raya

SeLamAt HaRi RaYa AidiL AdHa

12:05 PTG Nur Jane 0 Comments

kepada keluarga tersayang...makcik n pakcik...teman-teman...sahabat handai...skandal2ku...
dengan ini saye mengisytiharkan besok cuti...

..::..selamat hari raya aidil adha..::..

so,,,kepada yang jauh di perantauan semoga bwak bersabar dan bawak bertendang...
ketika ingin memulakan perjalanan untuk pulang ke kampung...
pastikan rumah anda ditinggalkan dalam keadaan yang selamat....seperti::

::: kesemua lampu2 yang banyak kat rumah tu telah ditutup
::: paip air telah dikunci (melambung bil air karang)
::: pintu bilik(termasuk bilik air),pintu belakang & segala pintu yang ada telah dikunci ngan slamat
(bukan ikat en. slamat dkat pintu tu tao) & tak lupe juge pintu pagar ok...
::: pastikan gas kat dapur tu ok...cabut ape2 yang patut
::: bagi tahu jiran anda yang anda akan berangkat pulang (lau ade la... + yg boley dipercayai)

tak lupe juge sebelum menaiki kenderaan anda, pastikan::
::: tayar kereta anda ok...periksa angin(bukan angin yg dtg dari timur ok)...bunge tayar x
haus...lau haus tukar laa(jgn bagi minum air plak)
::: enjin ok
::: air bateri pun ok(bateri basah),,,bateri kering ley pakai ag
::: minyak full (ne tahu sesat plak senang nanti)
::: yang penting pandu cermat jiwa selamat...ingatlah orang tersayang...

tahun ni lembu kesayangan aku takkan pergi meninggalkan aku
kerana takde sape yang beli and bapak aku pun tak jual lembu utk rayer ni
jadi
bley la sape2 nak join aku beraye ngan lembu2 aku yang bernasib baik tu...

0 komenstar:

2009,

...::...Sambutan Menjulang Piala Malaysia Bersama Pemain Negeri Sembilan...::...

10:28 PG Nur Jane 8 Comments

hai senangnya dalam hati dapat beristeri 2
eah...eah...salah lagu plak...
hobin jang hobin...hobin jang hobin...
(ekekekeke)
hatiku gumbira wat mase skrg...sepanjang malam...bulan ni dan bulan2 yg akan dtg...mybe aku tak pat tido lena...kerana merindui saat2 bersame pemain bola sepak Negeri Sembilan...yang telah mnjulang piala malaysia tahun ni...setelah bersusah payah berlatih dan beraksi...huhuhuhu...

Khamis ( 19 November 2009 ) ...detik yg takkan dapat aku lupekan...aku ditugaskan tuk jadi urusetia majlis sambutan menjulang Piala Malaysia bersama Pemain Bola Sepak Negeri Sembilan...aku kene uruskan bahagian sukan dan permainan...macam2 aktiviti ade...tapi yang paling best perlawanan futsal lelaki...nak tahu sebab pe best...coz dyorang disyaratkan utk pakai kain pelekat...haaa memang sronok and gile2...bayangkan la cmner nak gelecek bola sambil pakai kain pelekat...sampaikan bola masuk dalam kain pun ade tao...hahahaha...dan of coz la pemain futsal Pejabat Daerah dan Tanah Jempol masuk final lawan pemain dari Majlis Daerah Jempol...dan tentulah pemenang berpihak kepada pasukan kami...syabas guys...


..::..urusetia n team futsal..::..


..::..futsal time..::..


...::...kain pelekat lalalala...kain pelekat lalalalalaa...::...


ade gak sepakan penalti terbuka kepada perempuan sahaja...futsal prempuan...timbang bola...memang sronok waktu tu...kenangan yang amat manis bagi aku...ramai penyokong yang hadir petang tu...utk menunjukkan sokongan yg dyorang bagi kepada pemain bola sepak Negeri Sembilan kita...penat da tentu la kann...tapi bila da dapat dinner bersame ngan pemain2 terus hilang penat...bergambar jer laa...akan aku frame sume gmbar yang aku ambik t...hahaha...


..::..hairuddin omar dan idris..::..


..::..rezal dan shukor adan..::..


..::..with alif dan hairuddin..::..


..::..with rahman zabul dan farizal..::..

..::..with idris..::..

..::..my idol..::..

..::..pemain bola sepak Negeri Sembilan..::..


lau ikutkan hati aku nak jer aku letak sume gmbar yang aku ade...tapi memandangkan takut u all cmburu...huhu takde la...lau aku letak nanti penuh plak blog aku ni ngan gmbar jer ann...so sampai di sini saje la perjuangan aku tuk update blog aku ni...lau ade gmbar ag aku akn letak ann utk u all gak...pe yang aku nak ckapkan kat sini supaya pemain n9 akan terus berjuang menaikkan name n9...bangge aku beb jadi anak nogori...hidup jang...

8 komenstar:

sukan

MaiN tiMe...nEtbaLL tiMe...

3:29 PTG Nur Jane 0 Comments

hari tu dekat office aku ni telah mengadekan satu pertandingan sukan
yang dianjurkan oleh kelab sukan dan kebajikan (lau tak silap aku la ann)
hehehehehe
staff kat sini dibahagikan kepada 4 group
tapi aku tak terlibat laa sebab aku dak praktikal jer ann
lau bley masuk aku da masuk men skali tao...
group merah...biru...kuning...hijau
tu la name2 group yg dah dibahagikan

lau ikutkan hati of coz aku skong group merah ann
tapi mengenangkan k'sue...k'nadia...k'leha...
aku mnyokong la kmpulan mereka iaitu kuning...
tapi ok gak annn
kuning untuk N. Sembilan
hehehehe
tak habih2 ngan piala Malaysia nyer...
jangan marah aaa....

hijau - 1
kuning - 2
merah - 3
biru - 4

ni antara babak2 waktu pertandingan berlangsung...


yay hidup kuning...

hijau k'sue...tudung olen k'leha...kuning k'nadia
posing-posing

eah sempat borak plak
...masuk an jer bola tu kak...

eah apa hal tak nampak pale tu wani
tu la sape suh group merah
...ni untuk kuning jer tao...

walaupun tak men
jaz duk tepi padang jadi pom pom girl
boom boom pow
...tapi penat gak an...


0 komenstar:

2009,

hObiN JanG HobIn... hobin .::. jang.::. hobin

10:12 PG Nur Jane 10 Comments

.::.07 NOvember 2009.::.

tarikh yang tak dapat aku lupekan
ini semuanya gara-gara pemain negeri 9 yang begitu memukau pada malam
perlawanan akhir piala FA 2009

pagi tu, jam 11.30 aku ngan family aku...
ngan orang kampung aku
berkumpul la beb
semangat nak g stadium bukit jalil...

walaupun naik bas sekolah jer
tak mampu nak sewa bas persiaran de beb
bagus la naik bas sekolah
sobab eah kan bas sekolah kan warne kuning
so bas pun jadi penyokong n9 la...hehe
ni pun MB kiter yang sponsor
terime kasih la kepada MB yg banyak membantu
dan memberi semangat kepada pemain
serta penyokong n9...

dalam jam 12.30 kitorang bergerak
dalam perjalanan tu macam2 kenderaan kat jalan raya ni
yang mengibarkan bendera
bendera n9 la beb....
bek bas..bek kereta..bek van..moto
sekali pun
tapi lori tank ngan lori baja takde la ann
kat lebuh raya
memang terperangkap ngan kesesakan lalu lintas laa an...

da nak sampai bukit jalil hujan plak...
da la parking jauh
bayangkan kitorang kene parking kat dalam perkarangan office astro
memang jauh nak menapak
lau tak hujan takpe ag
so...
terpakse la berlari dalam hujan
selamat ar pakai kasut ari tu
lau tak haru biru dunia nak berlari
takpe
hujan rahmat sebenarnyer...
kuyup beb...

masuk jer stadium
terkejut aku
kat kelantan memang banjir
kat stadium bukit jalil pun banjir gak
banjir ngan warne kemerahan
penyokong kelantan semangat waja la kate kan
macam pesta kelantan lak aku rase
betapa kerdilnya penyokong n9 waktu tu...



ramai yang cakap kelantan akan menang lau tengok dari segi penyokong
tapi masalah eah skrg
bukan peyokong ea yang main kan
so relax la...
belum lawan belum tahu sape yang kuat dan akan menang...



waktu pemain n9
shahruain menjaringkan gol yg pertama
semangat penyokong dan pemain n9 melonjak
walaupun 30% penyokong n9 yang hadir
tetapi dapat membenam suara peyokong kelantan...
hebat tak hebatnyer smgt orang nogori
senyap beb
hanya balingan mercun jer la yg dongar dari pnyokong kelantan...
pastu tandukan oleh hairudin
dan sepakan penalti dari zaquan adha

hobin jang...hobin jang
jangan bagi klate

.::.JUARA PIALA MALAYSIA 2009.::.
..NOGORI SEMBILAN..

10 komenstar:

friends,

pengalaman jadi pengapit. OMG !

2:34 PTG Nur Jane 0 Comments

Sabtu, 31 Oktober 2009

pengalaman pertama aku sebagai pengapit...
menjadi pengapit kepada Puan Kamariah bersama pasangan Encik Fadzil
alamak...!!!
walaupun aku ni ala2 kanak-kanak ribena
tapi aku gak punyer perasaan yang gundah gulana
hahahaha...
memang cuak beb
aku plak yg parkinson...berpeluh-peluh aku nak jadi pengapit
patutnya pengantin perempuan tu yg cuak tapi terbalik...
orang dulu2 kata lau jadi pengapit ni tak laku nanti...
disebabkan petua tu laa takde sape-sape yg sudi nak jadi pengapit die
walaupun camtu..aku dengan rela hati plak tuk membantu die...
mak aku cakap lau ko tu disukai orang...tak kira la ko jadi pengapit ke tak jadi ke
tetap orang nak kat ko..
abah aku plak cakap lau ko cantik cmner pun...jadi pengapit ke tak tetap orang datang meminang...sebab eah takkan aku plak yg g minang orang betul tak????

so..kesimpulannyer
aku nak bagitahu yg petua orang tua2 ni bukan sepenuhnyer boleh kiter ikut...
lau sumer org takut nak jadi pengapit sbb tak laku sian plak si pengantin terkontang-kanting kat pelamin...
lau nak difikirkan waktu korang mule2 nak berkenalan...pernah ke boy / girl korang tanyer pernah jadi pengapit tak???????
haaa...tak pernah ag aku dengar soalan tu....
kesempatan tersebut aku nak ucapkan tahniah kepada pasangan
kamariah & fadzil
semoga jodoh berpanjangan ke akhir hayat.....

................amin...............

0 komenstar: