raya

Semangat Bonar Plak Aihh

9:17 PG Nur Jane 19 Comments

assalamualaikum

eahh asal mata merah jerk tu kak...malam tadi wat ape kak ? bersengkang mata wat ibadat ye kak? ke wat kuih raye kak? ke baju raye tak siap lagi kak ? hahaha.... biasalah itu adat bile sudah hampir tiba hari raye...
kalau orang putih cakap raya is around the corner...kekekeke
bukan nak celoteh and bebel pasal perkara yang u all sume buat....cume nak bercerita pasal ape yang kaloi buat

ini preparation list for hari raya yeay ^__^

1- tingkap and pintu selesai dibasuh (hahah basuh lagi sesuai menggambarkan ciri-ciri fizikal kaloi yg tinggal di dalam kolam heheh...eghhh mampuih berlopak rumah aku) ni baru orang kata anak dara rajin...kau mampu? (tiru gaya seseorang) hahaha

2- langsir dah tergantung....(ok terus terang bukan kaloi yang beli langsir tu apetah lagi untuk jahit langsir tersebut...kaloi just panjat kerusi tolong gantungkan jer bg pihak mak hahaha)

3- bunga hiasan meja and bunga hiasan sudut rumah siap dibeli and siap letak dah (bunga meja je memang betul kaloi beli tp bunga kat sudut rumah tu kaloi tolong beli jerk hahah tp duit mak yg bg...eghhhh masih harap duit mak lagi haihhh ~__~'






so tahun ni tanaman yg menghasilkan warna purple juga jadi pilihan hati utk snap kali ini...sume purple laaa katekann haha kau ado ??


4- baju raye....hohoho of coz baju raye dah siap...bukan main awal lagi we all satu family g beli kain untuk tempah baju...eghh baju nak mahal jer kann...adess selamat abah yg support sume kain baju untuk kaloi and beradik gagagaga.....and tahun ni we all sume setuju bertemakan purple...wahhh cer cepat bayangkan purplenye raye nie ^__^ wink wink...ermmm tp ade lagi yg tak beli lagi....tudung tak beli lagi eghh kopak wit gaji....

5- cat rumah harus laaa daa selesai kan...tp bukan kaloi yang cat hahaha upah orang jer laa yg cat kan...and bukan kaloi juga yg upahkan...tp mak abah juga heeee (sampai bila-bila punn tak jadi ank brtggjwb eghhhh ~__~') haa cat rumah kat bhgn dlm rumah jerk...sbb dinding luar tu kire ok lagi...so next raye je laa baru cat tuh...and yang penting cat dinding bilik kaloi warna purple jugak wahhh style hahah....

oke setakat itu saja berita hari ini...berjumpa lagi di hari lain dan di waktu lain...gagagaga
oiittt keje oiiitt keje
jangan duk wat taik mata eghhh ~__~'


19 komenstar:

mengarut

si Cagu Famos Amos

3:07 PTG Nur Jane 2 Comments

assalamualaikum
oke selamat berpuasa ke pada tuan/puan
hari ini saye nak memperkenalkan seseorang yang sangat istimewa
berikan tepukan galakan kepada beliau
si Cagu Famos Amos

kaloi tak pasti nape...rating minggu lepas hanya menunjukkan menatang ni jerk
oke sila klik 
kata kekunci minggu lepas yer adik-adik 



mesti daripada entry yg ini kann

hahahahahahahaha oke bye
entry pendek jerk
tak leyh melalut panjang-panjang....nanti kurang pahala puase eghhh

2 komenstar:

birthday,

kaloi si anak ikan

9:31 PG Nur Jane 17 Comments

anak ikan kaloi...bukan anak ikan yang jadah tu oke 


Assalamualaikum !!!!!

wahhh katakan yang anda merindui kaloi...
sekarang katakan...masih belum terlambat lagi untuk menyatakannya dengan seikhlas hati
semulia hati pada bulan yang mulia
kekeke....mulaa daa mengarutnye
eghhh ~__~' ape pun tak boleyh 

yeay ^__^ hari ini
ade jugak kesempatan pada kaloi untuk dating dalam kolam ni...yerr kaloi memang sangat rindu untuk dating dengan u all sekalian T__T
hari ini genap daa 17 hari berpuasa...and umur kaloi punn daa 21 tahun 5 hari...
(muda lagi an an an @__@)

sape yang tak tawu...sila jangan tak tawu yg kaloi daa genap 21 tahun pada 12 Ogos 2011 yang lepas
and alhamdulillah everything berjalan dengan baik dalam hidup kaloi sekarang
and im glad to have beautiful family saranghae ^__^

21 tahun lamanya kaloi dah tempuhi dunia yang penuh liku & lubang2 di jalanan *heeeeeee
tapi bila difikirkan balik...secubit pasir jer sumbangan dan jasa terhadap family
mane nak carik lagi selautan pasir jasa itu....hrmmm
mengeluh takde gune jugak...i have to do something...yess i have to

ini pemikiran semasa 12 Ogos hari itu




tp sekarang 17 Ogos 2011

ughh mak ! abah !
bajet raye tahun nie tenggelam timbul laaa
duit raye tahun ni...adik bagi sikit jer laa eaaa
(sampai bila punn bajet takkan cukup...selagi perangai boros tak berubah! eghhhh)

ape pun tak boleyh ~ ~ ~


hari ini balik kampung... esok and lusa kaloi cuti
agak-agak cuti lame ni...ade tak sumbangan kaloi pd family eaa ~__~'
errmmm tggu next entry

17 komenstar: