cintancintun,

ermmmm...Manisnya Kurma Ini....

9:55 PG Nur Kaloi 25 Comments

Assalamualaikum yeahh !!
(auto-post ok)

Kaloi tengok rancangan Semanis Kurma, Khamis di TV9...
tajuk mengenai
"Ulang Tahun Terindah"
(rasenye laa...if kaloi tak lupe lagi hehehe maklumlah short memory ngeee)

Dato' Ustazah Siti Nor Bahyah dan suami (maaf kaloi lupa nama dia huhu maklumlah short memory)
ada menyatakan 

sekiranya suami kita terlupa akan hari Ulang Tahun Perkahwinan atau Ulang Tahun Kelahiran etc. kita sebagai isteri perlu mengingatkan pasangan....

dengan erti kata lain...kalau suami akak-akak atau boipren akak-akak terlupa dengan Ulang Tahun (tak kisah laa ulang tahun ape punn...ulang tahun pergi dating di Zoo Melaka ker) jangan laa terus marah dia...tapi sebaliknya ambil inisiatif untuk menyedarkan  pasangan yang hari tersebut adalah hari terindah bagi u all

memang hakikat..sudah terang lagi bersuluh...kaum lelaki memang agak susah untuk mengingati tarikh-tarikh penting dalam hidup dia...lagi-lagi bila suami yang jenis workaholic...yang bekerja 24 jam sehari (tapi jangan buat-buat sibok semata-mata)...tak sempat derrr dia nak fikir pasal tu sume... 

banyak yang kaloi dengar...bila lelaki tak ingat hari ulang tahun mula laa...merajuk buat muka tempe...mula laa baling pinggan mangkuk...periuk kuali terbang masuk jamban..eah over plakk...maaf bukan nak burukkan kaum perempuan..tapi kaum perempuan ni lebih kepada sentimental value mu tahu dak 

so kepada kaum lelaki...sekiranya u all ni jenis yang tak ingat...u all letak laa reminder dekat handphone canggih tu...bukan susah punn...sekarang sume main touch2 jerk kannn....

so kepada kaum perempuan pula...kesabaran itu lebih cantik lebih manis...bila u all sediakan makan pagi atau makan malam yg special untuk si suami dan tulis nota di situ...tulis laa ape-ape yang boleh mengingatkan dia tarikh terindah tersebut... tak punn bagi jerk hadiah... bila lelaki dah sedar...sure dia rasa terharu and mungkin hadiah yang lebih bermakna dia akan bagi pada perempuan...contohnya :

percutian ke Paris
hahah demand plak kannn 



dslr
kek rupa dslr punn ok jugak kannn hahah 



samsung galaxy note (wallah) 
syokk niee sape nak tolong beli untuk kaloi ? haha 


ok cukup laa setakat ini sahaja...nanti orang kata kaloi over pulak...eah mane tak nya...yang bercakap ni tak kahwin lagi...yang bercakap ni takde suami lagi...
dah terkena batang idung sendiri baru boleh cakap macam-macam kannn....haha  and kaloi tahu ada yang tak berape setuju kan kan kan ???



You Might Also Like

25 komenstar:

::FAIZ FARISH:: berkata...

Kaloi, aku pun nak HP tu. hehe ko tak nak belikan aku?

ShahzCudin berkata...

owh..lelaki slalu lupe eh? haha..
byk bnde nak kena pikir tu yg lupe kot..

naimttbc_90 berkata...

cam menarik hehe

:D

Jom singgah di sini:

http://ceramahttbc.blogspot.com/2011/11/ustaz-kazim-mengawal-jiwa-dan-perasaan.html

terima kasih

Papa Mifz berkata...

bukan semuo lelaki tak ingat tarikh2 penting tuh...:)

nelly berkata...

hadiah nak hebat2 jek ! ahahaha

Hunnym Syot =) berkata...

hehe. sedap nyee kek dslr tuw :))

http://irsyanim.blogspot.com/2011/11/kejohanan-futsal-rakan-antidadah.html

Tanpa Nama berkata...

kalau lupa kenalah ingatkan..ye tak..

CouLeur de Chiqu3 berkata...

jom paris !! muahhaha..

sapa l nk kasik i sume2 itu pree...huaaaaa

laki ni ada certain date dia igt ada yg xhenggat lgsung...huhuu

akuzle ayu berkata...

tajuk entri takbley blah!!..miahahahahah...terbyg kumpulan Sepah (yg dh pecah belah). kek DSLR itu mmg tebaekkk!!

Lyaa Suriany berkata...

kite merajuk buat muke comel aje.haha

haha..bertuah le sgt2 kalo dapat hadiah percutian ke PARIS..haha

bgus2 entry ini! ai likeee.e.

zamdotcom berkata...

kek nampak sedap..kalo depan mata rasa sayang nak potong tu..

p/s: suka cheese cake

bercuti di paris tu memang terindah la..pastu bwk dlsr..terindah lg tu..hihi..

Maya Mayana berkata...

comel juga cdgn kaloi tu...kek dslr tu rasa mcm tk sanggup nk makan...sayang..hehe

aliya atina berkata...

Best betul kalau dpt kek DSLR !


Btw tengs for the support in my post , kaloi <3

Ati Masrif berkata...

hubby kak ati ingat tarikh penting
kami tapi kalau anak selalunya kak
ati sendiri ingatkan sebulan sebelum
sbb nak buat plan :)

siti aida berkata...

nasib baik hubby aida selalu ingat tarikh2 penting kiteorng. hehehehe

iza berkata...

Assalam...
Hubby akak selalu ingat tarikh2 penting tapi sengaja buat2 lupa (nak buat suprise la tu) sebelum sampai jam 12 tengah malam...

farah adila berkata...

fikiran org lelaki tk sama kot ngan pompuan...mybe cara durang ingat berbeza...kite fikir durang tk ingt,pd hal durang ingat...cuma tk mau tunjuk...:)
tp kadang2 farah pun terfikir hubby farah tk ingt date2 penting...pd hal dia ingt...cuma caranya berbeza...

atie zakaria berkata...

nk tepon tu.. uhuhu..

wahida berkata...

nasib baik laki aku tak mudah lupa pasal tarikh2 ni..alhamdulillah...kengkadang aku yg terlupa tau...huhu...

ILA HonEyBuNNy berkata...

kaloii..ila tertarik ayat kesabaran itu indah dan manis..hehehe

saja nak share...kanda ila suka pelupa gak sbb dia bz...tapi dia xpernh lupa y ila minat bb..so dia hadiahkan..pasne nak hp tu lak la...ehhehe

Run Away berkata...

lelaki susah nak ingat sal tak perihatin wahwahwah...;d

Tapak Kaki berkata...

time anniversary tu si suami je ke patot kasi hadiah kat isteri?