Jane bebel

Cahaya + Bahagia + Mulia

8:56 PG Nur Kaloi 20 Comments

Nur (cahaya) Hani 
 (Bahagia) Safiya (Mulia)

23 Februari 2012
(tahu-tahu jerk maksu kaloi dye dapat gaji time nie huhuhu )

Nur Hani Safiya nama diberi oleh bapaknye Mohd Faizal
jadinya Nur Hani Safiya binti Mohd Faizal
 dan dilahirkan oleh ibunya melalui "tingkap" bukan melalui "pintu"
 sila faham-faham lah ye hehehe

bukan mudah untuk membawa bayi 9 bulan dalam kandungan
dan bukan mudah untuk si ibu melahirkan 
sama ada melahirkan melalui pintu atau tingkap
semuanya penuh dengan risiko

its like a miracle
for thousand years waiting for baby
perghh hampir 4 tahun je tunggu...hehehe tapi orang kata penantian itu satu penyeksaan
sekali bila dah terkeluar depan mata
perasaan itu sukar digambarkan

even kaloi bukan seorang ibu...tapi perasaan excited and gembira tu 
membahagiakan jiwa
^___^

thanks to Allah....
thanks to mak-mak sedunia...
tanpa mereka kita tak lahir ke dunia
we have to appreciate them
selagi ada umur dikandung badan (betul tak peribahasa kaloi nie?)
sayangi mak kita...hargai mereka...

kaloi ingat lagi pesan my boss "even kerja and duduk jauh dari rumah...tapi bila hujung minggu free jenguk la ibu bapa di kampung"
selagi mereka masih ada...kita tak tahu bila masa mereka akan pergi meninggalkan kita...ataupun kita yang meninggalkan mereka
hargai masa-masa yang ada ini untuk manfaatkan pada keluarga

haa ini gambar my first niece hehehe ada tak comel cam maksu dye ?? hehe










kaloi cuti lame semata-mata sambut ank buah
kelasss... ^___^

maaf laa boss....saya dah lama teringin anak buah kekekeke


20 komenstar:

Jane bebel

Hoooraayyyy !!!

4:54 PTG Nur Kaloi 12 Comments

PENGUMUMAN !!!!!!


Kaloi dah jadi MAKSU !!!!

nanti kaloi upload gambar ea ea ea ea

^__*

agak-agak muke comel macam maksu dye tak hihihihi 



ok maaf muke xcited terlebih hahahaha

ok...sekiann !!!!

psss....kaloi memang sangat bz sekarang...silaa jangan marah....ampunnn..... !!!

^__^ 

12 komenstar:

Jane bebel

WW yg x jadi....haha

2:02 PTG Nur Kaloi 22 Comments

Assalamualaikum....
selamat pagi cikgu !!!

jeng jeng jeng ... moooo moooo moooo
hahah cer teka ... menatang apekah ini ??

yeay kononnye kaloi nak wat WW jerk hari ini
tapi bila dah main-main taip...terpanjang pulak entry nie....hahaha

actually cuti raye hari tu ... kaloi and beradik lain dgn my mom g jejalan
masing-masing ade hal and tujuan 


and the best part kaloi nak cerita
for the first time kaloi masuk Anakku hahaha

yelaa kalau sebelum ni tetiba kaloi nak masuk Anakku jadahnye pulak kannn
tapi sekarang lau masuk Anakku ada menda boleh tengok



eah no no no ... im not pregnant ... laki untuk jadi bapak anak kaloi pun takde lagi ok 
 mungkin kena tunggu kaloi yang kat zoo negara tu dilepaskan baru jadi hahahah 



actually we all temankan Kak Long g beli barang baby ... my mom bising sebabnye macam kat tempat Kak Long takde jual hehee...
ini orang kate saja nak g beli barang baby kat tempat lain ... lain tempat lain laa barang dye ye takk


sambil duk carik barang-barang tuh ... my mom kata tak payah beli barang banyak-banyak dulu ... nanti dah keluar baby baru beli lagi
beli yang asas jerk ... hurmm memang itu laa selalu yang kaloi dengar keluar dari mulut mak-mak kat kampung
memang bagusnye punn ... baby belum keluar lagi so tunggu dah ade baru laa belikan...
zaman sekarang bukannya susah punn...asalkan ada duit macam-macam boleh beli nanti


kalau nak diikutkan due date Kak Long bulan Mac nanti
tapi my mom kata macam awal jerk mungkin bulan Februari nie

hrmm excited...for sure laa kannn 
first time niee nk dapat anak buah...sebelum ni anak buah sepupu jerk aku kerjakan
kali ini anak buah sendiri aku nak kerjakan hahah


haaa actually menatang ni memang lembu ok...tapi lembu ni stick kat blanket...
abang ipar kaloi duk berkenan dengan blanket lembu nie....sebab ayah kaloi duk ternak lembu hehehe
comelkannn.... !!

hope baby first Kak Long nanti comel macam Mak Su dye jugak ! hahaha


pssss.... Liverpool menang lagi lawan Wolves pulak lalalala.....

22 komenstar: