gemok,

Dahulu vs Sekarang

9:53 PG Nur Jane 35 Comments

Assalamualaikum...

yeay...selamat pagi cikgu ! amboi cikgu bangun cikgu !
minggu depan takut tak boleh bangun pagi daa cikgu oiiii !!
hehe

beberapa hari lagi kita akan melangkah ke tahun baru mengikut Kalendar Kuda 


eah u all pulak panggil kalendar ape ?

tak kisah laaa kalendar ape pun u all pakai 
yang penting...anak-anak sekalian and cikgu-cikgu sekalian selamat kembali ke sekolah ngeeee
Tahun Baru akan menjelma
ramai yang dah pasang niat and azam macam-macam

kaloi berazam untuk kuruskan badan
hahahaha
rasanya ini azam tahun 2010 kowt...tahun 2011 tak juga kurus
so tahun 2012 agak-agak boleh kurus ker ?

mahu tak mahu azam itu perlu ok
mana taknye...SBPA - Saraan Baru Perkhidmatan Awam 
atau lebih dikenali Skim Bodek Pihak Atasan
eah ini bukan kaloi cakap ok...orang lain yang cakap...kaloi tolong sampaikan aje...sebab diorang tiada blog nak kepoh-kepohkan kekekee...
dalam SBPA....perjawatan baru yang dilantik perlu memberi BMI - Body Mass Index yang ideal ye
siapa yang obes or terobes gawat nanti....(ini apa yang kaloi faham laa daripada penjelasan mereka yang bertanggungjawab)
so tunggu je laa...sama ada kaloi berjaya atau tak hahahahahaha

sekarang bila dah hujung tahun review balik kehidupan yang berubah 

ini komputer turun temurun dari kakak kaloi
memang kaloi pakai time belajar dulu....kaloi takde beli laptop pun ok 
usung jer laa pergi mana-mana hehehe 



tapi sekarang memang sadis...tak boleh pakai dah...retak beribu...bukan sebab jatuh...tapi reput sudah hahaha betapa lamanya komputer ni we all guna bersama 
then sekarang my sis dah beli baru...itu pun sebab kegunaan my mom...kesian my mom bila bosan xde ape nak buat so


haa baru sudah... winkk ~_^

dulu kerja di Petaling Jaya 


sekarang kerja di Melaka 


dulu otomatik jalan


sekarang kena tekan minyak...brek...


dulu tak berapa nak kurus 


sekarang gemok 


hohohohoho bulat wooooo 





35 komenstar:

oh lelaki

Lelaki M x Berkualiti

8:50 PG Nur Jane 23 Comments

Assalamualaikum
selamat pagi cikgu !!!

haaa sekarang ramai cikgu tengah berseronok and bergumbira dengan family memasing
yelaa cuti sekolah panjang kann
tapi sila bangun cepat ye cikgu-cikgu
mimpi akan hilang...nyata akan kembali
haa tak lama lagi budak-budak dah kembali ke sekolah 
so be prepare ye cikgu 

ayuh kembali ke sekolah ayuhhh.... !!!

haaa hari ini kaloi bukan nak bersembang pasal sekolah
sebab kaloi dah tak bersekolah lagi
sangat tua untuk kaloi bersekolah
wa sudah cukup pandai
hahahahah errr riak pulak
tapi betul laaa pandai 
1 + 1 = 2
kann ?

ok cukup...
topik hangat yang akan dibincangkan oleh Cik Peah hari ini Lelaki M x Berkualiti 
dipersilakan Cik Peah untuk sampaikan hujah ~ ~ ~

terima kasih cik Kaloi kerana memberi kesempatan kepada Cik Peah untuk membawa topik hangat ni 
Lelaki M x Berkualiti 

Definisi : Lelaki 

Definisi : Melayu

Definisi : x

Definisi : Berkualiti 
so anda semua sudah faham ke belum ?
thats y ramai perempuan tak kahwin-kahwin
sebab tak jumpa lelaki berkualiti
and sebab tu jugalah ramai wanita berkahwin dengan "orang bukan melayu"
sebab sudah tiada kualiti

jangan kata wanita terlalu memilih
memilih itu perlu
kalau main tangkap muat...main kahwin jerk bahaya bahaya bahaya cikk ooiiii
dari jauh nampah smart...handsome...maskulin
tapi minat pasangan sejenis ohh tidakkkk

Cik Peah bukan saja-saja sebut pasal topik ini ye
Cik Peah ada bukti Lekaki M x Berkualiti 
contoh paling terbaik untuk topik ini sekarang yang baru terjadi and menggemparkan penduduk kolam 
perghhh Melayu katanya...


cukup...nanti panas pulak kolam Cik Kaloi kita
maaf ye Cik Kaloi

Ohh...terima kasih Cik Peah....huh memang panas sikit laa...maaf kepada lelaki-lelaki di luar sana
sila jangan gam kolam kaloi ini ye... kaloi hanya menyampaikan ape yang diperkatakan oleh Cik Peah...
tapi kaloi tahu...ramai lagi yang berkualiti kannn ?? 

ok nampaknya En. Leman pun nak sampaikan hujahnya...silakan En. Leman 

saya nak bercakap sikit pasal topik ini
sebenarnya bukan Lelaki M x Berkualiti 
tetapi Wanita yang tidak berkualiti 
iyelah kalau ada wanita yang berkualiti sudah tentu lelaki tak cari pasangan lelaki juga 
itu saja terima kasih

ehemmmm....amboi terasa Cik Kaloi....takpelah masing-masing ada pandangan yang berbeza nampaknya
pembaca pun sudah tentu ada pandangan mereka juga
sila jangan malu-malu untuk comment dan beri pandangan anda ye readers....

pokok pangkalnya
kita perlu berbalik kepada agamanya
Allah melarang mereka yang mempunyai nafsu yang cenderung kepada kaum sejenis...
dan Allah melarang zina ok

even kau bercinta bukan dengan kaum sejenis kau
itu tak bermaksud sesuka hati kau nak buat zina ok !!!!

sama-samalah kita berubah ke arah kebaikan ....


semua gambar credit to En. Google....

23 komenstar:

cuti,

Ibarat Tikus Jatuh Ke Beras

9:41 PG Nur Jane 15 Comments

Assalamualaikum ^__^

rindu rindu rindu 
tahu awak awak n awak rindu saya kan kan kan ???

hehehe
maaf kaloi menyepi terlalu lama....ibarat tikus jatuh ke beras gamaknya


tak ingat orang lain...tak ingat dunia luar
yang pasti si tikus nak habiskan beras yang berada di depan matanya
mane taknya senyap jerk tanpa sebarang berita kannn hahaha

yang pastinya kaloi bukan kacang lupakan kulit 

harus laaaa @__@

Actually kaloi pergi Pahang
selama 5 hari kaloi merantau ke sana disebabkan tugas dan peranan 
hehehe kaloi jadi Pengurus Pasukan Bola Tampar UTeM sebenarnya
ini gara-gara Kejohanan MTuN Sports Met 2011 di UMP 
ini pengalaman pertama kaloi sebagai Pengurus Pasukan kot
selama ini buat kerja belakang tabir jerk....kali ini kena turun padang uruskan atlet
and percayalah memang tak terurus
selamat atlet-atlet Bola Tampar ni pandai bawak diri and independent 
kelasss giteewwww

hehehe dan yang paling penting 
alang-alang menyeluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan 
sambil kerja sambil kita bercuti ye dakkk 
bila pergi urus orang bersukan 
kaloi pun jadi kuat bersukan kat sana
sukan mulut dan perut
balik dari pahang ada 3 kg berat naik kot..
makan makan makan makan 
perghhh teringat-ingat lagi masakan orang pahang
and ada satu kuih ni first time kaloi rasa....and sangat-sangat kaloi suka ok 
nama dia semacam sikit
Serabai...tapi sedap owwww

kuih serabai....ni gambar ihsan pakcik google

eah dah cukup 
bila dah lama tak blogging rasa cam kekok sikit nak mengarang entry
tunggu kaloi panas badan dulu
jom kita g renang-renang dulu yorkkk




15 komenstar:

kehidupan

Meh Sini....Tengok !

9:13 PG Nur Jane 17 Comments

Assalamualaikum
yeahhh

Sukan Antara Fakulti dan pun selesai
Majlis Anugerah Sukan UTeM 2010 malam tadi pun berjalan dengan lancar
terbaik alhamdulillah !

sekarang
kaloi tengah menyelesaikan semua yang terbengkalai sebab busy sangat dengan program 
boss pun kaloi tak berape nak layan sangat
sebab tak sempat hahahaha
kesian dia..selamat dia faham ! ok tq boss
kalau tahun depan kaloi tak dapat jawatan tetap lagi
kaloi bakar Pusat Sukan nanti 
ekekekeke

ok hari ni kaloi nak ajak u all tengok ! amalkan ! perbaiki diri ! and perbaiki kata-kata u all sendiri !

credit to Kak Sarinah...hari-hari dia selalu shared something yang berguna 

memang hakikatnya ramai di antara kita lebih senang guna ayat biasa yang kadang-kala kita pun tak tahu maksud sebenarnya kannn 
dan kaloi juga salah seorang kowt...hahahah terbaik boboy ! haaaa lepas ni kene tukar alhamdulillah boboy ! kannnn ? heeee

ape laa salahnya kalau kita guna perkataan yang membawa seribu makna
bukan sekadar ucapan sahaja...malah dapat pahala bila kita mengingat padaNya kannn

sama-sama kita berusaha ke arah kebaikan
walaupun kata-kata bukan ukuran iman seseorang
tapi kata-kata melambangkan keperibadian diri !

wajah cantik...mulut celupar macam longkang
tak ke rasa nak campak ke laut ! 
huh !


pagi tadi dengar Hot fm...Lisa Surihani duk cerita pasal Ombak Rindu
ada sorang mamat ni very excited call and said dye siap nangis-nangis tengok cerita tuh
kalah bini dye babe

kawan-kawan kaloi pun ada gak sibok ajak tengok cerita tuh
nak pergi tengok ke dak nie haa 
hmmm ~__~'

17 komenstar:

kerja,

sharing is caring

1:05 PTG Nur Jane 9 Comments

assalamualaikum
orang banja kata.... sharing is caring... bukan sharing is crying
yelaa share laki tak ke haru nangis tiap hari hahahaha

tapi kaloi tak tahu laa kalau ada yang memang sanggup suka-suka share laki ye dakkk

eah sori bukan nak cerita pasal lelaki ye tuan-tuan and puan-puan sekalian
today i want to tell you a story about you, you, you, you and me
hehehe

actually kaloi just nak share gambar jerk hahaha
still remember bile kaloi kata nak pergi Kursus PINTAR bulan November lepas
haa kali ni kaloi nak cerita serba sedikit pasal kursus kaloi nie

FUN...memang sangat seronok kursus tu babe
mula-mula kaloi terpengaruh jugak dengan kata-kata and pandangan staf lain
yang sibok cakap kursus ni membosankan dan biasa-biasa saje
tapi jauh dari sudut hati kaloi (perghh ayat ~__~')
kaloi seronok and bertuah dapat pergi kursus ni
pelbagai aktiviti menarik
lagi-lagi aktiviti luar..haaa my faveret kowttt

hahaha cer teka kaloi yang mane....tettt team kaloi paling depan sekali..juara rakit
terbaik boboy !

kursus yang banyak duk gelakkan orang hahah..gelak kann bagus
awet muda kannn 

game Menang Seberapa Banyak Yang Boleh
hahah ini Pegawai Sukan kaloi yang tak puas hati kalah hahahah 

bincang laa konon....bile result semua kelentong ngeeeee

 Kerohanian
muka bajet suci jerk kann hahahaha....

haaa ini aktivit pnas badan and senam aerobic bagai 

haaa ni cer teka gambar siapa kat bawah ting ting ^__^
Md. Noor bin Md. Derus
salah seorang player bola sepak satu masa dulu
tak kenal? memang u all tak layan bola laa nampaknya

ni majlis penutup
dapat sijil
cer teka mana satu boss kaloi heeeee

sure yang lagi tinggi and besar ^__^ hehehe
orang sukan memang semua besar-besar
kalau kecik...kene lenyek heheheh

eah dah sekian
yela nk tnjuk gambar jerk
tak puas hati ?
k bye
: P

kesimpulan daripada kursus ni...kerjasama dan sepakat antara semua staf dalam mencapai satu objektif perlu untuk mendapat hasil yang bagus... 


9 komenstar:

mengarut

Ku Sangka Angin Kuat

2:55 PTG Nur Jane 7 Comments

assalamualaikum

perghhh toyol punye perangai
rasa macam kaloi nak jetus kepala dye dengan pistol mainan....
yelaaa kaloi mana ada pistol betul-betul...nanti kene tangkap 
sapa mahu kasi jamin sama kaloi kannn ??
heheheh ini intro jerk ea...sebab ramai yang duk carik toyol kat blog kaloi 
mungkin sebab cerita Alamak Toyol !

ku sangka angin kuat jerk
rupe-rupenye...ombak sudah memukul pantai
perghhh jiwang siottt....
ngeee
siapa antara bloggers dah pergi tengok cerita ombak rindu ?
sila update and
cer citer sikit dengan kaloi



ada mmber kaloi cakap... siap nangis-nangis dalam panggung wyg kowt
tak tahu laa nangis sebab nampak boypren g tengok wayang dengan awek baru ke
atau cerita ombak rindu tu memang best and touching...hahaha choii betul mulut kaloi kekekekekekeke
maaf kawan....kaloi gurau jerk 

kaloi sebenarnya tak berminat pun nak pergi tengok
salah satu sebabnya kaloi dah baca novel Ombak Rindu tu
rasanya novel tu sekarang dah tak nampak kulit depan and kulit belakang
sebab dah banyak kali baca hahahah

sebab yang lain pulak...kaloi tunggu keluar kat astro first jer laaa kowt
langgan and tengok puas-puas ngan my family lagi syokkk kowt

sebab yang lain pulak...kaloi tak minat sangat cerita cinta yang sedih-sedih ni
tapi cerita Full House, My Princess and seangkatan cerita cintan Korea kaloi boleh layan 24 jam pulak 
hahaha...ok sila jangan cakap kaloi tak cinta Malaysia
game bola yang melibatkan Malaysia kaloi pergi ok...even tak pergi kesemua game...tapi kaloi tetap sokong pergi sorak kat kedai mamak atau bertepuk tampar dengan roomate kat rumah jerk hehehe

oppss over...hahahah
eah siapa dah tengok Ombak RIndu sila komen eaaa eaaa eaa 
kaloi nak jugak tahu cerita dye camne
baru kaloi teringin nak tengok kannn 

7 komenstar:

kawen

Anjat Boboy

1:34 PTG Nur Jane 4 Comments

Anjat Boboy !!!!

of coz laa anjat !
hahah
yela my classmate sudah pun selamat membina bahtera 
wahhh ayat melampau hahah...my classmate Noorhayati ataupun lebih fames dipanggil dengan nama Nonoi sudah pun selamat bernikah n berkahwin dengan pasangan pilihan hati
wahhh kelassss kau..... tanpa angin..hujan..ape tah lagi ribut
tetibe dapat jemputan ke Majlis Perkahwinan Nonoi pada 4 Disember 2011
di Port Dickson

perghhh...orang pertama yang pecah rekod kahwin dulu
apa-apa punn tahniah kaloi ucapkan 
jom layan gambar kahwin
semua kaloi curik kat fb...






bile pula giliran kaloi ni weyh....eghhh



psss...rilex arrr belum baligh lagi hahahaha
21 tahun baru...kite enjoy dulu yeay !!!!!!



4 komenstar:

kerja,

When Girls Said

8:39 PG Nur Jane 7 Comments

Assalamualaikum
maaf ye anda semua
kaloi promise nanti kaloi dah free kaloi akan update selalu and blogwalking blog u all eaa

bukan malas nak renang-renang...tapi kaloi memang tak sempat
ini kaloi ambil ksmpatan kejap untuk update...sebab dah sangat rindu rindu rindu ^__^

hari ini hari Majlis Perasmian Penutup Kejohanan Sukan Antara Fakulti Ke - 6, UTeM
(haaa ada orang nak tahu kaloi kerja kat Universiti mana - Universiti Teknikal Malaysia Melaka (UTeM)
haaa dah tahu senyap-senyap
nanti takut boss besar tahu blog ni....asyik dia terjah jerk nanti...bahaye bahaye bahaye !
heheheh

kaloi act bukan sebagai urusetia saja...tapi kaut untung sikit...meniaga untuk atlet-atlet
heeee...alhmdllh pulang modal .... insyllh ni pun hasil titik peluh we all satu Pusat Sukan
cehh bajet kaya pulak kann
hahaha

kaloi nak cakap lagi ni

when girls said no
she means yes
when girls said yes
she meant no


u all setuju tak ?
kaloi sangat setuju kowt
sure laa...kaloi yang tulis kannn 


memang susah nak faham hati wanita kannn ??
kaloi pun begitu...
bit curious ~__~' heheheh 

7 komenstar:

bloggers,

Dari Alam Bunian

8:41 PG Nur Jane 18 Comments

Dari alam bunian kaloi datang !!

ngeeee

assalamualaikum...maaf pak..mak..abang..akak..adik..tokcu..neklong
kaloi sangat busy laa sekarang
bukan kaloi jer...yang lain pun same kan kan ? cumanye kaloi tak sempat nak update kolam sayang ni hari-hari

pertamanya sebab Majlis Anugerah Sukan 
dan keduanya Sukan Antara Fakulti 
opss bukan laa orang kuat punn...cume orang sayap kiri dan sayap kanan
kalau takde sayap kiri dan sayap kanan
ape saje majlis / program yang kita nak laksanakan sure tak jalan kannn

macam permainan bola sepak juga

hahah ni credit FB - Penyokong Setia Negeri Sembilan 

kalau harap pada si Khairul Fahmi Che Mat sebagai penjaga gol 
ingat dia mampu sorang-sorang nak jage ?? lembik dia nanti...ingat senang nak jadi penjaga gol
mesti laa dengan adanya pertahanan, penyerang, bahagian tengah
baru laaa pasukan lengkap...baru laa boleh jadi satu team yang kuat 
kannn?

macam laa juga badan kita
kalau ada tangan...kaki...tapi kalau takde otak (ade otak...tapi tak guna dengan baik)
ape pun kau buat...memang entah apa laa jadinya kannn
otak udang (bodoh) ok lagi 
boleh diasah dan boleh ditajamkan
tapi yang sedia ada otak cerdas...tapi still bodoh buat kerja yang tak berfaedah
rasa-rasa nak campak kat laut ke? nak campak kat sungai?

kalau kaloi laut laaa


tercemar laaa kolam kaloi kalau campak kat sungai ye dakkk?
hehehe

akhir kata...majulah sukan untuk negara 
boleh? hahahaha

renung-renungkan...dan selamat beramal
ape ingat kaloi tulis ikut suka jer ke
ade makne tuuuuuuu

TAJUK ENTRY DARI SINI....hahahahaha


budak penjara said...
kemana ko menghilang??di alam bunian?? haha

18 komenstar:

bloggers

Pelbagai Spekulasi

11:27 PG Nur Jane 16 Comments

Assalamualaikum

yeahh kaloi kembali !! zombiee...! otak..!! 
ok dah cukup...karang tak pasal-pasal dpt title blog 18SG



ermm pelbagai spekulasi wujud selepas kekalahan Harimau dengan Bahrain
mungkinkah Harimau hilang taring...and mungkinkah selama ini hanya guna taring palsu
and mungkinkah taring palsu tu hilang disebabkan kecuaian meletakkannya hahaha
lu pikir laaa sendiri

pokok pangkal ea...pasukan Harimau Muda dah buat yang terbaik ! waaa kaloi bukan main semangat tengok bola malam tu even tak pergi tengok kat stadium ~__~'
tapi sudah ditakdirkan kemenangan bukan berpihak pada kita
ayuhhh skuad Harimau Muda....!!! tingkatkan semangat
kekalahan bukan untuk selamanya...perlu bangkit dari kegagalan dan cari balik taring yang hilang itu kannn

itu pasal bola

ini pasal 
ShahzCudin said...
ni mesti lipas kerabat lipas dlm criter oggy & cockroaches tu..
MEMANG TAK HADO..!!

Rashid said...
Ni tentu kes simpan duit kat bawah katil ke.. dalam almari ke.. tapi tak ingatnya. Maklumle duit dalam poket berisi penuh je. hehe

L said...
ke tuan yg geget.. hahhaha.. adoi... kaya2.. kalu geget duit lima puloh sen tapa la.. ni 50 hinggit.. ish3// haha

fadh leyanie said...
dah macam duit berusia ratusan tahun keh3 :P


kannn pelbagai andaian yang kaloi terpaksa tapis...eghh kekekeke.... actually yang simpan duit tu bukan kaloi ok...ngeeeee cer teka cer teka hahaha

ini adalah hasil daripada mak kaloi laaa... nak simpan duit punye cerita last2 dah terlupa...camni laa rupenye...ngeh ngeh ngeh


yang cakap kaloi kaya tu...cakap banyak kali pun boleyh....ngeeeee

lepas ini aku nak tolong frame kann duit nie

Ann Ishak said...
wah boleh simpan dalam frame gantung dkt dinding bilik...bila malam2 tu cuba tengok dah nilai harga sebenar RM50 tu sendiri


sekian !!!!!! 

16 komenstar: