gemok,

Dahulu vs Sekarang

9:53 PG Nur Jane 35 Comments

Assalamualaikum...

yeay...selamat pagi cikgu ! amboi cikgu bangun cikgu !
minggu depan takut tak boleh bangun pagi daa cikgu oiiii !!
hehe

beberapa hari lagi kita akan melangkah ke tahun baru mengikut Kalendar Kuda 


eah u all pulak panggil kalendar ape ?

tak kisah laaa kalendar ape pun u all pakai 
yang penting...anak-anak sekalian and cikgu-cikgu sekalian selamat kembali ke sekolah ngeeee
Tahun Baru akan menjelma
ramai yang dah pasang niat and azam macam-macam

kaloi berazam untuk kuruskan badan
hahahaha
rasanya ini azam tahun 2010 kowt...tahun 2011 tak juga kurus
so tahun 2012 agak-agak boleh kurus ker ?

mahu tak mahu azam itu perlu ok
mana taknye...SBPA - Saraan Baru Perkhidmatan Awam 
atau lebih dikenali Skim Bodek Pihak Atasan
eah ini bukan kaloi cakap ok...orang lain yang cakap...kaloi tolong sampaikan aje...sebab diorang tiada blog nak kepoh-kepohkan kekekee...
dalam SBPA....perjawatan baru yang dilantik perlu memberi BMI - Body Mass Index yang ideal ye
siapa yang obes or terobes gawat nanti....(ini apa yang kaloi faham laa daripada penjelasan mereka yang bertanggungjawab)
so tunggu je laa...sama ada kaloi berjaya atau tak hahahahahaha

sekarang bila dah hujung tahun review balik kehidupan yang berubah 

ini komputer turun temurun dari kakak kaloi
memang kaloi pakai time belajar dulu....kaloi takde beli laptop pun ok 
usung jer laa pergi mana-mana hehehe 



tapi sekarang memang sadis...tak boleh pakai dah...retak beribu...bukan sebab jatuh...tapi reput sudah hahaha betapa lamanya komputer ni we all guna bersama 
then sekarang my sis dah beli baru...itu pun sebab kegunaan my mom...kesian my mom bila bosan xde ape nak buat so


haa baru sudah... winkk ~_^

dulu kerja di Petaling Jaya 


sekarang kerja di Melaka 


dulu otomatik jalan


sekarang kena tekan minyak...brek...


dulu tak berapa nak kurus 


sekarang gemok 


hohohohoho bulat wooooo 





You Might Also Like

35 komenstar:

::FAIZ FARISH:: berkata...

kaloi berazam untuk kuruskan badan

huakakakakakakakakakakaka

cik fadh berkata...

dulu xpndai masak, skang epal pown jd menu masakan kaloi . kelasss !

Pok Amai-Amai berkata...

Paling tak suka part sekolah dah start. Jammed oh!

haha,kelakar bc entry ni..ade2 aje kamu ea..

alinac lover berkata...

heheh ok la tu comel

thn baru nie.. xmoh berazam nak kurus.. sebab...xkan menjadi..konpem makin gemuk.. nak tukar plak arr..berazam nak gemuk.. ngeee~

BisMi Aishah berkata...

teringat zaman dulu kala

wahida berkata...

aku ni dari setahun ke setahun azam nak kurus, tapi makin naik ada lah...nyampah....ater, nafsu mkn sgtla bergelora sekarang ni...haha..

aku suka pakai kalendar kuda drp kalendar moden ntah apa2 ntah tu...kalendar kuda lengkap dgn segala cuti bagai...hehe...

iizla berkata...

sy pon berazam nak kuruskan badan. muahaaha!!! sama-samala kita berusaha yerk. chaiyok chaiyok!!

BeloG MTT berkata...

Makin lama makin canggih canggih kemain sume yang ada depan bijik mata tapi kadang2 benda yang lama tu pon masih relevan untuk di guna pakai kann :')

Selamat tahun baru 2012 ! :)

ieda berkata...

berubah dengan peredaraan masa .. manusia punn berubah dik .. janji x sakit kan :)

cik fiza berkata...

best jek tafsiran SBPA tu ye.. hehehe.. semoga segala azam thn baru tercapai ye...

p/s: awk gemok, sy ni tong drum dah huhuhuhu

fuad ansari berkata...

dari dulu sampai sekarang, kalendar kuda tetap menjadi pilihan.. (",)

kalau pegi kerja, jgn tekan minyak n brek dah.. jalan kaki je.. cepat kurus.. (",)

Nelly The Strange berkata...

sekejap je dah nak masuk 2012 .. azam baru apa ? hehe

ubi berkata...

kaloi yg gemuk..haha..gemuk itu bahagia..

tapi gemuk itu kenkadang mencemari pemandangan..haha

EZAD AMIR berkata...

x gemuk pn cmtu....
sy lg risau ni,mkin byk mkn mkin kurus lak..kalo x mkn tetibe berat bdn naik...
situasi ni mjd kn hidup sy x normal....
hissshhh...stresss ar...

Rashid berkata...

sek dah nak buka ke? alaaa tak puas lagi cuti ni .. hehe

ps - tenung tenung .. ermm ..

ILA HonEyBuNNy berkata...

tu kalender kuda...hehehhe

ala..sekarang comeiii n cntk la syg..;)

BLADE EDGE berkata...

elok la jugak pc lama diganti dgn yg baru. dr aspek teknikal lebih baik :-)

Maya Mayana berkata...

nampaknya azam tahun baru kita sama dik non..hehe :)

Juliet_iRa~" berkata...

ehehe imbasan 2011 la ni ek kak..;p

go2 caiyooo..skipping kak kat rumah..xyah keluar exercise..:D

Amni berkata...

chubby sikit.. tp maintain comel.. hati senang ni. hehehhe...

mr.curly berkata...

ape?? nk kuruskn badan??..alaa,xyahle..ok ape camtu..tp jgn di beso kn lg udahle..hikhik

ShahzCudin berkata...

haah..pggil kalender kuda jugak..
huhu..byk tol prubahan..semoga azam tercapai..
*UTeM ku cemerlang*

EnciK AxixOu berkata...

konfrm taun depan lek kurus kalau naik beskal..hehe

LadyBird berkata...

hehehe.. 2012 nanti pasti kurus.. insyaALLAH

thn 2012 ni nak berazam dpt keje tetap.. kemudian kawin :P.. atau sambung belajar.. hehehe..

berangan ke azam ek kalau mcm ni?

nice entry! macam lagu sm salim, dulu lain sekarang lain. hehe. jmput singgah blog, entri baru putus cinta :)

Papa Mifz berkata...

yer la..mmg bulat wooor...hehe

fadh leyanie berkata...

kalendar kuda senang tengok sbb dalam tu terkandung segala cuti..hihi.kaloi tetap ayu gitu..:)

Ct Aja berkata...

nak kuruskan bdan gak...hhihiihih, selamat thn baru

blogtilldrop berkata...

nek beskal selalu...

Mr.Y and Mrs.D berkata...

yuhuuu sayangggg~
rindunyaaaaa...
i da de blog baru youuu!
haha..
blog lama terkubur dah angkara khianat org..lala
jempput lah datang tp blog i ta semenggah lagi tau..nme pon blog barukan :)))

nabilah_2908 berkata...

azam kuruskan badan tu...hahaha...

sama lah kita....tak tau la dari tahun bila simpan azamn tu..asik bring forward je... :P

Kaloi kerja kat Melaka..dok kat Melaka juga ke..? :)

Mr PenyuBiru berkata...

naper aku rasa azam 2012 ko tu cam akan dibawa lagi ke tahun depan.hehe

Ardini Humaira berkata...

happy new year dear! wahhh dah ada komputer baru. bestnyeee :)