bloggers

Pelbagai Spekulasi

11:27 PG Nur Jane 16 Comments

Assalamualaikum

yeahh kaloi kembali !! zombiee...! otak..!! 
ok dah cukup...karang tak pasal-pasal dpt title blog 18SG



ermm pelbagai spekulasi wujud selepas kekalahan Harimau dengan Bahrain
mungkinkah Harimau hilang taring...and mungkinkah selama ini hanya guna taring palsu
and mungkinkah taring palsu tu hilang disebabkan kecuaian meletakkannya hahaha
lu pikir laaa sendiri

pokok pangkal ea...pasukan Harimau Muda dah buat yang terbaik ! waaa kaloi bukan main semangat tengok bola malam tu even tak pergi tengok kat stadium ~__~'
tapi sudah ditakdirkan kemenangan bukan berpihak pada kita
ayuhhh skuad Harimau Muda....!!! tingkatkan semangat
kekalahan bukan untuk selamanya...perlu bangkit dari kegagalan dan cari balik taring yang hilang itu kannn

itu pasal bola

ini pasal 
ShahzCudin said...
ni mesti lipas kerabat lipas dlm criter oggy & cockroaches tu..
MEMANG TAK HADO..!!

Rashid said...
Ni tentu kes simpan duit kat bawah katil ke.. dalam almari ke.. tapi tak ingatnya. Maklumle duit dalam poket berisi penuh je. hehe

L said...
ke tuan yg geget.. hahhaha.. adoi... kaya2.. kalu geget duit lima puloh sen tapa la.. ni 50 hinggit.. ish3// haha

fadh leyanie said...
dah macam duit berusia ratusan tahun keh3 :P


kannn pelbagai andaian yang kaloi terpaksa tapis...eghh kekekeke.... actually yang simpan duit tu bukan kaloi ok...ngeeeee cer teka cer teka hahaha

ini adalah hasil daripada mak kaloi laaa... nak simpan duit punye cerita last2 dah terlupa...camni laa rupenye...ngeh ngeh ngeh


yang cakap kaloi kaya tu...cakap banyak kali pun boleyh....ngeeeee

lepas ini aku nak tolong frame kann duit nie

Ann Ishak said...
wah boleh simpan dalam frame gantung dkt dinding bilik...bila malam2 tu cuba tengok dah nilai harga sebenar RM50 tu sendiri


sekian !!!!!! 

16 komenstar:

Jane bebel

Kaya Sangat Ke Kau ?

5:44 PTG Nur Jane 26 Comments

kaya sangat ke kau sampai 
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
duit sepah merata-rata...jadi makan lipas seantero dunia ngeeee



 kalau tak percaya sila klik untuk tumbesaran dugro 

hahaha kau ado ???

26 komenstar:

bloggers,

x Puas Hati Gamaknye

8:29 PG Nur Jane 11 Comments

assalamualaikum readers !!! rindu laaa tewwww ngeeee
ok hari ini entry nak membalas...atau orang nogori koba nak membantai haha bukan bantai lombu...ni nak bantai orang

ade yang tak puas hati rupenye dengan entry kaloi sebelum ini ermmmm...Manisnya Kurma Ini.... hahaha sabar je laaaa makk...

yelaa kaloi faham...yang tak puas hati ini sebabnya dia bukanlah orang yang diperkatakan dalam entry tersebut....kalau dia setuju sure laaa dia salah seorang yang diperkatakan...ngeh ngeh ngeh
first sekali 




 Papa Mifz said...

bukan semuo lelaki tak ingat tarikh2 penting tuh...:)
November 20, 2011 12:00 PM 

11 komenstar:

GilaBola,

Burung ke Tikus ?

8:54 PG Nur Jane 23 Comments

Assalamualaikum
selamat pagi Malaysia !!! 
and good morning to all readers from other country...wallah

pagi yang gelap 
kini sudah terang

memang dah terang-benderang pun...sila bangun..bangun...bangun...
hari yang indah...hari yang sangat ceria dapat kaloi rasakan
sana sini menceritakan adegan-adegan panas Perlawanan Akhir Bola Sepak Sukan Sea malam tadi 
ternyata kesungguhan dan sikap tidak putus asa harus dipuji kepada skuad Harimau Muda
apabila berjaya mengekalkan keputusan seri 1-1 sehingga ke masa penentuan iaitu penalti

tahniah kaloi ucapkan.... ! pada mulanya kaloi pun tak meletakkan harapan yang tinggi kepada skuad Harimau Muda kita kerana melihat corak permainan yang ditunjukkan oleh skuad Garuda yang lebih ganas dan panas wahahahaha
kaloi fikir Indonesia akan menumpaskan Malaysia 2-0
tapi alhamdulillah...berkat kesungguhan pemain-pemain Malaysia...akhirnya Kapten pasukan Baddrol menjaringkan gol kemenangan untuk Malaysia

Emas di tangan Malaysia...siapa yang tak gembira bukan 
rumah kaloi bagai gegak gempita dengan jeritan, kegirangan setelah berjaya menewaskan Indonesia dengan sepakan penalti 5-4
dan kaloi percaya hampir semua blog akan menceritakan kejayaan skuad Harimau Muda hari ini

Sekalung syabas untuk Muslim (jersi 24)...Muslim antara pemain yang banyak membantu untuk membuat benteng pertahanan bila setiap kali garuda mahu mencari gol... 
^__^ cehh puji ada makna ke ni hahaha....memang ada makne punn sebab Muslim salah satu pemain bola sepak yang kaloi minat ok..bukan sebab paras rupa dye...tak pasal-pasal kaloi kena belasah ngan awex comel dye kekekeke...tapi kaloi suka dengan kesungguhan dye...memang i LIKE ngeee

curik maaf..... ^__^


Syabas juga kepada Khairul Fahmi Che Mat
wahh..semenjak kaloi kutuk dye makin bagus main eaa KFCM...i bukan kutuk teruk-teruk 
i kutuk-kutuk manje jerk...i bukan benci dye...i sayang dye ok...cume dye tak syg i...jadi camni laa hahaha
erkk maaf...mental kejap hahaha maaf ea Fahmi....Jgn marah kaloi...kaloi peminat setia bola sepak Malaysia tau tau ngeeee 
curik juga....kreatip budak nie buat baju kfcm....

nazmi
kaloi tengah intip-intip pemain ni lagi...ade banyak peluang untuk dye melonjak lagi jauh ke depan
muda lagi kowt...kalau jage attitude...kalau jage badan (lau cedera teruk susah owww)...memang kau akan berjaya pada masa depan cehhh... 
ni pun curik...boleh kann ?

eah ape kaitan tikus ke burung tadi eaa
haaa laaa ni baru nak cerita
bile tengok siaran langsung kat televisyen
pengulas sukan ni duk sebut titus bonai titus bonai hahaha macam bunyi tikus pun ade daaa hahaha 

gambar curik ......

tapi bonai macam punai 

burung ape ?
burung punai ngeeeeee

curik lagi hahah 



23 komenstar:

cintancintun,

ermmmm...Manisnya Kurma Ini....

9:55 PG Nur Jane 25 Comments

Assalamualaikum yeahh !!
(auto-post ok)

Kaloi tengok rancangan Semanis Kurma, Khamis di TV9...
tajuk mengenai
"Ulang Tahun Terindah"
(rasenye laa...if kaloi tak lupe lagi hehehe maklumlah short memory ngeee)

Dato' Ustazah Siti Nor Bahyah dan suami (maaf kaloi lupa nama dia huhu maklumlah short memory)
ada menyatakan 

sekiranya suami kita terlupa akan hari Ulang Tahun Perkahwinan atau Ulang Tahun Kelahiran etc. kita sebagai isteri perlu mengingatkan pasangan....

dengan erti kata lain...kalau suami akak-akak atau boipren akak-akak terlupa dengan Ulang Tahun (tak kisah laa ulang tahun ape punn...ulang tahun pergi dating di Zoo Melaka ker) jangan laa terus marah dia...tapi sebaliknya ambil inisiatif untuk menyedarkan  pasangan yang hari tersebut adalah hari terindah bagi u all

memang hakikat..sudah terang lagi bersuluh...kaum lelaki memang agak susah untuk mengingati tarikh-tarikh penting dalam hidup dia...lagi-lagi bila suami yang jenis workaholic...yang bekerja 24 jam sehari (tapi jangan buat-buat sibok semata-mata)...tak sempat derrr dia nak fikir pasal tu sume... 

banyak yang kaloi dengar...bila lelaki tak ingat hari ulang tahun mula laa...merajuk buat muka tempe...mula laa baling pinggan mangkuk...periuk kuali terbang masuk jamban..eah over plakk...maaf bukan nak burukkan kaum perempuan..tapi kaum perempuan ni lebih kepada sentimental value mu tahu dak 

so kepada kaum lelaki...sekiranya u all ni jenis yang tak ingat...u all letak laa reminder dekat handphone canggih tu...bukan susah punn...sekarang sume main touch2 jerk kannn....

so kepada kaum perempuan pula...kesabaran itu lebih cantik lebih manis...bila u all sediakan makan pagi atau makan malam yg special untuk si suami dan tulis nota di situ...tulis laa ape-ape yang boleh mengingatkan dia tarikh terindah tersebut... tak punn bagi jerk hadiah... bila lelaki dah sedar...sure dia rasa terharu and mungkin hadiah yang lebih bermakna dia akan bagi pada perempuan...contohnya :

percutian ke Paris
hahah demand plak kannn 



dslr
kek rupa dslr punn ok jugak kannn hahah 



samsung galaxy note (wallah) 
syokk niee sape nak tolong beli untuk kaloi ? haha 


ok cukup laa setakat ini sahaja...nanti orang kata kaloi over pulak...eah mane tak nya...yang bercakap ni tak kahwin lagi...yang bercakap ni takde suami lagi...
dah terkena batang idung sendiri baru boleh cakap macam-macam kannn....haha  and kaloi tahu ada yang tak berape setuju kan kan kan ???



25 komenstar:

kerja,

habis madu sepah dibuang

9:26 PG Nur Jane 21 Comments

assalamualaikum wbt

selamat pagi cikgu !!

Pagi Jumaat terindah...pagi Jumaat yang ceria di office kaloi pagi nie...walaupun orang lalu lalang 

depan meja kaloi sebab kesibukan mula melanda...biasa laaa...dah nak hujung tahun nie...banyak program untuk student yg perlu dilaksanakan sblum habis madu sepah dibuang hahaha boleh jer kann guna peribahasa camni hehehe

dalam kesibukan bekerja ini pulak laa...we all satu pusat (bukan Pusat Serenti ye hahaha) kena pergi Kursus PINTAR petang ini hinggalah Ahad nanti...wahh bukan main excited masing-masing sebab g kursus ramai-ramai ngeee
bukan main jauh lagi tempat kursus we all... Kursus ni we all wajib pergi and ada bergabung dengan beberapa  jabatan lain...bertempat di Permaisuri Hotel, Port Dickson... jauhkannn ? memang jauh....
ambil masa 50 jam baru sampai tahu !!!! 
sure penat nanti !


ok tipu 50 minit jer dari Melaka hahaha

bila teringat Port Dickson,,, teringat memori lama time study kat sane dulu (sila nyanyi lagu "memori")
kenangan-kenangan manis bersama kawan...bersama lecturer 
oh terindah ~~~~ kenangan dgn x-boypren sure ada...nanti korang kata kaloi tipu hahaha 
tapi yang paling kaloi suka...pemandangan kat sane...even panas kaloi suka jerk g renang-renang kat gigi air hehehe


view ni dari puncak (wahh puncak katenye haha) Tanjung Tuan, Port Dickson

Permaisuri Hotel ni terletak berhampiran dengan Tanjung Tuan...so bila nak pergi Tanjung Tuan memang wajib lalu depan Permaisuri Hotel ni...

 garden

kid's pool 

harus laaa kid's pool jerk...kaloi bukan pandai sangat berenang...terapungkan badan reti laaa
hahaha 

ok jerk kan tajuk entry dengan entry hahahah 
ok bai
petang ni kaloi drive sendiri pergi PD...doakan kaloi selamat sampai...selamat berkursus and selamat pulang semula ye..... 


Malaysia menang malam tadi...sorak bagai nak rak...selamat takde jiran yang ketuk pintu rumah suruh senyap hahahaha ^__^ hidup Malaysia...majulah sukan untuk negara yeay !

21 komenstar:

gemok,

"Sihat" vs Kurus

8:43 PG Nur Jane 12 Comments

assalamualaikum

bersua kita lagi ye...ingatkan pengsan ditiup angin tadi...pfttt memang tak lahhh
walaupun bertiup kencang angin laut china selatan
kaloi tetap di sini
wahhh pujangga pulak ayat kannn...

akhir-akhir ni ramai yang duk pertikaikan kaloi
 lagi tepat ramai yang care about me
about health, how i look
hurmm

tapi tu tak penting
yang lagi penting...kaloi sangat kisah bile ade orang yang sangat kisah pasal my body !!
hahahah
maaf...tapi itulah hakikatnya...u nampak gemok laaa...u nampak sihat laaa...u senang hati ea...u makan banyak ke...u tak joging ea...u tak tengok cermin ea...

eghhhh faham kaannn maksud kaloi 
bloggers lain pun ade yang duk tegur hahaha....actually kaloi tak kisah pun ape yang diorang nak cakap...tak kisah pun ape yang diorang komen....
dan yang pasti bila kita tak kisah that is a big problem !!!
mestilah...orang cakap kau gemok orang cakap kau tembam orang cakap kau gendut orang cakap kau bulat
tapi still takde perasaan sambil buat muka tempe basi hahahaha

BIG BIG BIG

memang muka kaloi sangat berbeza bila kurus vs "sihat"
haruslah...dulu pipi cengkung sekarang pipi bulat macam ada letak telur kat sebelah dalam
dagu, dulu tak ada pun berlapis lemak sekarang bukan setakat 1 tapi 2 ke 3
dulu perut sekata...sekarang perut umpama bunting 3 bulan
dulu paha ibarat ayam dara sekarang ibarat ayam pencen

hahahaha

oppss maaf kalau ada yang terasa diri diorang pun gemok jugak huhuhu 
kaloi tak kutuk siape-siape pun ok...ini lebih kepada cara-cara untuk menyedarkan diri
yes kaloi gemok hahah

terima kasih kepada mereka yang sangat-sangat kisah and telah menyedarkan kaloi hihihi
sekarang terasa nak diet laju-laju...
tapi how meh...sekarang ni sangat laa suke main masak-masak kat rumah...
petanda apekah ini...haihh bala ni bala bala... ngeee

tapi pape punn...gemok tak semestinya tak sihat...alhamdulillah even kaloi gemok tapi tiada masalah dr segi kesihatan yang lain...cumanya salah satu sebab kaloi muncit adalah masalah penghadaman...
digest system...wahh rindu nak belaja biology

memang dah biasa pergi jumpa doktor minta nasihat...siap google camne nak senang berak najis ni keluar hahaha

minum air tak payah cakap...sampai asyik nak terkucil jerk...
rasenye perut dah penuh ubat...owhhh tidak tidak....nanti sakit lain pulak...
sila beri komen...and nasihat berguna untuk kaloi kurangkan masalah berat badan and penghadaman ini ok
heheh tq readers.... love love love
saranghae ngeeee


sume gmbar kaloi google...mekasih pakcik !!!!


12 komenstar:

mengarut

oH mAn

2:46 PTG Nur Jane 18 Comments

Assalamualaikum

wahhhhhh selamat petang cikgu !!!

rindu rindu rindu kannnn? yer kaloi tahu tahu tahu ...... 
maaf laahh weekend yang ter"busy"
(nak date ngan mr.curly pun tak sempat...maaf mr.curly !__!)
Isnin yang terhangat di pasaran
Selasa membakar jiwa

wahhh..maaf memang tak sempat nak update blog...nak renang-renang g kolam bloggers pun tak sempat
bloggers yang ada terjah and renang-renang kat kolam kaloi nie terima kasih sangat
u olls janga kecik hati kaloi tak terjah u olls ok
nanti bile kaloi free kaloi datang renang-renang ok !

ok...ada 25 minit jerk kaloi nak update entry kali nie
sebabnya jam 3.00 petang karang kaloi nak cabut renang pergi klinik
Oh Man ! Mata Kaloi sakit....merah-merah and bengkak
hurmm dari semalam lagi...tapi ingatkan biasa jerk...ermmm ni laa masalahnya bila orang rabun tak nak pakai cermin mata tapi nak pakai contact lens... ni padahnye
alaa tapi biasa laa contact lens...cantik sikit kann...
Luna Malaya eah Luna Maya pun pakai lens jugakk



errrr ni bukan luna maya....hahah alaaa jeles lerr tewww...ittew sajeww jeww nak tunjuk.... hahaha eghh bile laa nak kurus balik ni kaloi !!!!!
ok abaikan....

ape entah motif entry ni kaloi pun tak tahu hahaha....maaf ni lebih kurang macam come back stage laaa 
boleh gitewww? 

hari ini 15 November 2011
^_^ birthday my mom lorrr
maaf mak tak dapat nak sambut tiup lilin hari ini
tunggu hujung bulan adik balik baru kite main tiup-tiup ea ea ea hehehe

yeay ! byeee luv luv luv 



18 komenstar:

animals

teknologi jenis-jenis olalan telor

10:28 PG Nur Jane 19 Comments

u all cer type tajuk entry ni kat goole....

pasti korang jumpa blog kaloi hahahahahahahahahahaha

teknologi jenis ape tuh ea ?

ke kajian antara ayam ke telor

(eah dulu popular kaan anak ayam warna-warni ni...tapi lembik kowt...main main sikit mamposss!!!)

telor ke ayam dulu
(serius kaloi kesian...rase cam nak bagi sisik ni tutup badan dye ngeee)

eah ayam ke telor dulu


sampai mati punn kau tak dapat jawapan hahahahah rare


eah ke carik pasal baby tabung uji...yelaa kajian jugak tu...jangan tanya kaloi macam mana...i have no idea pasal tu hahahah

haa mungkin juga pasal telor atau ovum kann ? ermm entah laaaa



OLALAN tu ape eaa? bahasa ape tu? siape tahu ? cer citer cer citer~ ~ ~ heheheh

19 komenstar:

bloggers,

serius itu PuYOl lahhhh ngeeee (sehingga menjilat jari orang lain)

6:43 PTG Nur Jane 24 Comments

Assalamualaikum

yeahh jari jemari comel berseri kembali hahahah opss jangan gedik laaa kau nieee
nak glamor je tahu hahaha

ok realiti

before ni kaloi ada cakap kaloi pergi date dengan PuyOL bukan TOyoL ok
tapi ramai juga yang fikir kaloi pergi tengok cerita Alamak TOyol kat pawagam
hahah memang tak laa kannn
lagi-lagi bila baca review bloggers yang kebanyakannya bagi 2/5 
so tunggu tayang secara free boleh?
ade aku kisah pulak kannn
ngeeee ^__*

eah kembali kepada topik date dengan PuYol
siapa tak kenal dengan PUyOl kann? yang tak tahu pasal PuyOl memang sah-sah tak ikuti pasal bola bola bola
Puyol ni pemain bola sepak Spain...eah kaloi harus sokong Spain ok
sebab ada nie
wahhhh berseri muka kaloi tengok diorang nieee heee

eah ke laut dah nie cerita pasal date hahah

kaloi sebenarnya teringin sangat dah nak makan Cheese Cake yang dijual oleh Mr. Curly 
we all janji date tengahari hari Sabtu...tapi disebabkan Mr. PuyOl kita ini lambat dgn jammed and singgah hantar cheese cake lagi so date we all postpone ke petang
(kejap mr.curly kejap puyol...hahah jeng jeng)
haihh sabar jer laa hati....kepala dah fikir pasal cheese cheese cheese
eah macam jerry pulak kannn heee


lastly....saat yang ditunggu tiba ! wahh kaloi bukan main excited lagi nak jumpa ngan Mr. Curly nie
jeng jeng jeng
amekaw...keluar-keluar kereta jerk....perghhhhhh !!!

hebat kau....serius macam PUYOL !!!! hahahah

selama ini kaloi tengok gambar jerk...bile dah berdepan dengan si mr. curly ni
sumpah ! terkezut kaloi ... ibarat katak melompat-lompat di depan mata hahaha

terbaikk !!
PuYol Malaysia
eah jap tak habis lagi 

bila dah jumpa borak-borak jap ngan mr.curly and darling dye
kaloi cabut terus balik rumah
tadaaaaaaa

Cheese Cake Superb

terusss masuk peti ais...
kaloi beli dua ok !! sanggup jerk...sebab fikir mesti tak cukup kalau beli 1 hahaha
and totally im right
cake tu cepat jerk habiss,,,,

serius !! cHEese CAke tu sangat sedap ok ! sedap ! sedap !
nahhh bagi u all tengok jerk ! hahahah



u all harus rase ok...kalah secret recipe....and ini betul-betul bukan cobaan 
betul-betul bukan cobaan

rasa cheese dia tak muak langsung...makan berapa banyak punn laa...korang sentiasa nak lagi nak lagi
im speechless bila makan eghhh nyummy !!!


sedap hingga menjilat jari (ini dah tak boleh pakai)
sedap hingga menjilat jari orang lain (sangat sesuai untuk entry kali ini....sampai gaduh dengan my sis makan cheese cake ni heheheh)

entry ni dah siap...then tetiba mr.curly upload upload upload kaloi gemok hahaha

ni curik kat blog Mr. Curly 


24 komenstar:

kehidupan,

serius itu PuYOl bukan ToYOl ngeeee

8:00 PG Nur Jane 22 Comments

Assalamualaikum.....

wahhh lame sudah tak menggeliat and renang-renang kat sini

sangat-sangat laa takde masa nak update...tapi kaloi kuatkan jugak jari jemari runcing eah bukan....jari jemari tembam lagi bukan...jari jemari cumil berseri untuk taip jugak entry nie ~__~' hehehe

actually hari Selasa kaloi dah mula kerja...tp ramai yang fikir kaloi sambung cuti sebab tak ada news pun hehe maaf... ^__^ tapi sempat juga kaloi blog swimming... wahh terbaik.... ramai yang upload gambar haiwan qurban...

biase laa bile tibanya musim raya...bile tibanya musim cuti...hari Jumaat sure dah start jammed kat jalan raya... otak pun jadi jammed weyh....

lagi-lagi bile drive sesorang...haihh bile laa nak dapat peneman atau lebih tepat driver ok...hahaha kesiannn...tapi memang adat istiadat lelaki a.k.a suami akan drive...bini tido teman kat sebelah hahaha kannnn??
sabar je laa yob !

entry panjang boleh ?

Jumaat
- tepat pukul 5.00 petang...tutup PC, tutup lampu...kunci office...cabut laa pe lagi kannn
- serius jammed...banyak kereta tu perkara biasalah kann...tapi kalau drive 40km/h tak ke rase nak letupkan aje kereta depan nie eghhhhh 
- tahulaa kampung diorang dekat...tapi sila fikir orang lain yang kampung jauh2 tuh...kampung kaloi ambil masa 2 jam lebih jugak tau dari Melaka...
- malam Anugerah Skrin...kaloi punn Golden malam tuh... 
see
hehe



- maaf anda berdua dapat pengiktirafan baju tak sesuai malam itu ok~~~ tahun depan cuba lagi ! yeahh !

Sabtu
- bangun pagi gosok gigi gunakan codomolion..gigi putih sihat bersih...ok dah 
- kacau rendang laaa pe lagi...raye kan raye raye yeaa

~ nyummy ~

- jeng jeng jeng petang kaloi g date date date yeaaa ngan PuYOl 
bukan ToyOl ngeee

- cerita pasal date ni....haaa t kaloi cerita....Mr. Curly tunggu hehe~~~~~

Ahad
- jeng jeng jeng....menjelang hari raya berakhirnya nyawa ngeeee (nyanyian haiwan yang terqurban heee)
- pagi-pagi dah kena kejut...gi solat Raya..nasib baik tak lambat siap...kalau tak kena tinggal ngeee

- dan sepanjang hari berada di rumah...di dapur dapur dapur....masak masak masak...opss bukan kaloi masak...tolong mak jer masak hahaha....yelaaa sedare mare datang...bukan laa ramai punn...tapi we all punn pelik sebab tak berhenti berada di dapur....hahahaha nampak sangat kitorang yang asyik mentedarah kat rumah ekekekeke

eah dah laa sampai sini dulu eaa
panjang dah niee 
tunggu next entry oke ~~ heee insyllah

kebanyakan gambar kaloi curik time google...so maaf memang tak minta izin pun heeee ^__^

22 komenstar: