mengarut

polik lak aiii...??

3:41 PTG Nur Jane 21 Comments

halloo
SALAM JUMAAT
dari ustazah kaloi
hee

pada hari jumaat yang suci murni ni
kaloi renang-renang spye
setiap amalan yang kiter buat selama ni diterima oleh Yang Esa
insyallah....

hahaha
oke start sudah kenape erk tetibe aku jadi cam penceramah bertauliah ni
urmm
musykil di situ
sebenarnye aku amat pelik
pelik disebabkan kepelikan orang-orang yang pelik tu

apekah ?
ini sebenarnye berkisar tentang seorang yang agak pelik
suke mmbuat pelik
sehingga membuatkan orang merasa jelik
u all paham tak
sila paham oke...aku ngap korang nati
huh !

polik lak aii
dye pakai pelik
lau pelik cantek takpe
ni buat orang ase jelik tengok dye
bukan aku cmburu ke ape
maybe dye berani bergaye
that's y dye pakai pelik
seyes kaloi x jeles
oke

+
dah polik tu
perangai pun polik lak tu
cube bayangkan dye sentese nak menang
tak kisah laa pasal ape pun
yang penting dye nk tunjuk kat sume orang yg dye tu hebat
tak ke pelik name eah tu
sedangkan ape yang diperkatakan tu sumenye dusta !
if u hebat laa
sume orang akan nampak and tak perlu der nak promote diri
ckp yg ko hebat
ish ish
pelik pelik

+
perasan diri
haa ni masalah bosar mek amek nie
kaloi kengkadang pun tak paham ngan perangai manusio nie
dyo ghoma bonar koba an yang dyo tu santek sesangat
cam laa dyo sorang yo yg santek kat dunio nie
kaloi pun santek yo kan
erkk sori terperasan plak
hahaha

ok seyes balik
pantang dipuji
pantang ditegur
osah ghoma mek amek hati eaa
ditegaskan sekali lagi kaloi tak jeles oke
tapi
pelik
pelik laa sebab segala-galanye kat diri dye tu dye rase perfect
if betol betol perfect takpe laa gak ann
tapi
orang tetua atau bhase santek skit orang lamo koba
biar muko tak cantik, tapi hati cantik
masalah ea skrg
lau muko yo cantik, tapi hati tak cantik
ape ke jadah eaa

osah ponek kaloi ckp nogori hari nie
polik lak raso ea
jarang kaloi nak ckp nogori ngan bloggers nie
takut tak paham yo...

itu sajo
sila jangan ambil hati
sbb kaloi tak tawu nak citer pasal ape
jadi kaloi cipta tajuk polik
biar orang polik
baco en3 ni

~ ~hehehe~ ~
JOM RENANG



21 komenstar:

bloggers,

JOm SanTAi SeKEjaP

9:09 PG Nur Jane 12 Comments


Hehehe
Salam santai
Seperti yang telah kaloi janjikan sebelum ni
Title en3 kaloi kali ini JOM SANTAI SEKEJAP
Lau orang nogori koba JOM SANTAI SOKOJAP
Ngehehehe….

Disebabkan orang-orang KL – PUTRAJAYA – JOHOR – NOGORI 9 – PERAK – PENANG & SELANGOR cuti hari nie
Dengan kesempatan ini kaloi nk wish laa selamat bercuti sempena Thaipusan ann
Lau nak secara SANTAI…g berenang-renang JOM SANTAI SEKEJAP ok..
Kaloi tak cuti…Melaka mane ade amek cuti…
MELAKA MAJU kan…?? Hahaha (ayat perli namenye o.k…huh !)

Ape yang duk ajak santai jer nie
Ngehehe
oke kaloi dapat award sebenarnye
award dari tuan blog
JOM SANTAI SEKEJAP


many2 thanx coz bg kaloi ini award
memg sgt dihargai
see
sekarang mkin ramai yang dah mula bg award
tp kaloi bile lg??
humm
jaoh lg nak capai ke citu
lau mahu sila rajin2 renang ke cini
baru kaloi bg award
hee =p
aa
Haa itu jer nak citer
Memang santai jer korang g blog uh
Takde suruh wat pape pun
Korang g bersantai jerk at blog tu
Tok sah pening2 pkir mende bukan2

Eeii degil laa korang niee
G laa sane
Asal duk renang lagi kat sini
Kaloi nak mandi laa
Tak malu ea tengok kaloi renang-renang niee
Ishhh isshhh


Kaloi dah ckp pergi kan daa kene ngap.. !

12 komenstar:

Jane bebel

ikan zombie

12:05 PTG Nur Jane 19 Comments

salam sukan
selamat pagi yer kawan-kawan
....ngee...
ok dah nak ke tengahari
mengira-ngira di jari kaki bile laaa nak pukul 1.00 pm nie
perot lapar ok
huhu kaloi lapar nie
asenye lau dapat pekena nasi goreng daging ni
macam zombie kebuluran kaloi mkn nati
hahaha

sebut-sebut pasal zombie
mesti korang pelik
name timang-timangan aku yg boleyh ditimang nurkaloi
lau dpendekkan jd kaloi jerk
takde kaitan langsung dengan zombie kg pisang spt yg di header page di atas nie
hohohoh
so ade aku kisah????

korang tok sah laa pelik ok
kalau ikutkan aku ni memg spesis ikan tapi dah jadi zombie
haa paham tak??
so korang hati-hati laaa
coz aku nie ikan zombie yg suke makan makan makan
lagi lagi daging goreng cili api
perghh memg menusuk kalbu sodap eahh
hahaha kaloi baru mkn semalam
hasil air tangan my mom
jgn jelez ok
~ ~ ~ngeheh~ ~ ~

sukan sukan sukan
pe kejadah eah nie
hahah
bukan kaloi yg rajin bersukan skrg nie
tapi staf-staf UTeM sekarang nie sibuk bersukan tiap petang
sempena SAJ 2011 (sukan antara jabatan)
kaloi??
takde sukan renang laaa
i tak boleyh join ok
hehe

dah dah g renang-renang
sila tggu en3 seterusnye
entah bile
nk tulis ape pun tak tawu lagi
tapi yg pasti tajuk dah ade

hee jom renang-renang

19 komenstar:

Jane bebel

Kaloi dah Berteman...

4:25 PTG Nur Jane 25 Comments

hehehehe
hari ni bersemangat nak cerita
semenjak dah jadi PA ketua pusat sukan
kaloi memg bersemangat kowt nak pergi sukan and joging tiap petang
tapi
malangnye
tiap tiap petang hujan
apekah petandenyer
BANJIR
owh damn...kesian ngan mmber2 kaloi kat kelantan and terengganu yg dilanda banjir
tp dont worry kat MELAKA hujan jer
insyallah xkan bnjir...
aminnnn
~~heee~~

nak tawu tak
sekarang kaloi dah ade kawan baru
hoorreeeyyy
skrg daah tak renang sorang2
renang berdua duaan
hee

1st time jmpe
puas pikir nak panggil ape
Jojo....???
(tak boleh ade mmber nme Jojo gak)
Lolo
(pelik jer...ahahah)
Lulu...Lili
(owh tak boleyh itu kepunyaan FADH)
smpai laa kaloi tertidow memikirkan name empunye badan

Lastly,
malam tu duk lepak ngan housmate depan TV
masing2 memikirkan nme dye
kesudahannye
FADH bg idea
pacelele *aku tak tawu ejaan sebenar dye ok...harap maaf ahah*
sejenis makanan kat restoran ayam penyet
and
dipendekkan cerita
and dipendekkan name tu
jadi laa
LeLe
~
~
~

 *korang jgn ngutuk lebih2....*

uww soo sweet syg
Luv u lah
pasni
kaloi akan tmbah lagi koleksi
skrg LeLe
and
maybe one day
si NeNe
ea cam lucah jer lau sbut byk kali and secare laju laju
ahahahahahahahahahaha

dahh dahh
jom renang-renang


25 komenstar: