbu

Pasti terubat rindu di hati

Menyambut kepulangan ku nanti


hehehe...actually tak sabar dah rasenye nak balik kampung petang ni...after habis keje lah annn... bile i cakap i nak balik kampung jer...sume komen "alahai baru keje seminggu dua dah nak balik kampung" ni lah ayat yang member2 cakap kat i....hmmm pe salahnyer i nak balik kampung pun kan...tak kesah laa baru seminggu ke dua minggu ker...hehehe...
tak kire nak gak balik...nak gak balik...
berbuka puase dengan family lagi syok maaa....
dapat makan masakan mak lagi hehehe

so member2 jangan arr mara k..
i tawu u all sebenarnyer cemburukan????
takpe...takpe if u all nak ikut ,,,mehh i dengan lafaz bismillah menjemput anda sekalian tuk hadir ke rumah i untuk menikmati keindahan kampung i...
cehhh padahal takde arr kampung sangat,,,hehe

4 komenstar:

birthday

Ulang Tahun Ke- 20

4:11 PTG Nur Jane 6 Comments

SELAMAT MENYAMBUT ULANG TAHUN KELAHIRAN YANG KE-20....bukan ulang tahun perkahwinan ok...hehehe...sudah genap 20 tahun aku dilahirkan di atas muka bumi ni sebagai khalifah Allah.  Moga-moga sentiasa diberkati dan dirahmati serta dimurahkan rezeki.....

Walaupun sepatutnya pada hari ulang tahun kelahiran aku perlu rasa gembira...tapi tahun ni tidak seperti yang dijangkakan...ialah tak meriah langsung...kalau zaman belajar dulu...macam-macam celebration buat...bukan laa besar2an puwnn tapi cukuplah setakat menjadi kenangan sepanjang hayat...hehehe.... tahun ni disebabkan dah keje,,,staff laen puwn tak ramai yang tahu hari ni my birthday...i puwn tak kesah de...hehehe
yang agak sedihnyer...orang kesayangan tidak berada disisi untuk mengucapkan ungkapan SELAMAT HARI LAHIR SAYANG....cehhhh...hahahaha....entah tahu entah tidak hari ni my birthday...geram betul aku dengan budak tuh...hehehe...pape punn tak kesah la dier tawu ke tak tahu...akan aku tuntut my gift malam nie...

Ermm...bile mengenang balik yang aku baru berumur 20 tahun...rasa susah hati pula...semuanya disebabkan aku belum temui jawapan samada nak teruskan kerja sekarang...ataupun sambung belajar...bila tak sambung belajar sekarang...rasa rugi laah pulak..tapi lau tak kerja...mana nak datang duit poket maaa...hmmm anybody plz help me...

6 komenstar:

Ramadhan

selamat menyambut RAMADHAN al-mubarak

2:31 PTG Nur Jane 0 Comments

First of all SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN....wahh sgguh meriah Ramadhan tahun ni bagi sesiapa yg baru mendirikan rumah tangga ataupun yang telah bertunang atau yang telah melahirkan anak atau yang sedang menunggu kelahiran anak....

tetapi...lagi meriah bulan Ramadhan ini kalau kita selitkan dengan ibadah-ibadah sunat yang akan melengkapi ibadah-ibadah wajib bg umat Islam...

malam semalam merupakan malam pertama di mana semua umat Islam pergi menunaikan solat tarawih...wahhh ramai giler yg g utk menyambut kedatangan Ramadhan ni...hope berkekalan sehingga akhir Ramadhan...

"Nama saya Syaaban, saya ingin sangat berjumpa dengan sahabat kita...Ramadhan agar...datang menziarahi kita sekeluarga. Alhamdulillah jika tiada masalah...esok Ramadhan datang bersama sahabat...rezeki juga 2 anaknya...sahur dan berbuka...serta 3 cucunya iaitu rahmat, barakah dan keampunan.  Mereka akan pulang selepas 30 hari dengan menaiki pesawat Taqwa airlines....marilah kita menyambut dan menghargai kedatangannya...."

0 komenstar:

kerja,

work as junior secretary

2:07 PTG Nur Jane 3 Comments

Salam....saya Nur Jannah Hasimi dengan ini telah bekerja sebagai Junior Secretary at City University College of Science & Technology....hari ini merupakan minggu ke dua saya bekerja dan diharapkan hari-hari yang seterusnya sentiasa dilimpahi rezeki dan diberkati.....

Ini merupakan pengalaman pertama sebagai pekerja setelah hidup hampir 20 tahun...hehehe...walaupun sebelum ini pernah menjalani training di Pejabat Daerah Jempol (sentiasa dalam ingatan) tetapi kehidupan sekarang berbeza sangat sebab mempunyai tugasan sendiri dan paling berbezanya sebab duduk jauh dari family...hehehe

sekarang ini perlu hidup berdikari dan mesti pandai jaga diri supaya tidak mudah terpedaya dengan perkara yang tidak sepatutnya...

My life now is better than before sebab after study terus tanam anggur di rumah memang tidak menguntungkan lahhh...hehehe sekarang perlu cari duit sendiri untuk teruskan hidup...kepada kawan-kawan seangkatan yang masih belum bekerja hope u all pun akan dimurahkan rezeki untuk mendapat pekerjaan tidak lama lagi...

3 komenstar:

cintancintun,

cinta

2:04 PTG Nur Jane 0 Comments

Jangan harapkan cinta sebagai balasan.  Nantikan sahaja ia untuk mekar di dalam hati mereka tapi sekiranya ia tidak, pastikanlah ia terus mekar di dalam hati anda.  Ia mengambil masa seminit untuk jatuh hati pada seseorang,,,satu jam untuk menyukai seseorang,,,satu hari untuk menyintai seseorang,,,TETAPI ia mengambil masa sepanjang hidup untuk melupakan seseorang.  Jangan pandang kepada kecantikan kerana boleh jadi ianya palsu.  Jangan kejar kemewahan kerana ianya akan susut.  Carilah seseorang yang membuatkan anda tersenyum kerana ia cuma memerlukan sekuntum senyuman untuk mencerahkan hari yang suram.

0 komenstar: