cintancintun

Cintan

10:55 PG Nur Jane 11 Comments

ye aku sangat kasih kau
aku sangat rindu kau
aku sangat sangat sangat laa ngan kau

ye sekarang kau sgt hebat
aku tawu tu hobi kau
dulu kita kawan 
sekarang ape pun takda
haha

ape yang berlaku antara kau dan aku
mungkin ada sesuatu yang berharga di situ
mungkinkah kau yang buta
atau aku yang tak pernah kisah dengan menatang uh

ye jiwa aku kacau hari ni
tetibe aku terjumpe FB kau
eghhh ~__~'
jiwa kacau betul


ok ini bukan entry mee cintan 
harap maaf

lalalalala aku yang duka lara 
hahahahahaha

 gambar ::: sebab bila aku duka lara aku suke makan...secret recipe ngan geng rumah
terbaik  ! ! ! 


11 komenstar:

masakmemasak

Menu for The Last Day in SyawaL

1:16 PTG Nur Jane 6 Comments

assalamualaikum

ye hari ni bukan hari raya lagi...hari ini dah 1 zulkaedah...lau tetibe korang nak ajak dtg rumah terbuka lagi
memang rase nak letop pale jerk kan...tp takpe...ajak jerk...aku suke makan makan ni haaa ^__^ hahah tengok badan laa kaannnn....

seperti yang korang tak tawu...and sape tawu wat2 tak tawu ok
kaloi memang tak suke masak actually... kalau masak uh memang ada tanda-tanda laa uh... tp bukan thunder cat
haha
bak kate kawan zaman dolu-dolu... petanda nak ujan... lau masak jerk... cnfirm ujan
haha tap kawan zaman sekarang...petanda lagi 2 kali Jumaat hahah sangat rare kan
ya Allah kau panjangkanlah umur ku ya Allah 
~~~ AMIN ~~~

hehe nak jadi ustazah pilihan boleyh tak ?

korang rase kaloi layak tak ?
hehehe

ok maaf...kaloi bukan saje-saje nak gurau...mane tawu satu hari nanti betul2 jadi ustazah kann
~~~AMIN~~~

sila jangan merepek...entri kali ini nak citer pasal menu kan...lau nak jadi chef mungkin boleyh diterimakan...hehehe



hahah citer bukan main gempak lagi menu laa sangat...harapan jer laa nak jadi chef yer tak
lau chef wan tengok masakan aku....mati kene lempar kuali kau tawu hehehe

tapi pape punn ~~~ lauk ni abes oke....kaloi tak bagi housemate komen pape2....sedap makan...lau tak sedap....masak sendiri ha ha ha

antara menu lain yg ade
setiap kali masak menatang ni...failed ajer...tp nak wat cmne...kaloi memang suke
~__~'

 
 ahaa ini lagi spesel...2 minit jer dah siap goreng telor hahaha
by cik Syeeda kediNg

haaa ini by cik Atyn muncit heeeee ikan sembilang meletop-letop
hahahaha 




ok itu saje sekian....



SELAMAT TINGGAL SYAWAL
semoga dipanjangkan umur untuk bertemu semula tahun hadapan


6 komenstar:

raya

betul-betul raya sebulan kan

12:41 PTG Nur Jane 8 Comments

assalamualaikum....

hai kaloi kembali dalam rancangan kaloi renang-renangan di air cetek
eghhh ~___~'
ok untuk perhatian & makluman tuan/puan
rancangan ini akan melabuhkan tirai pada hari ini kerana hari ini merupakan hari terakhir kita berada di bulan Syawal.... di mana semua umat Islam seluruh negara meraikan Hari Raya Aidilfitri
owwhh ini kali terakhir kaloi mengucapkan selamat hari raya kepada u all semua...maafkan segala tindak tanduk and kekasaran penulisan kaloi yerk

cehhh ayat nak superb ye tak
hahahah maafkan kaloi...sila jangan kata kaloi poyo...sebab poyo merupakan kawan baik si puyu
di mana si puyu selalu makan makanan kaloi eghhhhh ~__~'

Hari Raya tak cukup lau takde rumah terbuka , ofis terbuka , organisasi terbuka , daerah terbuka , negeri terbuka and yang paling superb of coz laa rumah terbuka yang dibuat oleh PM Malaysia kita kann ^___^
ok...cukup...kaloi tak pergi punn rumah terbuka PM tu ok...sori PM... tun dopan buek lagi yo...insyallah tun dopan kaloi dtg yo.. hehehe

ok mengarut
hari tu UTeM di mana tempat kaloi mencari rezeki membanting tulang bak kate housemate kaloi si syeeda keding hahaha

so saksikan paparan gambar-gambar gediks yang kaloi ambik hehehe ~ ~ ~ ~ 

ahaa ini gerai we all (HEPA -untuk pelajar perempuan sahaje yerk -...we all bagi UTeM makan sate jerkk ~ ~ ~
sgt laku wooo
haa seee sgt laku kann....mcm beratur nak beli tiket bola Piala Malaysia laa plak kann gitewww
hahahah
(kaloi happy N9 juara kumpulan kekekekeke)
***harus besar tulisan ni hahahahah 

 ha ni orang kuat gerai sate we all.... ^__^ terbaik 
see~~ berasap...siap pakai apron buatan tangan sendiri hahaha

 ini antara gerai-gerai yang dihias cantik mengikut tema negeri....sgt bersemangat dyorang nie
gerai kaloi jerk takde hias pape...sbb takut terbakar arang sate nanti hehehe

ini gambar gediks yang lain hehehe...meriah giler kann....nak jerk upload bebanyak gambo kat sini biar juling mate memasing hehehe
posing boss boss kuat HEPA~ ~ ~ tp kaloi tak laa kannn hehe

ini laa warna-warni UTeM...pak Arab pun ado kannn...ekau ado ??? hahahaha
ok sekian

8 komenstar:

friends,

Raya Sebulan Kan ? hee ^__^ Siri III

4:22 PTG Nur Jane 6 Comments

assalamualaikum
"__" 

Yeay Siri III kembali bukan Zombie yang kembali yer kengkawan 
teng teng teng renang-renang ~ ~ ~ ~ heee
dah lame tak berenang kat kolam belakang rumah haha kau ado?

ok shhh ... teruskan bacaan anda ... sila jangan tukar kolam anda sekarang
pakaian renang punn jangan ... sila setia bersama si kaloi gendut di sini hihih
sebab kita masih beraya lagi kan ... i masih mood raye lagi ok ... raya sebulan kaann ?

ok before ni kaloi dah pot pet pot pet and tepek-tepek pic raye ngan family
haa laa ni ... kaloi nak pot pet pot pet and tepek-tepek pic raye ngan kengkawan seangkatan kolam ngeee

ini geng-geng zaman sekolah ...
 ini lah angkatan kaloi ... meriah kaaannnn ... bile da lame tak jumpe ... mcm2 citer kuwa ... mcm kepochi daa dyorang ni sume hahaha

haa sesi photo shoot harus ade kaannn .... pokok kelape pendek punn jadi hahaha habis gugur daun tu dikejenye ya ampunn ~__~'


ini geng-geng bile sekarang di mane kami bersatu bercerita tentang tempat keje kami tercinta ... awww kannn ... kelas kaaann keke
 cik atyn ayu ... cik fadh gendut ... nana kerr ....

 outdoor ... malam kau ... kelass kau ado ? hahah
korang yang gile dan menggila kan

ok ... keluar jam 9.00 pagi balik 7.00 petang ... tapi 5 rumah jerk merayau ...
eghh ape pun tak boleyh ~__~'

ok tengok pun dah tawu yang dyorang berpasangan ... couple of the year kaannn ... kelass ! haha
tahun dopan giliran dyorang plak kawen ... insyallah aku doakan jodoh korang berpanjangan aminnn...

aku jugak yang solo kaannnn .... eghhhhhhh ~___~'

ape boleh buat ... ape pun tak boleh kaaaannn 

jenguk -jenguk link ni jugak ok ^__^


6 komenstar:

friends,

Raya Sebulan Kan ? hee ^__^ Siri II

1:14 PTG Nur Jane 11 Comments

assalamualaikum
yeay selamat hari raye kembali
raya sebulan kan? kan? hehehe

kaloi ade cakap before ni yang byk perubahan yang berlaku sepanjang syawal nie
lebih-lebih lagi kengkawan yang tak kira berapa lama dah tak jumpe dan tak berbual...tp tetap sentiasa dalam ingatan.... #__#
memang agak terharu dan haru bile ade kengkawan kaloi yang dah mula menamatkan zaman solo dyorang dalam usia yg masih muda...kan ke harunye dengar tuh...kaloi calon boypren pun takdo lagi haa...
eghhhh tapi takpe...kaloi tetap mendoakan kesejahteraan dan kebahagiaan dyorang
sekalung ucapan tahniah dan syabas kerana berkahwi pada usia 21 tahun... !!! OMG !!! haha
aku admire gile korang hahaha
jom jom zaassssssss ~ ~ ~ ~ ~


SYAFEENA & NAFIZI
Insyallah bakal cikgu...walaupun masih study takde masalah kowt nak kawen...berdua lebih baik kan kan
heee


NAZIRAH & SUAMI
ini kawan kaloi mase sekolah rendah...tp sekarang dye dah tinggi la kan kan
hee so sweet...sgt secocok & sepadan...sama tinggi sama langsing u

ok yang terakhir sekali
kaloi

dengan sepupu kaloi tingkatan 5 eghh ape pun tak boleyh
bile nak amik gmbar ngan anuar zain nie
@___@

11 komenstar:

family,

Raya Sebulan Kan ? hee ^__^

2:30 PTG Nur Jane 7 Comments

selamat selamat hari raya
kami ucapkan untuk semua
ampun & maaf kita bersama

(erghh lagu ape punn kaloi tak tawu...hentam lirik jer laa)

yea..kaloi tawu kaloi mungkin dah terlambat untuk bercerita pasal raya
tapi raya sebulan kan ?
betul kan ?
sila laa setuju ok ... sila benarkan kaloi bercerita pasal raya lagi ok
bagi mereka yang tak sudi .... bace pun jadi laa kan .... tak nak komen pun takpe 
~__~'  huhuh
kalau tak bagi tuh ... ADE AKU KISAH ? heee

raya kaloi tahun nie nak kata syokk sangat tu tak de laa plak ann
orang kate syokk nye raye bile kita masih zaman kanak-kanak lagi
tapi tu tak penting kan ...  raya tetap raya ... duit raya tak dapat pun tak mengape ... memang sudah hakikat dan hakikinye sudah besar ... takde sape yg nak bagi duit raye pun ok 
eghh ape pun tak boleh ...

tahun ni bersama FAMILY tema RIBENA #_#

kereta jerk tak leyh nak tukar warne huhuh

malam raya ... takbir raya ... dulu kemain lagi ramai yang datang ... tahun nie makin surut plak
bedal jer laa ... janji raye la kann ... 

 harus beraya bersama sanak saudara ... pokcik mokcik ... nenek atok ... dengan harapan dapat duit raya
eghh tapi kaloi plak yg kene bg duit raye ~__~' muflis aku nyah...

tahun depan ingat nak tema biru + hijau
hrmm akan dipertimbangkan kalau panjang umur ... moga dipermudahkan segala urusan ... mohon rezeki bertambah-tambah ... 

ape-ape punn tahun ni banyak perubahan yang berlaku ... bukan sahaja pada family ... tapi juga pada kengkawan ... peghh memang terbaik 

TERBAIK BOBOIBOY !!!!!


7 komenstar:

mengarut,

BuatMu yang MerinDu....

10:18 PG Nur Jane 7 Comments

jangan tanye kenape...tolonglah jangan tanye kenape...tolong ok...kaloi tawu kaloi memang dah bertambah gemuk semenjak dua menjak nie...makan makin berselera...tu pipi simpan lemang & ketupat pun muat hahaha...ok tu dulu bagi ubat rindu...lalala

7 komenstar: