masakmemasak

sijil masak aku....

2:54 PTG Nur Kaloi 37 Comments

o.k
hari ini bukan nak citer yg aku pergi kursus masak memasak....
and aku memang takkan pernah nak ngikut kursus masak memasak ni o.k....hehehe
ni kisah yang baru aku alami duniawi sbntar tadi
sdg sdg aku duk layan blog ni duk layan facebook yg sgt lagha itu
perut ku berbunyi ting ting ting...
ku pegang ku dengar kembali ting ting ting....
perut ku berbunyi tande lapar o.k
disebabkan aku ni duk bujang...mak and abah jauh di kampung...waaaaa rindu mak abah
continue
aku pergi laa masuk dapur...amek periuk nasi...basuh beras and aku jerang laa atas dapur...smbil smbil menyediakan bahan-bahan serta rempah ratus masakan yg len.....gagagaga
ngah sibuk-sibuk sediakan menu....aku jenguk laaa nasi ku...owh my god....nasi sudah jadi bubur
hahahaha,,,,memang nahas ko lau dapat tawu kat mak....
tawakal jer laaa....ku buat sambal tumis ikan bilis...wallahh memg sdap arr ku rase...then aku goreng telur dadar...bukan telur dada,,,,,,,hahahaha.....ngah sdap-sdap aku nk membalikkan telur tu ala ala chef wan...hancur sudah telur aku uh.....ini bukan telur dadar daa....ini telur hancur...erkkk

menu hari ini >>> nasi sudah jadi bubur + sambal tumis ikan bilis + telur goreng hancur = alhamdulillah kenyang hehehehe.....

OMG ini ke sijil masak yg aku nk tnjuk kat bakal mertua aku nati....memang kene balun habis-habisan...

moral of the story,,,blaja laah msak wey...

p/s:: korang rase perlu tak aku masuk kelas masak memasak niee???

You Might Also Like

37 komenstar:

Lulu caldina berkata...

hoh?

muehehe.......

kaloi tak pandai masak!

pasni kaloi lak kena isi borang nak cari suami...
(larik...)

::FAIZ FARISH:: berkata...

Kalau kau dah reti masak, aku nak mintak masak asam pedas, kari daging, rendang, ayam masak merah, ikan masak sos... hehehe

nurkaloi berkata...

lulu:::: hahaha kurang asam ko....ngejek aku yer...hahahah
ye ye...ade ke sape2 yg sudi bg borang carik suami tuk aku...hehehehe

nurkaloi berkata...

faiz::: wahhh sgt byk permintaan ko...ckup arr stakat dging goreng kicap ker....ni smpai kari...rendang....aiiiyyyakkk mati aku weyyhhh

Lulu caldina berkata...

cuba tgk kat SPA..ekeke...
(SPA banyak borang)

teringin lak rasa resepi kaloi tu..
Agaknya apa rasanya eh?
Cukup ke perasa...


emm...

Shukjessa berkata...

guano weh nasi jadi bubur? byk sgt air ke?

cara paling senang nak masak nasi, kuantiti beras = air.

nak lagi senang? beli je beras basmathi, bubuh la air banyak mana pun, gerenti jadi nasi juga hahah

tp bubur pun ok ape.

masak bubur berlauk nyam nyam~~

Pencacai Alim berkata...

nk kene ada sijil gak ke..hehehe

Pala Maldini berkata...

apa nak buat.. 'nasi dah jadi bubur..'

:-)

aleen aiden berkata...

muahahah,ini lagi terok dr aku nih.

fadh berkata...

xpayah la masuk klas memasak . aku pown xreti masak gak, aku fikir pe nnt da kawen . aku nk ajar laki aku makan makanan barat je . ready mate ! wakakakaka

dada berkata...

ala jannah tak yah de nk g class msak bgai, nti ble tibe mse. oke la tuh. klau btol nk msak pn just bli buku kea. tak la ketare sgt yg kite tak reti msak. yg pnting ape yg kite msak tuh kite rce sdap. even org len "ewwwweeeekk"

Un Phat Lee berkata...

terlajak perahu boleh diundur,terlajak nasi menjadi bubur.hadap jelah.haha XD

nurkaloi berkata...

lulu :: hahaha...okeyh t aku google carik borg ksong carik suami k.... nak rse mskan aku...meh meh dtg umah aku....masak special tuk ko....hehehe

nurkaloi berkata...

shukjessa:: wah good tips...alahai brasmathi uh lau mask sape nk mkn...byk jadi nyer...aku da laa mkn sorang2 sob...sob...

nurkaloi berkata...

PA :: hahaha...aku rase tak perlu sijil kot...

Pala maldini :: peribahase uh...hehe

nurkaloi berkata...

aleen::: hahahaha baru tawu ke weyh...ko ade???

fadh :: haha stuju gak care ko tuh... aiyyyakkk mati kering laki ko t weyh...hahaha

nurkaloi berkata...

dada::: hahah tq tq bg pendorong n smgat kat aku weyh....makin berkobar-kobar nk masak niee

un phat lee::: hahaha...aku suke peribahase ko

HaNTwO berkata...

walaweiii hehehhehe...blaja ukur air bile nak masak nasik ;p

nurkaloi berkata...

han ::: hahahaha....yer aarr aku ngan air mane bleyh dipisahkan...tu sbb letak air byk2...aku kan nk napas...hehehe

i am S!L4H.. berkata...

hahaha lawak la kaloi ni...
haa ape kate try msk ikan kaloi...
agk2 ape jdik?ha3

adrinaqamarina berkata...

haha. feveret kte, sambal bilis dengan telur dadar. u make me drooling :P'

nurkaloi berkata...

silah::: ngeh3 jgn ketawe an aku... uwaaa~~~ikan kaloi jgn!!! tak smpai hati aku nk ptong dye...

nurkaloi berkata...

adrina::: opss opss dont drooling here....lap lap....msti rindu nk mkan ann...takpe takpe t wat khas tuk adrina

BLADE EDGE berkata...

salam..

just blogwalking...

Silalah ke blog BLADE EDGE

Whoopz berkata...

Nasik jd bubur? Telor goreng hancur..? Keep up the gud works! :p

nurkaloi berkata...

blade edge:: owh mekasih
salam salam...akn ku renang ke sane

whoopz:: hehehe...good yer...

xkane berkata...

kantoi dah tu...heheh...tak pe, kena belajar dari sekarang...heheh

haidi takeAfoto berkata...

jom sumer..cabottttt..kaloi xreti masak!!!heheh masak sambal tumis ikan bilis tu sedap gile mkn ngn kicap...mmg bez la klu tau masak tu..fav tu..

tp kan..malang sekali..masak telo n masak nasik kaloi out of service..heheh kaloi!!! telor dadar jer!! nape xreti ni...heheh tu bkn keep up the gud work dah tu...heheh jgn nak nangis2 lak bace komen ni..amik jadi iktibar..hahaha

nurkaloi berkata...

haidi::: aiiyooo jgn laa lari...kaloi tak leyh nak kejar..lau renang i can...hehehe... waa smbal ikn bilis sdap annn...my fav too...

takpe takpe t ku da pndai masak ku ajak u all dtg umah mkn ramai2 naa....

p/s:: en haidi tak dijemput...sbb dye nak lari..hehehe aiyyakk takde makne nanges....mekasih bg support

nurkaloi berkata...

xkane::: wahhh otromen hahahaha.... ye betol blaja tu penting annn...

mr.curly berkata...

mmg ptut blajo masak.. b4 sisuami tu lak yg "masak" kite blk..hehe

nurkaloi berkata...

hahaha...apakah si suami akan masak balik...??? means dye nak bebel tak sedap laa ea...erkkk

p/s:: utk si suami...lau nk makan...lau taknak makan kat luwa..hee

Lady SharpShouter berkata...

weh, make sure bakal mak mertua tak baca blog ni. kl dak abih kantoi hang. haha

nurkaloi berkata...

lady:: haha....opss slmat takde bkal mak mertua ag...aiyoo

Lulu caldina berkata...

boleh..boleh.. nak spagheti, err...nasi beriani, ayam panggang/percik, daging masak kari, bubur ayam..err...ikan masak asam pedas..hahha..ambik ko..

nurkaloi berkata...

amboi lulu.....byk nye permintaan... arghhh....mati aku nak masak cmtuh... smpai ke tua laa ko tak rase msakn aku weyh...hahaha

Lulu caldina berkata...

tak pe, jom kepsi..lagiii..senang..ngee