Bukit Jalil,

SUBWAY PENYEK

12:56 PTG Nur Jane 14 Comments

Assalamualaikum 

ohoiii isu hangat perlawanan akhir Piala Malaysia 2014 x berkesudahan lagi
Untunglah orang kat Pahang cuti hari ni
patutnya penyokong Pahang pun diberi cuti hari ni 
x kira laa asal negeri mana, and kerja kat mana 
mueheheh

sorry walaupun wa anak Nogori Similan 
tapi wa tetiba semangat nak pi sokong Tok Gajah kat Stadium 
rasionalnya aku sokong sebab aku duk sempadan dengan Pahang

nak ceritanya punya dah lama x pi Stadium Bukit Jalil 
x tahu pulak dah ada Subway kat perkarangan Stadium tu

gambar ihsan Facebook Subway Malaysia 

isunya bukan nak cerita pasal Subway tu
sebab x pergi makan pun
x sempat, hujan lebat habaq hang
siap pakai baju hujan ponco gittew

sesampai jerk Stesen Bukit Jalil
dah mula berposak and redah orang ramai nak pi redeem ticket
almaklumlah beli online jerk...tapi sungguh tabah kakak wa duk main tetikus and refresh bebanyak kali untuk masuk portal Ticket Hotline yang lebih 10 ribu orang yang mencuba nasib gittew

Alhamdulillah
walau dalam kebasahan tanah Bukit Jalil
finally 
renyuk sebab masuk poket :p

After Maghrib we all serbu masuk Stadium
ok penat lelah carik tempat duduk......penuh kau, mane nak duduk 
kat tangga penuh, kat tempat menebeng pun penuh
xkan nak pasang hammock pulak kat Stadium tu gantung kan hahah

turun naik turun naik
tapi berat x turun-turun, asyik naik jerk
ehhh !

pastuu jeng jeng jeng
redah tempat duduk yang kononnya buffer zone
tapi last2 pintu tu bukak jugak, time ni laa aku jadi Subway Penyek !
hahah memang penyek kata kau 

eah come on laa, ramai orang kowt, lau kosongkan tempat duduk tu, mane nk campak orang yang berebut nak duduk tu
tiket jual banyak, tapi tempat duduk xde ? ehh !
musykil kan 

ni belum aku cerita betapa banyaknya ULAT TIKET kat luar stadium  
hurmmm

dipendekkan cerita Pahang Juara Piala Malaysia 2014
dan sememangnya mereka layak bergelar juara
kemenangan penuh emosi


epik Fan Nogori hobin jang hobin tetap di hati :) 

seriously aku cakap, hampir berjurai jugak air mata sebab aku frustrated dengan mutu pengadilan bola sepak Malaysia
tapi ape kes kau nak nanges2 ni jane....x legend sungguh hahaha

aku xnak laa pertikaikan Pengadil-pengadil ni semua
sebab aku x berada di kedudukan mereka
cuma kami ni sebagai penonton banyak mata, so Pengadil memang kena lebih alert
bukan pengadil lari dulu, bola kat belakang....that's y xnampak 
eh ! terlepas cakap, maafkan saya ~_~'


hogoh Pahang hogoh

2.30 pagi aku sampai rumah kakak wa
ni laa sejarah paling lambat balik 
dengan lutut bengkak, peha lebam
orang lain yang main bola, kitorang yang injured
ape kes ? kekekeke

14 komenstar: