cintancintun,

Aqso & Madina VS Kejora & Bintang

2:53 PTG Nur Kaloi 11 Comments

aku rase aku dah terkena penangan nonton citer sebarang sekarang
wahahaha
kaloi ke ni??? aku sendiri tak percaya
tapi silaa laa korang percaya
ini adalah benar
bukan rekaan semata-mata

ini sume gare-gare tv kat office kaloi 
yang tiap2 hari akan bukak channel tv9 ngan tv1 jerk 
hahah
channel lain?
sila jangan tanya....itu jerk yang dapat

padahal citer Aqso & Madina ni
entah kali ke berape ditayang kat tv
tapi kali ni baru laa kaloi terpakse layan hahahhaha
sebab bosan kan


bila time cuti
bile renang-renang at kampung
up sikit laa...ade kuali besar atas bumbung ann
macam2 citer boleyh layan
channel yang takkan ketinggalan kaloi layan 391
KBS World
itu wajib oke
mestilaa....asal usul keturunan kaloi dulu dari Korea laa tau
mane boleyh lupakan kan

hari ini
dah terduduk depan tv beberape jam
sebab layan citer Kejora & Bintang *kaloi terpengaruh sebab si FF ni selalu duk citer madam besar dye tgok citer ni oke
emo pulak kaloi tengok citer uwh
bangsat giler pempuan jahat yang berlakon uh
dah laa gune name janet
kaloi terase tau tak...ade bau-bau mcam name kaloi tuh 
opsss terkasar bahase
sila jangan tiru bahase ini di rumah
takut kene lempang n sebat tali pinggang


haihh 
nape kaloi layan citer jiwang and cintan cintun ni
eeii please laa
sape yang dah meracuni aku tengok citer citer camni
adesss

dulu 
dulu laa oke
kaloi layan citer cinta korea jer
melayu ni pun kurang laaa....tapi cuti-cuti cinta syokk laa ann
terbaik hahahah

hurmmm
ade sape sape yang boleh buat conclution
nape kaloi jadi camni ha??


kaloi jatuh cinta ke...??
OMG

11 komenstar:

birthday,

tutup diari

4:51 PTG Nur Kaloi 7 Comments

tepat 4.45
ku tutup diari bukan diari hidupku en.boss aku
ku tutup segala fail di mejaku
tidak mahu ku tatap lagi semua kerja ini
walaupun masih banyak kerja terbengkalai lagi ni
adess T__T

yeahh
en.boss takde
esok cuti yeahh...sampai isnin yoww cuti
en.boss smbung cuti lagi sampai hari selase yoww

alangkah indahnya hidup ini
en.boss takde...wa suka hati
~~~lalalalala~~~

hahahah 
boss takde....tak bermakne kerja takde oke
sila jangan berangan untuk merehatkan diri kaloi oiii
wat keje kaloi oiii
jangan sibok renang-renang jer woyy

tak sabar rasenye nak santap PIZZA petang ni
entah mimpi burok pe yang datang pada en.fahmi si pakwe roomate kaloi 
tetibe ade hati nak belanje kaloi petang ni
layan kan ajer laa
orang kate rezeki jangan ditolak...maut jangan dicarik

hidup punn susah mati punn susahh
aiyyaa mati kene pegang bendela 

mood::: rindu nak gaduh ngan abah kaloi yang suke tengok citer P.Ramlee tuh

mood::: tak sabar nak sambut birthday abah

mood::: tak sabar nak jadi mak andam isnin nih

choww
psss....kaloi rindu nak gaduh ngan seseorang.....tettttttttt

7 komenstar:

kerja,

Susah Saya Kalau Awak Takde Hari Ini

12:58 PTG Nur Kaloi 28 Comments

haihh
susah saya kalau awak takde hari ini
*dengan menggeleng kepala*

kaloi senyum jerk 

haa baru tawu betape pentingnya kaloi kat ofis ni oke
selamat laa en.boss ni pandai juge menghargai kaloi
lau tidak memang haru jugak laa nak mengadap en.boss hari-hari kan

betape pentingnya SETIAUSAHA dalam pentadbiran sesuatu organisasi
SETIAUSAHA merupakan tulang belakang pentadbiran negare taw

cu cube bayangkan takde setiausaha kat ofis
memang haru laa ofis hari tu
memang haru laa negare dik oiiiiiii
cari ni tak jumpe...nak wat ni tak boleyh...nak wat tu pun tak boleyh
haihh susah-susah 

2 hari kaloi takde kat ofis
sebab pergi seminar kat Regency Hotel 
asyik asyik fon berdering

*telefon berbunyi ring-ring-ring
ku angkat ku dengar suara
telefon berbunyi ring-ring-ring
ku angkat ku tanya siapa*

eah korang ingat tak lagu yang diajar cikgu tadika zaman korang kecik-kecik dulu
tapi tak tawu laa plak if cikgu korang tak ajar kan
tengok waktu tadika pun da ajar camne nak angkat fonn ngan betul and sopan

weee~~~
itu laaa tugas secretary hari-hari
naik bosan dengar deringan fon ku itu huh !!

 #sambung......citer lain tadi tuh hihihi

awak ade emailkan saya surat yang saya suruh buat tu?

ade en.boss saya da emailkan
semua surat saya da settlekan
tinggal nak tandatangan jer en.boss

tapi saya tak jumpe laaaa
erm takpe laaa nati saya carik lagi

berdering lagi !!

oke saya dah jumpe...heheheh
eah awak da tempah kenderaan untuk saya pergi meeting??

dah en.boss..cume tunggu pengesahan siape yang akan jadi driver tuk en.boss nati

haa tu laa dyer...baru sikit yang kaloi citer ni
ade macam2 agi mende yang terjadi bile kaloi takde kat ofis ri tu

Pagi Tadi 
^___^

bulan MEI ni awak ade pergi kursus mane-mane tak??

setakat ni saya mohon tuk pergi kursus dalaman jer en.boss
kursus Microsoft Outlook Live yang en.boss suggest saye pergi tu

owwhh takpe laa kalau camtu
tapi nanti awal-awal tulis kat jadual yang awak takde nanti yer
susah saya nak wat keje nanti

............................................................



inilah hakikatnya
Setiausaha sekalian sila bersabar bila en.boss duk tepon bila u all g seminar or kursus or whteva
memang dyorang sangat memerlukan u all tiap mase
i mean pasal kerja laa kan
sila jangan pikir yang setiausaha wat tugas peribadi en.boss oke
setiausaha tak tolong lipatkan spender en.boss oke
HARAP MAKLUM !!!

macam haram bila kaloi search image for secretary 
kebanyakannya LUCAH 

sila buang and tukar pandangan u all about setiausaha oke 

28 komenstar:

birthday,

Myvi S.E untuk Mu

1:11 PTG Nur Kaloi 21 Comments

happy *belated* birthday to you
happy *belated* birthday to you
happy *belated* birthday to Faiz Farish
happy *belated* birthday to you




hihihi
cantek Myvi S.E mu itu yerk
tak sangke gak laa tercapai gak hajat besar mu itu
kau sorang jo ado
hihihi

walaupun kaloi terlambat 2 hari tuk wish (bukan lupe oke...kaloi g seminar)
tuk hari tua mu itu
silalah terima ucapan kaloi yang tak berape indah ni

ehemmm

# selamat hari lahir yang ke-25 *tua giler daa ko derr
# selamat maju jaya supaya berjaya bodek madam besar mu itu untuk dapat Myvi S.E yang sebenar bukan replika pada hari lahir ke-26 nanti kikikiki
# semoga ape yang diimpikan tuk jadi penyanyi hebat di kayangan akan jadik kenyataan

ishh merapek jerr daa ucapan wa nie
ishhh

tapi kaloi sangat tersentuh laa kan sebab tahun nie kau tak beli kek sendiri
and tak buat majlis untuk diri sendiri
hehehe
satu perkara yang sangat manis kowt
bila family and kengkawan duk ingat and wish birthday

lagi-lagi dapat hadiah best lak uwh
Lappy !! OMG !!
eeiiii jeles jeles jeles

tak kisah laa pe ko nak wat FF...kaloi hope sume tu diberkati dan dirahmati laa oke
tapi lu mesti ingat
ape yang lu hajati takkan datang bergolek tanpa usaha dan keghairahan
erkkkk

nak hadiah tak ???







lau adik lu bagi 2 hinggit...kaloi bagi singgit setongah jo laa yo


heee oke SELAMAT HARI LAHIR Faiz Farish





21 komenstar:

cuti,

Siapa Kata Ikan Tak Boleh Berenang di Puncak Gunung

1:33 PTG Nur Kaloi 19 Comments

Kata Kau !!!

15hb lepas an kaloi cuti....korang memang laa tak cuti Kaloi and Penduduk Melaka jer yang cuti
so tak payah nak pergi tengok calendar oke
sudah terang lagi bersuluh yang u all kerja time uh heheheheheheh
tapi kaloi cuti sampai 18hb....wahhh melampau

siapa yang kerja hari ini memang agak kesian laa...patutnya u all sume duk layan anak bini/laki kat umah
hehehe tapi kaloi takpe
keje hari sabtu tak mengganggu langsung if kaloi tak blik kampung laa ann
kaloi takde komitmen ngan sesape punn...cume kena jage wa punye kesayangan

eah dah jauh ni
siapa kata ikan tak boleh beranang di puncak gunung
kaloi akan buktikan oke

*sila jangan tanye nape tak cukup huruf kat situ oke hahaha*

*with ikan sepat*

haa kan kaloi daa cakap tak caye....
so sila jangan pandang kaloi sebelah mate...
dimane saje kaloi bleyh berenang...kau ado??
hahaha 

*ini akak kaloi...si sepat...bukan adik kaloi oke...take note*

* ni makngah kaloi...sekarang ni lau we all g jenjalan insyallah memang akan bawak dye *

*haa ini dah tentu mom and dad and si sepat....owhh luv u all laa*

walaupun my dad sesangat laa takuwt pada ketinggian
tapi nak wat camne demi anak-anak layan kan ajerr...hahah
walaupun bingit telinga kaloi ni duk dengar dye membebel sebab takuwt ngan lereng-lereng bukit kat sane
kaloi tabahkan juge drive ngan cool sekali

* kaloi kelihatan gemuk sekali di sini......grrrrrrrr *

antara tempat yang kaloi dah g renang-renang....




* errr....ni dah geram sangat ase nak makan *

orang kuat sepanjang perjalanan
si driver jelita 



hahahahahahahah
sila jangan komen mende2 yang berbunyik dengki pada kaloi oke
hehehehehe
selamat bercuti

19 komenstar:

cuti,

yeay rerenang ke Regency Hotel Kuala Lumpur

4:22 PTG Nur Kaloi 11 Comments

askum u alls
ehem ehem
esok 23 April 2011 and merupakan hari yang amat ditunggu2 oleh semua orang
lagi-lagi orang yang keje gomen an an an 
sila jangan kate tidak
iyer kan aje oke

esok hari sabtu an an
so cuti laa kan kan
yeayy !!! hahahah sila jangan bangun selagi belum pukul 11.00 pagi oke

and 24 April 2011 kaloi akan bergerak ke Regency Hotel KL

oke ini bukan kat KL

ni Regency Hotel Milan, ITaly heheh berangan laa plak an an


ni sume gara-gara ade Seminar Aspirasi Setiausaha
wahh pasni beraspirasi laa kaloi g keje hari -hari an an 
iskk...majulah setiausaha untuk sukan negare

agak-agak berape bag kaloi nak kene bwak ni
bag ape nak bawak ni

ben 10 !!!! hurmm nampak sangat kaloi seperti setiausaha yg sgt beraspirasi nati

errrr..ni macam nak g daki gunung kinabalu dah
hahahaha

eiii buntu buntu
balik umah t nak g shopping
and  
packing cepat cepat barang
t ahad baru tawu nak nanges barang takde ishhh

11 komenstar:

GiveAway

Giveaway Ujang9897

7:59 PG Nur Kaloi 9 Comments


oke salam 1 Malaysiaa
alaa rindu my family laaa

heheheh
ni sume gare-gare family ku tercinta yang duk jalan tak ingat dunia
heheheheh owyeaahh luv luv luv my family
i will miss and luv all of u laa

eah dah mengarut 
sebenarnye nak join si Ujang wat Giveaway 
wahhh seronok si ujang ni yer...mungkin nak dapat berkat untuk kahwin nati kowt
heheheh

tak kisah laa sebab ape pun 
yang penting kaloi nak join and sokong ujang *penggile si mate bulat*
hehehe
sume nak heliza...ape yang korang nak tawu pasal heliza sila rujuk kamus dewan edisi Ujang oke



*pic ade kaitan...ngeh ngeh ngeh eah betul laa ann..ujang an da nak kawen...ni calon flowers girl oke hahahahha*

senang jerk nak join
tak caye eaa...sila klik kat SINI 

dah bace ?? senangkan??
ape lagi jom laa join
hadiah menarik menanti anda....

Myvi SE takde dalam senarai hadiah ni oke...hahahaha

9 komenstar:

bloggers

200 sudah jadi zombie....

12:26 PTG Nur Kaloi 3 Comments

200 dah oii
ekau ado ???

hahahahahahahaha
ekceli sebenarnyer an kaloi baru nak wat entry sapekah yang bakal menjadi zombie yang ke 200
tapi tak sompat eah eden nak wat entry uh
dah ado yo yang mengklik and sudi sudian jadi zombie kat kolam eden ni ha

weeee
Dwi Chan ado di sini oii
ngehehe 
terima kasih tak terhingga kepada Dwi Chan yang sudi sudian hadir ke lokasi penggambaran model ikan and zombie di sini 
kikikiki




walaupun jauh beribu batu
tapi dengan ternet sumenyer seperti dekat beberape jengkal an an


sehubungan itu cettt ayat tak bleyh bla nak ikut surat rasmi plak dah 
minta kerjasama u all tuk jengah dye yang duk di seberang sana oke

to ujang...sabar eaa entry GA lu kaloi simpan dulu t baru join eaa



3 komenstar:

gemok,

dorayaki~~~nyummy

9:25 PG Nur Kaloi 20 Comments

AN AN AN

tottemo daisuki

DORAEMON


u all masih ingat tak rancangan tv yang u all takkan lupe nak nontot 
mase dolu-dolu *zaman hisap botol susu* heheh
kaloi masih ingat lagi rancangan yang paling kaloi suke tengok ialah doraemon yeay !!
haha ni sume sebab gile gile suke ngan dorayaki yang dimakannyer
*mr.google*

pintu suke hati pun ade...kalau laa wujudnya doraemon zaman sekarang ni
memang senang laa ann kite sume nak g jenjalan...tak laku derr Air Asia ngan MAS
sumenyer mahal...gune pintu suke hati tak gune sesen langsung
ekekekek
*senang laa kaloi nak renang-renang g jumpe super junior an an*

kan seronok juga if ade peralatan yang boleh undur mase...
senang kaloi nak wat minit mesyuarat...adess tension betull aarrr wat minit mesyuarat ni
bile tak leyh nak wat minit...blog laa jadi mangsa tuk kaloi bebel an an 
hahahah dah stop talking about works
*mesin masa oh mesin masa*

kalau laa ade 
*poket doraemon...sume impian bleyh ditunaikan*

tapi tu sume mimpi laa kann...mende tu sume takkan jadi kenyataan
so kaloi mintak maaf pada sume blogger yang teringin macam2 dalam hidup uh
banyak-banyakkan laa bersabar...takde mende yang senang dalam hidup ni an an an
nak beli myvi SE kumpul duit and rase susah dulu laa derrr

akhir kate majulah sukan utk negare
*kaloi ngah membizikan diri dengan Sukan Staf Antara Universiti Malasyia, SUKUM...so sila maafkan*

eah jap...actually nak tanye...sape tawu wat dorayaki...or ade resepi...
teringin laa nak makan dorayaki...kan bagus ade poket doraemon...sume leyh dapat
errrrrrrr

20 komenstar:

GiveAway

Give Away dari Nelly dan Mas Untuk Blogger

5:40 PTG Nur Kaloi 7 Comments


yeay dah lame kaloi tak join give away
tapi petang hari yang penuh sesak ngan surat and kertas minit mesyuarat di meja kaloi
kaloi tak kisah da semua itu
yang penting kaloi nak jugak...tak kire...nak jugak join

klik SINI untuk join

sebelum tu kene laa review sikit an an   

nelly

> haa...nelly adalah follower kaloi yang ke 190 hoho owyeahh <
> kaloi baru je kenal dyer..masih belum tawu rahsie rahsie sulit dye hihih...akan kaloi korek nati>
> nice blog...kaloi suke sebab nelly gune warne hitam sbgai theme blog dye uh..kaloi ann suke hitam <
> owh header dye santek...ow yeah bile kaloi nak ade header sndiri nie hurmm <


mas
> nice and simple blog...bese laa lelaki an an <
> yang penting kaloi mengenali mas daripada nelly laa kan kan <


KENAPE ???


sebab kaloi suke gak nak join GA 
lau ade yang jemput...and kaloi free nak join
kaloi memang akan join laa kan
aku punyer suke laa kan kan


eeii dah laa...kaloi tak tawu nak repek ape...janji join laa kann hehehehehehe


to NELLY and MAS ini saja yang dapat kaloi bebelkan
tunggu kaloi beli kapal selam dulu laa baru kaloi bleyh bebel panjang-panjang pasal u all oke
hihihih


tag ?


3 orang...


fadh


cik syusyu


jue hana 


hehehe...sila jangan marah...korang pun join laa oke

7 komenstar:

masakmemasak,

kaloi & penduduk melaka

8:15 PG Nur Kaloi 18 Comments

hahaha
tajuk nak gempak jerk
penduduk laa sangat an an
kikiki

eah korang wat pe tuh
 ngah keje ker
eeeiiii dah dah stop wat keje uh
tengok cam kaloi
steady jerk kat rumah...bersantai di depan en.lappy ni ha...
dengan tak mandy eah lagi..hahahha ekau ado...???

hoiiii 
kaloi & penduduk melaka sumo ngah cuti derrr...
ekau duk sibuk2 punch pagi-pagi kat offis uh wat pe
jadahnyer ngadap boss korang pepagi ni
rilex luu..kiter minum dulu

nak order pe??
sila laa tepon kedai mamak yang terdekat tuh yer

kaloi tak yah order2..masak sendiri jerk...eah kaloi pndai masak oke...sila jangan nak gelakkan kaloi
tu diaaa tu diaaa
silaa lihat pe yang kaloi masak

hahahah sedap annnn
ngan air milo wweee nyummy

eah eah k laa...nk makan bye

18 komenstar:

bloggers,

Jawapan 1 + 1 = 3

10:26 PG Nur Kaloi 18 Comments


Hahahaha…..macam-macam jawapan kaloi terima untuk soalan math 1 + 1
Terima kasih untuk jawapan-jawapan kalian…
Tapi sorry gak coz u all sume sampai pening and nak wat research bagai tuk jawapan uh
Hahahaha….

Jangan ade yang tekan calculator bawah meja nak carik jawapan dah la yer
Sudah terang lagi bersuluh memanglaa jawapan dye 2
Tapi itu jawapan dalam exam SPM ke UPSR ke ann ann

Hahah yang lulus SPM dengan jayanye…..hanisazla & jomsantaisekejap
Yang lain SPM tak lulus dan soalan kaloi pun tak lulus
jawapan kaloi tetap 3
Cu try cu try tengok jawapan they all nie


::FAIZ FARISH:: said...
Kate kau.. hahahahaha bijak la sangat

Hanis Azla said...
sejak dulu 1+1=2.. so tak terfikir pula jwpn lain.. he..he..

i am S!L4H.. said...
11. lalalala

nusha said...
lau jwpn sengal ialah 2 kali 1 laaa...huhuh..

eqbalzack said...
alahai..soalan PhD pun tak susah mcm ni..hehe

Azroy Kassim said...
baa~ CAK!!

1 + 1 = 4!! sebab dpt anak kembar!! Hahaha
ini jawapan paling tak boleyh bla laa kan…ekekekeke

1 + 1...perghh susah betul soalan ni. Sebelum sy bagi jawapan biar sy terangkan kenapa.
1 merupakan angka pertama selepas 0 dan jika di kuasadua atau tiga pun angkanya tetap 1 tetapi mempunyai tenaga kinetik
yang tinggi mencecah 100 darjah celcius memecah suhu raksa yang melanda kawasan mediteranean
sebelum memasuki tahun 1511 dimana Portugis menyerang melaka dengan 1 bomb dan 1 pahlawan Melaka bernama Hang Tuah menjejak ke 1 bulan yang mengelilingi bumi memaksi 1 galaksi dalam 1 putaran...yang mana semua ini tiada kaitan pun dengan jawapan yang akan sy jelaskan...
Jawapannya adalah 2

*Hahahah paling mengarut* 

wahida said...
huwaaa!! soalan apakah ini?

mie said...
gue rasa 11....
itu je nombor yang ada..
cerdik juga kan..
hahahaaaa


A'IM said...
member pernah buat research pasal jawapan 1+1 ni..report asal dari prof ada 22 page..ha..yang pasti jawapan dia bukan 2..


Mommy Fara said...
hehehehehe....soklam pecah otak nie!

Hahahaha kan kan kan….jawapan sume tak bleyh blaa laa kann
Actually tak yah fikir sampai pecah otak sangat laa kan
Kaloi wat soalan math nie coz nak bagitawu u all sume
Bile u all berdua antara lelaki & pempuan akan timbul makhluk lain aww
Lelaki + perempuan + syaitan = 3
So betul laa kan jawapan dye tiga….an an
Hehehe kaloi yakin u all sume memang sedia maklum kehadiran syaitan ni
If u all pertikaikan kenapa kaloi tak letak 1+1+1
Jawapannyer sebab syaitan tu kan makhluk halus and ghaib
Mane Nampak an an

 
Setiap orang ade pandangan berbeza…ape salahnyer kiter piker luar kotak sikit sekali sekala an an hehehe
Motif kaloi ::: hahah saje kenakan u all… hahahahahahah bagi otak pusing…and wat research kah kah kah

 

 

18 komenstar:

mengarut

1 + 1 = 3

9:12 PG Nur Kaloi 12 Comments

1 + 1 = 3

yeah itu lah jawapan yang kaloi carik
thanx sape-sape yang cakap atau niat dalam hati ke atau terdetik 
mengatakan bahawa kaloi cerdik
hehehe add math 7 uwh...
*kene rotan byk kali puwn tetap fail kowt*
hahah kau ado???

oke kaloi terus terang kaloi memg lemah sikit pasal math ni
tapi takde laa bangang lemah sangat kan
sifir 6 kaloi hafal lagi laa heheh ^_^

tapi hari ni kaloi bukan nak bercerita pasal math or add math
atau pun nak bercerita pasal biologi and kimia
jauh skali mata pelajaran geografi and sejarah 
hahah

cu try cu try
1 + 1 = ?
sila nyatakan ape jawapan sebenar
jawapan yang berlegar-legar di kepala u all
and jawapan itu mesti ade sebab bagi u all

12 komenstar: