Jane bebel

Siape sudi jadi boy aku...???

4:44 PTG Nur Kaloi 15 Comments

AKu DaH SinGLe.....
aku single 
aku 
sekarang tinggal aku jer...huuhuhuhhuhuhuh
aku rase nak nanges n terharu *tetibe leyh terharu* huh...
haaa
Siape sudi jadi boy aku????
***aghhh bunyi cam desperate gile ann***
nie sume angkara orang yg tak berhati perut manusia
tetapi berhati perut lembu gua.....
cam S**L ku ckp
tp ku gadis ayu tak leyh berkate-kate gitu...muaahaha
hmmm iyer aku da single
semalam
29 September 2010
tak smpat aku nk celebrate ulg tahun opps bukan ulang bulan yg ke 3 bulan
01 Oktober 10 nanti 
ok
baru 3 bulan
sekali lagi 3 bulan
what the H*LL...
owh tekanan perasaan giler dowh
walaupun ku sndiri yg minta ini semua terjadi kepada him
tp ini semua angkara si him
alasan si him
him tak boleyh la cple lame2 nie...
him cpt bosan
him tak tawu ke nape...
haih alasan bernas gile B**I
ku dah agk sbnarnye....
then ku tak kisah
ku mintak clash sudaaaa
tp si him requested
kite kawan k....nak still contact...
hotak dye....sng2 mintak cam uh...
tp ku jwb pe hmm cm bese laa
ok kite kawan...
*tp dlm hati sorry laa...jge hati jer tuu*
haih ni laa ku...
dah ade org wat bala puwn still nak kawan
then si him mintak maaf
ku jawab
ye ku always maafkan orang termasuk him
senang jer him mintak maafkan....
rase nak shooottttt pale dye...
tp ku gadis melayu
wat pe nak dendam ngan org...maafkan jer laaa...

menatang daisy path ni
ku buang dulu

 tak gune sudah 

hhhhhhmmmmmmmm
ini kenyataan...bukan penipuan....bukan juga realiti TV....ini lah realiti kehidupan ku.... 

15 komenstar:

kerja,

Ku sAmbUt SaHut---sAhuTaN..........

3:59 PTG Nur Kaloi 18 Comments

haaa....

citer die cam gini....semalam tengah-tengah ku bermain ngan PC di depan ku menyiapkan kerja yg tak sudah-sudah....fon ku berbunyik bukan call tp SMS....
ku buke-buke rupenye my mom yg tercinta mghantar SMS uh....ingat kan mengatakan rindu suh ku balik minggu ni...hehehe **ku yg rindu sbnarnye** tapi bukan pule...tetapi berita yg lebih menggembirakan ku.....
**salam...dik surat temuduga UTeM da sampai...07/10/2010**
yeaaaaa!!!!!
ku punyer laa excited bace sampai kaki ku terlanggar almari fail belakang ku...dahsatt minah secretary nie...hehe

before ni kan ku ade attend examination for setiausaha pejabat at UTeM....& alhamdulillah ku telah diterima utk menghadiri sesi temuduga pula....
memang ku sambut la sahut sahutan tersebut....
nie ku tunjukkan pic ku ngan geng yg tlh menghadiri ujian setiausaha 03 September yg lepas.....

 nurkaloi, ainur, fadh, syeeda, syusyu



now.............i realize yg ku laa paling...................................gemok...ngeh...ngeh....

ok sambung balik....ku dah lepas tp diorang ku tak tawu lagi coz masing2 tak mengecohkan diri lg....
hope sgt2 ade laa yg di antara kami akn tersangkut tuk interview tu t....aaaminnnnn....


p/s :::::  wish me luck okey...plz...plz....

18 komenstar:

cintancintun

PURa-pura Happy or JUJur Sakit Hati...??

1:55 PTG Nur Kaloi 4 Comments

Haa...smbung jalan raya.....
Punah sudah impian cita dan harapan ku (slim semula)...ngeh....ngeh....
ni sume angkara mereka yang rajen membuka rumah (open house) mereka seluas alam menjemput ku ngan geng beraya sakan and melantak gila-gila....
after makan-makan ku berkata-kata laa ngan geng ku...**perut ku dah makin ke depan laaa**gila gemuk ku**camne niehh**..............then geng ku mmbalas **eah sjak bile plak perut lu ke blakang**since kenal g tgok perut lu dah muncet gitu**ne pernah ko kurus**........dush amek ko....hmmm ku muhasabah diri...sia sia sudah wa asyik makan roti hari-hari tak menampakkan hasil...arghhh..damn u.....ngeh3...ngeh3....

PURa-pura Happy or JUJur Sakit Hati...??                             .......lalalala......

then ku smbung ag jalan raya
ku nak citer yg ku g mengkaroke kan diri ngan geng ku after raye...perghh mmg best giler...dah lame tak melontarkan suare....
Happy Birthday to you...Happy Birthday to you...Happy Birthday to Alhafiz...Happy Birthday to you...
27 September 2010
wahhh ngan muke cumel ku bawak kek masuk lam bilik karoke ngan lilin yg menerangi alam karoke uh...
Happy birthday dear,,,,wish you luck in ur life...& hope our friendship will never ends.....tiup tiup jgn smpai kluar air liur skali naaa...ngeh..ngeh..
ngan muke blur dye said thanks.....& still menunjukkan muke blur uh he said yg dye terkejut sgt2 coz before ni dye tak penah puwn bgtwu ku his birthday.....
then ku kluarkan gift tuk dye....nah amek smpena ur birthday...no greeting cards...no beautiful words or bombastic words...tak reti derr ku nak wat ayat jiwang mawang nie...hehehe

p/s: thanks for being my special friends.....................

4 komenstar:

cintancintun

Boleh datang raya lagi ke????

5:43 PTG Nur Kaloi 7 Comments

Assalamualaikummm............
Cik Enon...ooo Cik Enon.....

Boleh datang raya lagi ke..........???? 

hehehe....mengikut perancangan yang telah dibuat beberapa minggu sebelum ni...ku and mmber baek ku together-gether akan meng`havoc~ kan suasana di hari cuti Sabtu & Ahad niee....
****di hari raya...terkenang daku kepada si dia (apex)....muahaha**** tetibe jerk
kisahnye nak g jalan raye ke rumah my member MIRA di Cheras,,,then kisah seterusnye nak berjumpe ngan special member si APEX....hmmm ku nak wat surprise party tuk dye coz akan menjejak kaki ke alam 19 tahun Isnin, 27 September nie...( uhh muda gile mamat nie )
disebabkan hari Isnin adalah hari orang kerja mengerja tak pat lah wat party mengikut tarikh hari lahir dye...
so I decide wat malam Ahad nie....
member yang akan turut menjayakan program kene mengene nie:

Mira>>Adeq>>seangkatan dengannye (tak kenal sbnarnye..import dr oversea) hehehe

ku nanti kemeriahan JALAN RAYA + BUFDAY PARTY = HAPPY....  ;p

7 komenstar:

masakmemasak

MENU MINGGUAN...20 sEP...24 sEP

9:28 PG Nur Kaloi 10 Comments

Ku nak listkan menu pe yang ku makan sepanjang minggu nie...ngehehe

ISnin...20 sEP 2010

Sahur..::..Roti + Biskut + Milo Mocha 
Berbuka..::..Roti + Telur Goreng + Epal Hijau

SElasa...21 sEP 2010

Sarapan..::..Roti Coklat
Lunch..::..Nasi Lemak
Petang..::..Roti + Hotdog + Chili Sauce + Mayonnaise + Epat Hijau

RAbu...22 sEp 2010

Sahur..::..Roti + Hotdog + Chili Sauce + Mayonnaise
Berbuka..::..Roti + Hotdog + Chili Sauce + Mayonnaise + Kuih Raya + Epal Hijau

KHamis...23 sEP 2010

you all tengok la post before nie...check bertape bnyak aku makan semalam...hahahaha

JUmaat...24 sEp 2010

Sahur..::..Roti + Hotdog + Salad + Chili Sauce + Mayonnaise
Berbuka..::..ku rancang nak ke MID VALLEY petang ni ngan my 2nd sis, Zamira makan BIBIMBAP


hmmm...bile aku listkan semua menu niee...aku berfikir aku dah cube sedaye upaya utk kecikkan perut yg mule gendut niee...tapi still lom menampakkan hasil...hehehe tapi aku takkan berputus ase...oooyeahhh!!!!


**BIBIMBAP`~ sejenis makanan Korea...sedappp!!! 

10 komenstar:

raya

Makan~~Makan~~asyik makannn....

1:30 PTG Nur Kaloi 7 Comments

Jamuan Terbuka sempena Hari Raya Aidilfitri 2010......

Belum sempat aku menguruskan berat badan yang makin mengembang nie...
Hari ni duk makan lagi....jom tinjau Menu ..::..Pejabat Terbuka..::..

Menu : Bihun goreng                                                Karipap / Curry puff
            Nasi Lemak                                                 Seri Muka
            Ketupat                                                       Lemang  
            Rendang (ayam + daging)                             Kek Coklat
            Kek Lapis                                                    Sate (ayam + daging)

Menu di atas ape yg aku makan jerk...menu lain banyak ag...tak sempat nak ku ceritekan kat sini....

"Jannah come in....."
        ..::..ha aku dah ckp tak smpat...ok2 papai....
          

7 komenstar:

family,

Sambung Raya

10:00 PG Nur Kaloi 4 Comments

huhuh
ku ingat nak menyambung crite raye
tapi disebabkan mase sering tidak mengizinkan ku utk berceloteh panjang
tapi yang pasti raya tahun ni memang best bangat
coz dapat gathering ngan family & friends yg sekian lame tidak berjumpe
weeee

hmm skrang ku dah berade kat KL
semalam bertolak dari rumah meninggalkan insan kesayangan mak & abah di rumah
bermadu kasih laa mereka kerana tinggal berdua jerkk
hehehehehe

hmm sesampai jer KL
housmate tegur
wahh makin sweet n menembam-nembam
ahahahah  jannah maken gemuk sudah
camne niehh
patutnyer sebulan berpuase trun berat badan
tapi bertambah naek plak....

hari ni ku dah mule keje
hari ni jugak laa baru berkesempatan utk puasa 6 bulan syawal...hihih
hati n perasaan masih berade di kampung halaman
mood blum smpai utk teruskan perjuangan bekerja
aiyyakkkk....somone plz help to cheer me up....

4 komenstar:

raya

Seminggu Berhari Raya....

10:47 PTG Nur Kaloi 2 Comments

Raya Pertama......
Bangun dengan bersemangat mandi sunat Aidilfitri
Mengerjakan tuntutan solat fardhu Subuh
Ape ag sediakan makan and minum utk sarapan pagi laa...
***tak payah bangun 5 pg dah semate-mate nak sahur hehehe...***
Solat Raya Aidilfitti
Bersiap pulang ke kampung atuk...waaa syok giler jalannn....byk kereta di jalanan..huhuh
Beraye rumah sanak saudara dengan harapan mendapat duit raye...
Tapi harapan tggal harapan...kerana impian tidak kesampaian...huhuhu

Raya Kedua.....
Aku tak sempat laa nak citer...
Ade jer yg datang beraye ke rumah niee...
Nanti aku update smbung citer yerkkk...
Jangan marahh arrr....

Selamat Hari Raya,,,,

2 komenstar:

kerja,

Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir & Batin

4:12 PTG Nur Kaloi 2 Comments

Selamat...selamat hari raya....aku ucapkan utk semua...aidilfiti kita raikan bersama..................lalalala

hehe...today is my last day keje before balik cuti beraye di kampung halaman Negeri Sembilan....yeahh information to all...aku akan cuti selame seminggu YEAY **tak cukup sebenarnye...huhu** tp alhamdulillah ar dpat cuti...sronok tak sabar dah nak blik petang ni..jadual perjalanan pulang jam 7.30 tapi harap tak laa lewat sgt...

hari ni keje mcm keje sorang2 plak...heheh ramai yg dah bercuti...tp takpe lah aku bkorban ckit kerja **padahal cuti tahunan dah abes**hehehe.....

kesempatan ni nak ucapkan selamat hari raya to all bloggerssss...hope u all menymbut kedatangan syawal dengan rase kesyukuran dan kegembiraann...hope perjalanan u all ke kampung or mane2 destinasi u all dirahmati ALLAH dan pergi & pulang dengan selamat... AAminnnnnnnnnnnnnnnnn....

p/s::::pandu dengan berhati-hati...ingatlah org tersayang yang sedang menunggu kepulangan anda.....take care

2 komenstar:

kerja,

persiapan raya 2010

12:51 PTG Nur Kaloi 0 Comments

salam...hai...hai...camne persiapan raye u all........????? yeay saye tahu jawapan kalian...of coz persiapan raya sangat meriah ann...dengan baju baru....langsir baru...cat rumah baru...kereta baru (nak ikuwt g jalan raye)....
hehehe...macam2 ag laa persiapan nyer...tapi u all jangan lupe dalam sibuk2 membuat persiapan keselamatan nyawa serta harta benda amat penting di musim perayaan niee...so tak kisah laa camne puwn persiapan u all...
yang penting kite same2 mensyukurinya...

bile duk bercerita pasal persiapan raye niee...aku masih di perantauan menjalani tanggungjawab sbg pekerja yg berdisiplin (ceh..ceh...hehehe) tak sabar dah rasenyer nak pulang ke kampung (padahal tiap2 mggu balik spnjang bulan Ramadhan nie...heee) erm lau ikuwt jadual perjalanan...aku akan naik bas dari KL ke Bahau jam 7.30 p.m so hope perjalanan tu nanti selamat dari segala perkara yang tidak diingini berlaku...AMIINN...

p/s ::selamat hari raya to all bloggers...!!!

0 komenstar: