affSuzuki,

Pengisytiharan

3:34 PTG Nur Jane 23 Comments

Salam....
Dengan ini dengan rasminye saye mengisytiharkan
esok raye
yeahhhhh..................eah silap plak
esokk cuti......yeaaaa !!!!

hahahahah
keranamu pasukan Malaysia
satu Malaysia bercuti
menyambut kemenangan and menyambut kepulangan pasukan bola sepak Malaysia
dengan membawa piala aff suzuki buat kali pertama


isk isk....memg terharu tgok bola malam tadi
suare hilang serak serak basah daaa jadinye
sume angkare terlebeyh menjerit...padahal tengok bola dpn TV kat uma jer
hehhehe

ape yang pasti
esok tetap cuti
esok kite enjoy

jap jap
nak criter nie
smalam kaloi main netball
ape.....main netball???
asal tak caye...ingat kaloi tak bleyh lari....ingat kaloi bleyh berenang je ke
eah ini kaloi zaman cyber laaa
sume boleyh
hahahah
caya laa beb
pasukan aku menang...johan lagi
walaupun aku tak mmberi sumbangan yg besar dlm perlawanan ni
tapi smgat kesukanan tu penting...
majulah sukan utk negara yeaahh!!

skali lagi diucapkan tahniah kepada pemain negara and jurulatih negara
thanks a lot dear

PENJAGA GOL

KHAIRUL FAHMI
M. SHARBINEE

PERTAHANAN

MAHALLI
M. RAZMAN
M.SABRE ABU
M. MUSLIM
M. FADHLI
KHAIRUL HELMI
ASRARUDDIN
M. FAIZAL

TENGAH

SAFIQ RAHIM
M. AMRI YAHYA
K.GURU
AMAR ROHIDAN
KHYRIL MUHYMEEN
S. KUNA
M. AMIRUL HADI
M. ASHARI

PENYERANG

SAFEE SALI
IZZAQ
NORSHAHRUL IDLAN
FAIZAL

ini pengetahuan aku laaa
if tak betol korang carik laa sumber lain yg betol
ade aku kisah
ahahahahahaha
ok daahh bye

jom renang-renang

23 komenstar:

GilaBola,

100% anak Malaysia vs Indonesia

3:54 PTG Nur Jane 18 Comments

heeee
hari ni kannn
korang jgn lupe plak
nonton bola ok
sape yg da terbang ke indon uh
bagussss
pegi laa berjuang
ngeee~~~

bile terkenang-kenang balik psl perlawanan bola sepak
siap merajok and ugut tak nak blik rumah
ahahaha
tu laa dye fikiran aku yg tak matang waktu tu
heee

salam makk...adik nak g tgok bola laaa

kat mane

kat bukit jalil laaa,,,,mane lagi....MALAYSIA VS INDONESIA lerr

tak payah laaa....tengok kat umah jer

alahai....adik nak g tengok dgn angah

x pyh ngade2.....marah abah nati....bahaye

adehhhhh
sedeyh tahap gaban time uhh
selamat mmber aku tak belikan lg tiket tuk aku
tak mahu balik weekend uh
merajok laa kononnye.....
ikikik
tak senonoh punye perangai
haiihhh....minat bola punye pasal
tp nak wat camne rezeki takde
waaaa (T___T)

heeeee
malaysia kuning
indonesia merah


mcam perlawanan n9 ngan kelantan plak annn
heee
hobin jang hobin
tetibe plak teringat piala malaysia ri uh
aku tak ngedate puwn gmbr aku annn
ehehehe
gatal
aku nk letak gak gmbr aku
tak puas hati
daaa
tak nak tengok g blaaa
=p








ade aku kisah ko suke or tak.....??
weeekkkk =p




18 komenstar:

kehidupan

nurkaloi.blogspot.com

2:58 PTG Nur Jane 22 Comments

hey.....wee wee wee
rindunye nak ngedate my blog kesayangan aku niee...
busy laaa....fhm tak kaloi busy....lyan boss
ekekeke
alahai relax laaa derr
tawu laa rindu kaloi...yela yela psni kaloi start blogwalking blik
tak lupe dah korang
msti ingat slalu pnyer lepas ni

kaloi takde pape nak citer xtlly....tp memandangkan korang nak jgak ku cerita takpe ku cerita
heeee
my big BOss da blik dari Thailand ok
soo bermule laa episod kerja kerja di office yg byk
aku dpt ole-ole ni dr my big BOss......tq HJ


hehehe

then nak cerita aku da start joging skrg...
sperti yg tlh lme aku planning before nie
memg syokk abes g joging at taman botanikal, melaka
nyaman tp nyamuk ok
heheheh
tak kisah laa jnji aku tak bosan terperap dlm umah

heee
tiap-taip minggu balik
tapi minggu ni tak balik coz planning nak sambut new year....
u all ade pape suggestion tak utk aku smbut new year 2011 hari sbtu nanti
asyik berenang-renang jer...teringin gak ku nk terbang ke
naik kete ke merempit ke
weeee.....dah
stOP merApEK meRABaN......

duit aku da abes....bulan ni jer nth brape pasang baju kurung ku beli
kasut.....???? haihh berpsang



haa ini laa dye di antarenye
wawawawa hilang lesap sudaaaaaaa jimat cermat amalan mulia
ngee....=) da suke punye pasal
baik habeskan drpd tak pat tidow terigau-igau
erkkk merepek laagi

ingat nak g tonton wayang
ade sape-sape sudi nak ajk kaloi tgk wyg??? hee
tawu dah takde sape sudi
ok fine
merajok
nak out
k bye
jom renang-renang
hehehehe....
<3

22 komenstar:

kerja

Korang rase tak ape yang aku rase...???

2:37 PTG Nur Jane 21 Comments

tepat 2.30 petang
aku sendirian di office ni ha....
mencari-cari sebab
mencari-cari punca di sebalik kejadian
kenapa aku sendirian

aghhhhh.....
aku tak peduli tu semua
ape yang penting KERJASAMA
eah bukan laaa
ape yang penting aku sangat bosan sekarang ni ok
serabut otak
boss takde staff lain pun takde

aghhhh.............


see...
aku dah cakap aku bosan
korang rase tak ape yang aku rase
bosan bosan bosan
semenjak aku kerja kat melaka ni
membesarkan montot je lah kerjanye
lau tak before nie hari-hari berlari
huhuh
but thanks to ALLAH
rezeki aku lebih murah di Melaka
ade kawan-kawan
ade kereta.......eah lupe nak amek gambar kesayangan aku tu...takpe tunggu dulu ok
ade duit...bukan sekarang....but soon hihihi
gaji masuk tak lame lagi....+ bonus lagi....
yeahhh aku kaye....

kaye kejap jer ok
dah ade kereta ni macam-macam kene pikir....
duit minyak....duit service.....byar bulanan....cukai jalan
erkkkk...
pengsan aku camnie...
pape pun hope sangat rezeki bertambah lagi
and semoge segala perjalanan hidup berjalan dengan lancar
aaaminnn....

i have to change
itu lah azam aku tahun baru nie.....
dah dah renang-renang....
weee~~~

21 komenstar:

kehidupan

Redha....& Syukur.....

4:35 PTG Nur Jane 12 Comments

salam
kaloi dtg renang-renang
uhukkk......
yarkkssss........
air dah penuh ngan sampah sarap
dah lama kaloi tak bersihkan blog ni
korang yg dtg tgok kaloi jgn buang sampah sarap yer....komen takpe ok...
hehe...
semenjak dua menjak ni smakin terase kerinduan terhadap blogger yg len
bukak jer blog tgok da makin ramai follower
tapi tak smpat nak follow dyorang balik coz tak sempat nak sape and say hai
but dont worry
t kaloi dtg renang-renang tinggalkan ombak kat blog korang ok
to
Lulu
Haidi
Hanisazla
Zirconia
nak letak name korang kat sini memg agak payah sikit la ok....sbb byk sgt aku nak letak t....
and sume blogger yang merindu and mahu dirindui aku
ekekeke
sorry laa da lame tak jenguk blog korang
tp korang tetap di hati
serius aku cakap...=p

nak diceritakan semenjak dah lapor diri kat UTeM
01 Disember 2010
kini aku dah jadi orang Melaka la plak an
memang sgt bersyukur sebab dapat offer keje kat sini
yang paling menggembirakan hati
kawan seperjuangan aku yang turut hadir utk ujian penilaian and temu duga
si fadh, syusyu, syeeda and yg akan turut lapor diri tak lame lagi insyallah si ainur
bak kate kengkawan
kualiti pelajar Diploma Sains Kesetiausahaan dari Politeknik Port Dickson sgt bagus
thats y we all here.....

skrg kitorang boleyh bukak mate lecturer kitorang kat Poly yg dulunye pndg rendah pade kitorang
skrg ni aku harap dyorang sume bangge ngan kejayaan ktorang
hmmm biar dyorang rase nyesal and turut bersyukur ngan kejayaan kitorang

ermmmm
tapi dalam kesyukuran dan kegembiraan
ade gak yang kurang menggembirakan
patotnye skrg
aku dah dapat drive kereta sendiri
tapi nak dijadikan cerita
bukan semua rezeki dtg dalam satu masa
and rezeki tu bukannye kiter yang boleyh tentukan bile dapat tol tak
kete yang dijangke dapat mggu lepas
sampai la ni aku tak dapat tgok lagi and drive
agak sdih gak laa
sebab aku memg memerlukan kete tu sbb nak g keje
tapi aku terpakse la redha ngan semua ketentuan Allah
dah takde rezeki lagi nak dapat kete tu
maybe hujung bulan la baru dapat tgok and drive kete tu
huhu.....

ok la tu jer nak citer
byk sbnarnye kaloi nak citer
tapi mase tak mengizinkan
hope u all doakan kejayaan kaloi kat sini
thanx to all
mwaaahhhhh.....

sorry sbb tak smpat renang-renang and jenguk u all
keep in touch k.....
( T ___T )

12 komenstar:

Jane bebel

Kemuncak....KL - Melaka

10:33 PG Nur Jane 18 Comments

u all u all...
ahhh jap nak renang-renang.....
weee---- weee~ ~ ~ ~wee----
haa lega sikit otot-otot ekor and sisik-sisik kat badan aku nie
sekian lame dahh aku terpisah ngan korang
aku pergi jejak pantai amazon
aku terperangkap oleh ikan ikan besar di sane
ni baru dapat lepaskan diri dengan izin ALLAH
ehehehe
aku tawu korang sume rindu annn
aku pun rindu korang gak
betul....tak tipu...

kemuncak cerita sebenarnye...
hari ni merupakan last day aku bekerja kat City UC
lepas ni memg jejake-jejake kacak dlm LRT takkan nampak aku dah waktu g keje and balik keje
aku akan meninggalkan ombak di PJ & KL ni
aku akan mmbawa ombak baru di bandaraya bersejarah Melaka
bak kate mmber aku
Melaka Maju
ahahahahahahahahaha
rare....!!!!

ok ni laa tempat yg paling aku suke
cam setan ann suke masuk ladies
ekeke

ni namenye bosan sbb byk keje ok


lau u all masih ingat before ni aku ngan mmber aku sume g interview kat UTeM melaka
so sekarang nie
kitorang sume dah nak menetap kat sane
sbb we all sume dpt keje sane
kejayaan ni sume disebabkan doa keluarga....mmber and blogger sekalian
dan diperkenan ALLAH
amin....
so u all tggu plak citer aku kat melaka

 jom g melake


dah takde citer pasal MIDvalley and KLCC




 dah takde meja bersepah macam ni ok....


........ok lah bye PJ & KL.....

18 komenstar:

mengarut

RIndu-rinduan

2:35 PTG Nur Jane 20 Comments

aku tahu kamu sume merindui aku
ekekeke
aku pun rindu korang
serius weyh
dah lame aku tak update menatang nie
aku bukan malas ok
aku cume takde mase
memang byk keje
nak layan korang yang datang renang-renang
yg datang lompat-lompat
yg datang menjerit...melalak....and seadenye
aku tak sempat nak reply
kesempatan ni aku menyatakan kerinduan aku kepada korang sume

dah tu je nak ckp
takde mende pun
hehehehehe
jgn marah naaa
dah g renang-renang tempat len
aku tak sediakan makanan tuk korang
~~wee~~

eah eah sorry aku update entry aku nie
nak letak pic kesibukan & kepeningan kaloi berenang-renang


 ekekekekeke
iklan iklan iklan iklan

20 komenstar:

raya

Happy Deepavali

5:30 PTG Nur Jane 22 Comments

kaloi renang-renang
yeahhhhhh
Wish u a Very Happy Diwali
balik kampung weyh
wat umah terbuka
hahahahah
1 Malaysia annnn..........
so korang pe lagi jom balik sesakkan lebuhraya and segala jalan jalan di Malaysia nie
ekekeke

 curik kat cik google

jgn lupe dtg umah tao
ok ok dah
bye
HAPPY DEEPAVALI to Malaysia

22 komenstar:

GiveAway

1st Giveaway Kasut Tumit Tinggi

4:22 PTG Nur Jane 19 Comments

aku bukan ditag
tapi aku renang-renang kat blog MIZA YUSOF tadi 
then terbace en3 tentang giveaway ni
so pe lagi
disebabkan aku ni memang addicted ngan kasut tumit tinggi
aku pun saje laa nak join utk memeriahkan lagi suasane 




ckp pasal kasut tumit tinggi ni
kesempatan ni aku nak citer sikit incident yg berlaku dekat aku
ni sume gara-gara kasut tumit tinggi kesayangan aku
harge tak yah cakap arr
confirm mahal aku beli
mesti laa annn
lebih dari 10 hinggit kire mahal laa kan
ok incident ni waktu zaman aku belajar dulu
waktu uh aku ngah duk bersemangat nak balik umah lepas abes kelas
aku and mmber aku mira org yang paling pantas keluar dari kelas uh
tak tawu lah nak kejar ape
sampaikan nak salam lecturer pun tak nyempat
kah kah kah
nak dijadikan cerita aku tak semena-mena tergolek kat tagge
aiiyyyakk selamat aku tak tarik mira si kurus keding uh 
lau tak same-same jatuh tergolek
disebabkan aku tergolek kat situ
tumit kasut aku patah
what the helll...............?????????????

ahhh memang tekanan
ni laa orang kate tak hormat lecturer
tak g salam.....ntah ntah lecturer uh da nyumpah kat dalam hati
tu yang tergolek aku dibuatnye

so pe lagi u all sila renang-renang ke blog kasut tumit tinggi

19 komenstar:

GiveAway

1st Happy Anniversary " Sweet Lizahanum " Giveaway...!!!!!

3:23 PTG Nur Jane 2 Comments

1st Happy Anniversary "SWEET LIZAHANUM" Giveaway...!!!!!

happy happy to liza

wahh da anniversary 

aku nye blog ntah bile anniversary dye pun aku tak tawu

hehehe

takpe lepas ni nmpaknye aku kene ambik tawu laa k

pape hal pun aku nak join give away nie

yeaaa.....!!!!

 just klik klik banner di atas

or KLIK sini


hadiah hangat menanti anda

sape bertuah dye la punye ok

aku tak kisah bertuah or tak

yang pasti aku cube

at least CUBA ok

 dahh jom renang-renang


2 komenstar:

GiveAway

GiveAway Domain From MelRomeo.Com

12:07 PTG Nur Jane 5 Comments

wee kaloi join lagi
korang jangan marah and nangis k
ni sume disebabkan kaloi nak ubat hati yang lara setelah kekalahan negeri 9 hari tu
so abaikan jer kaloi ok
tapi jgn la abaikan teros
renang-renang lagi ke blog kaloi ok
then jom lahh renang-renang ke MelRomeo.COm tuk join mende ni ok




GIVE AWAY Domain Daripada MELROMEO.COM
Tag 5 Orang Kawan BLOGGERS
1. norfa
2. lulu
5. fadh

MENANG 1 DOMAIN .COM / NET / ORG
GIVEAWAY DARI MELROMEO.COM



ok so lau nak tgok syarat and nak join jaz KLIK KLIK SINI

5 komenstar:

GiveAway

Give Away Kecantikan #4 | Hadiah Tajaan

5:33 PTG Nur Jane 6 Comments

hehehehe...........korang korang
kaloi join lagi nieeee
weee~~~~
ni kaloi dapat tawu dari miza yusof
so kaloi pe ag renang-renang ke blog ardinihumaira & suffahbeautyshop
and baru tawu blog dye ni ade jual barang kecantikan
ishhh
nape baru tawu
tapi takpe laa
memandangkan aku skrg ngah sibuk nak mencantikkan badan pe kate try jer
kot bernasib baik dapat adiah hehehehe
ok ok jom KLIK SINI

6 komenstar:

GiveAway

First Giveway Novel

4:24 PTG Nur Jane 2 Comments

yeyeyeye....kali ni kaloi renang-renang sambil bace bace novel
hehehehe
kisahnye sbb nak join giveaway novel yang dicetuskan oleh mr. gidan.
lau nak dicerita pasal novel ni
memang macam-macam novel dah aku teroka
dari kecik hingge lah laa ni aku duk bace novel
ade sesetengah pendapat ckp sape yg bace novel ni jiwang laa....tangkap cintan laa
tapi aku tak berape setuju ngan mende uh
coz bace novel ni mcm-mcm pengetahuan & info yg kite dapat
aku paling suke karya Ramlee Awang Mursyid
novel thriller no 1 kat Malaysia nie
lau bace hasil tangan dye nie..........aku rase memang mengancam arr
tido pun tak lena coz mengenangkan novel uh tak habis bace ag
 curik dari cik google...thanx

tp korang jgn salah faham 
novel cintan cintun pun aku duk layan gak
cintan cintun ni aku suke layan karya Aisya Sofea, Damya Hanna & mcm-mcm ag
lau nak sebut memang panjang berjela karang
bukan stakat alaf 21 jer...mcm-mcm penerbitan ag
so memang tak rugi laa habiskan duit utk beli novel
coz reading can improve ur mentality & language

so korang pe lagi
jgn lepaskan peluang tuk join FIRST GIVEAWAY NOVEL now....

2 komenstar:

GiveAway

Give away Cik Warnida

2:54 PTG Nur Jane 6 Comments

yeee
kaloi renang-renang lagi sibuk nak join GA lg
korang jgn duk tgok n bace je
jom renang-renang join skali
just KLIK CIK WARNIDA


then korang bleyh tengok syarat-syarat and segale menatang yang boleh korang layan kat blog cik warnida....ngeh3
cik warnida ni duk wat GA coz smpena anniversary blog dye...
weeewitt.....
walau cane pun aku tak brani nak ulas pnjang2 coz baru jadi follower dye ann >> 361 <<
wahh bile plak aku nak pat jmlah follower cam gitu

ok nak tag 
......................
..............
..........
...
.

larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.....eah jap lupe takde kaki
renaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaanggg....


6 komenstar:

bloggers,

Tolong Top Up Kan Untuk Sayer

12:55 PTG Nur Jane 5 Comments

kaloi renang-renang.....

aku kene tag dari cik silah 
hehehe mentang-mentang aku rajen join GA and segale contest skrg
tu yang dye dok support aku masuk lagi GA nie
so bloggers yg len jgn marah naa
lau u all rase tercabat jom ikut renang-renang join GA ni
jaz KLIK SINI


si owner blog ni cik qieranna
dye yang sgt pemurah nak bagi top up kat bloggers
yang sgt lucky lucky lucky person o.k
so jgn buang mase jom join cik qieranna

disebabkan mende ni kene tag
so aku tag orang yang telah masuk group zombie
jom renang-renang kat blog dyorang sambil tag....
yeah anda di tag
> dada
> eja

5 komenstar:

bloggers

Mari Join contest Jelly beku dan dapatkan hadiah dari London

9:23 PG Nur Jane 4 Comments

weee
kaloi renang-renang nak cerita tentang Contest Jelly Beku jom bloggers sekali ikut kaloi renang-renang ke blog Jelly Beku.....bukannye rugi join contest.......tak kluar modal langsung....janji korang keep in touch with all bloggers...tu saje



Contest Jelly Beku ni memang menarik sebab menawarkan hadiah istimewa dari London gitu....tak kisah laa London uh kat kolam or parit mane sekalipun janji kaloi dapat renang-renang kat situ.....



4 komenstar:

GiveAway,

Give away - Lucky Draw

5:23 PTG Nur Jane 0 Comments

GIVE AWAY - LUCKY DRAW

yeaa nak join lagi..................Lily & Auz Homemade Chocolate

weee~~~ seronok beronok nengok coklat byk-byk........haihhh leleh air liur.....jom renang-renang and JOIN SINI


YEEHAA..........COKLAT COKLAT...MAKAN COKLAT....TIDO COKLAT....MINUM COKLAT....HANTU COKLAT....IKAN COKLAT.....

CLOSING DATE ::: 11/11/2010

0 komenstar:

GiveAway

1st GA dr NUSHA

10:45 PG Nur Jane 13 Comments

kali ni kaloi ditag oleh fairuz.... ececehh


klik klik
hope terkene kali nie,,,,ngeh3...jom u all join kaloi renang-renang......
kaloi tag si Shukjessa & Fadh
aku tak tawu nape aku asyik nak kene an budak berdua ni
hope dyorang dikenali ramai juge.....




13 komenstar:

Bukit Jalil,

Final Piala Malaysia

6:26 PTG Nur Jane 17 Comments

salam
yeahh kaloi disini
hehehe
aku tawu ramai yang marah and complaint sbb aku dah lame tak berenang-renang ke blog dyorang
aku bukan sengaje yer
aku memang sangat sibuk kala ini......
so sekarang aku nak bgtawu yg aku akan attend perlawanan bola sepak Final Piala Malaysia at Bukit Jalil
so sape-sape yang menyokong pasukan Negeri Sembilan sila memakai baju kuning yer....
and sape-sape yang rase bukan penyokong Negeri Sembilan suke hati korang laa ann....janji korang tak bakar stadium nanti...hehehe
o.k bye.......!!! tu saje nak bagitawu...ngeh3

17 komenstar:

bloggers

JOM PARKING KAT BLOG BEN ASHAARI

6:10 PTG Nur Jane 2 Comments

ok kali ni aku terpengaruh ngan si kimiCnol bercakap mengenai blog BEN ASHAARI.........


actually En Ben Ashaari ni kate hanye utk mereka yang baru berjinak jinak dalam dunia blogging...tapi disebabkan aku ni baru berjinak jugak walaupun aku mewujudkan blog aku ni zaman 2008.......aku pun join laa jugak...hope En Ben terima laa aku ni yer...


so korang bleyh jugak tuk follow En Ben Ashaari ni tuk merapatkan lagi hubungan silaturrahim para bloggers...

2 komenstar:

bloggers

Sape nak hadiah free dari Paris? =)

4:13 PTG Nur Jane 2 Comments



haaa yeye.....join lagi....sape nak g Paris... jom dtg renang-renang ke blog Nadia
macam-macam ade....tp yg penting utk ade hadiah dari Paris hehe.....

ermm lau ckp pasal Paris nie mesti terpikir Eiffle Tower....org kate tempat ni sronok utk lepak-lepak and sesuai untuk mereka yg berkasih syg....cehh wahh...pernah gak aku berangan nak jadikan Paris sbg destinasi bulan madu aku.....ahakksss....tp disebabkan matlamat tu cam jaoh g nak dicapai...so aku relax relax chill dulu....
bile ckp pasal Paris mesti terpikir gak movie dari Indonesia Eiffel I'm in Love...haa crite ni memang syok habis...layann~ ~ so korang jgn buang mase join Nadia

 aku tag to  
zirconia
hanis azla  
pn.Ros

2 komenstar:

GiveAway

first give away redgurlcraft

3:57 PTG Nur Jane 0 Comments

give away ni aku dapat tahu dari cik aten juge

jom join coz syarat2 dye memang senang....
u all perlu join dulu redgurlcraft
cepat klik klik redgurlcraft

gud luck u all........!!!


tag to ellen & si kodoq

0 komenstar:

GiveAway

Tentang Seseorang 1st Giveaway

9:45 PG Nur Jane 9 Comments

Cik Aten tag kaloi.....

 Tahniah to Mr. Mrs Nazrin
kerana bakal menjadi ayah & ibu



Tentang Seseorang yang sangat dikasihi
sanggup berkorban mase and tenage 
pengorbanan & kasih sayang
saling berkaitan
kerana sayang kita berkorban
kita berkorban kerana sayang

sesungguhnya Allah lagi memahami 
lelaki yang soleh hanya untuk wanita yang solehah
untuk mendapatkan lelaki yang soleh 
wanita perlu menjadi solehah terlebih dahulu
begitu juga sebaliknya.

seseungguhnya setiap pertemuan ade perpisahan
Allah sengaja menemukan kita dengan orang yang salah 
sebelum menemukan kita dengan orang yang benar-benar telah dicipta & dijodohkan untuk kita
sebagai khalifah kita perlu lah menerima segala ketentuan qada' & qadar duniawi ni....

hahahaha jiwang pulak
ok kaloi tag pade kimicnol & lulu
......................................................................................................................................


9 komenstar:

bloggers

1st Lucky Draw by Atie Aizam

11:09 PG Nur Jane 10 Comments

1st Lucky Draw by Atie Aizam


GIVEAWAY PERTAMA ATIE AIZAM


Syarat2 nye senang jer..

1. Anda mesti seorang blogger
2. Anda mesti merupakan follower atieaizam.blogspot.com
3. Anda mesti mempunyai alamat di Malaysia
4. Buat entry bertajuk: 1st Lucky Draw by Atie Aizam
5. Mesti letak banner 1st Lucky Draw tu yer kat entry anda dan linkkan ke blog ni
6. Kat sidebar pun, jgn lupa letak banner ni dan perlu linkkan juga
7. Tinggalkan link entry anda di komen box entry ini saje
8. Tag sorang kawan anda atau lebih terpulang pada anda




Tarikh Tutup: 30 November 2010


HadiAH?????


o.k mende ni aku pat tawu dari blog si krole
alang-alang dah masuk lucky draw ni.....aku citer sikit pasal blog atie aizam ni yer....
blog tentang Coretan Perjalanan Atie Aizam ~ hari ini aku menulis utk kenangan hari esok ~
yang pastinye Puan Atie nie dah berkahwin...confident sbb dye dah ade sorang putera and puteri....
active in blogging...and byk bg info and news semase....and aku merupakan follower yg 747 so u all ku cadangkan tuk follow blog atie aizam ni o.k...
so aku nak tag cik anirza to join....

10 komenstar:

bloggers

Contest Barang Kesayangan Bersama Aten

3:43 PTG Nur Jane 23 Comments

cik aten
ok kali ni cik aten yang wat contest....tarikh tutup dye hari ni 27th October,,, so aku harap aku smpat ag masuk contest ni....terima laa ye cik aten...wee~~~





ok syarat2 contest ni yer:

1- follow blog aten PIECE OF MIND
2- letak blog aten dlm blog list korang
3- buat entry pasal Contest Barang Kesayangan Bersama Aten
4- letak banner contest dlm entry korang, mesti link back to blog aten
5- letak banner kat sidebar dan link back
6- hantarkan url entry korang pasal contest ni..

rules contest:
1- amik picture korang bersama barang kesayangan. kiranya benda yg paling korang syg..
2- make sure dalam picture tu ada gambar anda dan brg kesayangan itu
3- letak 1 picture je, aten taknak orang lain dlm picture tu
4- kasi explain sket kenapa korang syg brg tu.. takyah la panjang2 sgt..

.................................................................................

so
tadaaaa.....
hehehe my lovely hat.........
love love
aku beli topi ni waktu zaman aku blaja dulu at Port Dickson....topi ni memg amat bergune laa dikala kepanasan & keterikan matahari di pantai PD....aku memg syg tahap gaban topi ni sehinggekan aku letak topi tuh kat blakang kete bapak aku...kononnye bile aku bwak kete uh....org len tawu ar yg driver nye comel spt topi uh....weee~~~
ermm aku ingat g boy mmber baek aku ciap ckp g aku cam org Mongolia pkai hat uh....hehe iyer ker...??

23 komenstar:

bloggers

TIRU GAYA MODEL CONTEST SIHATIMERAHJAMBU

5:46 PTG Nur Jane 9 Comments

Nak join???sile buat beberapa perkara dibawah..kaloi dah join

1.Follow blog sihatimerahjambu

2.Post Entry tentang contest ni bertajuk'TIRU GAYA MODEL CONTEST[SIHATIMERAHJAMBU]'
*tajuk laen tak mo ye
*hanye sekeping je gambar dibenarkan
*gambar seorang saje[diri sendiri]..ramairamai takmo ye..nanti yang laen terlebey pose lak..
*takmo editedit[original picture] watermark dan font saje dibenarkan
*Tag 2 rakan bloggers

3.Letak banner contest kat sidebar and entry

4.dah siap..sile tinggalkan link kat comment entry contest sihatimerahjambu

ni pic aku ketika berenang-renang di laut dalam...so smpat gak laa snap pic jadi model kejap....heeee


da da...cepat join contest nie....... aku tawu si fadh manj suke jadi model juge...dahh yg len pun jom join contest yer.....tiru gaya model

9 komenstar:

GilaBola,

Sejarah mungkin berulang

11:25 PG Nur Jane 16 Comments

haaa tajuk daa best.....tajuk lagu kmpulan Newboyz ~~ yeaa TOMOK...hahaha
o.k kembali ke pangkal jalan
bukan nak citer pasal Newboyz or Tomok yer...hehee...
ni nak citer tentang mende penting yg akan berlangsung kat Malaysia nie
sejarah mungkin berulang lagi....and mesti.....
Piala Malaysia >>> Negeri Sembilan VS Kelantan
kan aku dah ckap sejarah mungkin berulang......
nampaknye dua pasukan ni bakal berentap lagi utk mendapatkan Piala Malaysia tahun ni
aku rase dah tentu perlawanan kali ni lagi hangat
ape tak nye
pasukan Kelantan of coz akan bersemangat waja utk menumpas n merampas kembali piala yg dimenangi N9 sblum nie....
tapi sedih bagi pasukan N9 coz org kuat Zaquan tidak boleh beraksi disebabkan kecederaan yg dialami....

walau bgaimanapun...den sbg anak jati nogori....dah tontu laa den dok sokong den punyo pasukan kesayangan.....hobin jang hobin....tak sabar menanti perlawanan yang akan mencetuskan kontroversi nie....hehehehe....hope penyokong sumo jangan terlalu emosi....semangat kesukanan itu ponting....

what do you think N9 VS Kelantan....??? ekekee


p/s::: en3 ni takde kaitan antra nogori yo...takdo perkauman atau puak yo....kito 1 Malaysio.....

16 komenstar:

Contest

Contest Mimik Muka Menarik!

3:04 PTG Nur Jane 22 Comments


aku dah join...u all??

hey hey....first time aku nak masuk contest...sbb contest nie senang jerk...tak memerlukan syarat-syarat yang ketat...janji letak mimik muka MENARIK.....hee ~,~

so, utk syarat2 penyertaan sila klik ini... cik cikin



tarik tutup contest ni : 25 DISEMBER 2010 


dengan ini aku menunjukkan mimik muka aku yang bukan sahaja menarik...tetapi mungkin boleh tertarik dan ditarik ngeh3...ngeh3...

pic ni aku suke sbb pe aww...time ni aku g menyokong pasukan bola sepak kesayangan aku...memang seronok aku ngan family and orang-orang kampung pun turut serta memeriahkan stadium....so memang semangat kesukanan gitu laa....


aku tag diorang : (korang masuk laa contest nie k....lau tak masuk punn korang jenguk-jenguk laa cik cikin nie....terpulang kpd u all k)


manj 
fadh 
cik fiza


yang len uh...pe salahnye try masuk contest ni...tak rugi punn...lau menang memang u all luck laa kan...k good luck....

22 komenstar:

bloggers

Pertukaran Nama Nurkaloi....

11:14 PG Nur Jane 39 Comments

hallu hallu....

sebenarnye dah lame gak ku rase nak wat en3 nie...tapi aku hold dulu sbb banyak menatang laen yang aku nak wat smenjak dua menjak ke tiga menjak nie....
untuk pengetahuan u all laa ann...bukan ku nak tukar name nurkaloi uh...tapi ku rase ramai yg nak menukarkannye....hahahaha ini bukan cobaan yer ni betol-betol...

check check it out ~ ~ ~ k
              haidi takeAfoto said...
cik nur kali..xmau la cmni...jom2 kite tgk wyg lagi..kasik enjoy xmau sedih2..heheh kite jilat popcorn byk2..heheh
 
             HaNTwO said...
 
alahai name gue tersenarai...time kacih ye cik ikan kali hehehe...

so hari ini aku nak bagi chance kat u all yg nak bagi name baru kat aku or nak komen name nurkaloi skrg nie...
stiap komen and cdgan u all akan aku pertimbangkan okeyh....

39 komenstar:

masakmemasak

sijil masak aku....

2:54 PTG Nur Jane 37 Comments

o.k
hari ini bukan nak citer yg aku pergi kursus masak memasak....
and aku memang takkan pernah nak ngikut kursus masak memasak ni o.k....hehehe
ni kisah yang baru aku alami duniawi sbntar tadi
sdg sdg aku duk layan blog ni duk layan facebook yg sgt lagha itu
perut ku berbunyi ting ting ting...
ku pegang ku dengar kembali ting ting ting....
perut ku berbunyi tande lapar o.k
disebabkan aku ni duk bujang...mak and abah jauh di kampung...waaaaa rindu mak abah
continue
aku pergi laa masuk dapur...amek periuk nasi...basuh beras and aku jerang laa atas dapur...smbil smbil menyediakan bahan-bahan serta rempah ratus masakan yg len.....gagagaga
ngah sibuk-sibuk sediakan menu....aku jenguk laaa nasi ku...owh my god....nasi sudah jadi bubur
hahahaha,,,,memang nahas ko lau dapat tawu kat mak....
tawakal jer laaa....ku buat sambal tumis ikan bilis...wallahh memg sdap arr ku rase...then aku goreng telur dadar...bukan telur dada,,,,,,,hahahaha.....ngah sdap-sdap aku nk membalikkan telur tu ala ala chef wan...hancur sudah telur aku uh.....ini bukan telur dadar daa....ini telur hancur...erkkk

menu hari ini >>> nasi sudah jadi bubur + sambal tumis ikan bilis + telur goreng hancur = alhamdulillah kenyang hehehehe.....

OMG ini ke sijil masak yg aku nk tnjuk kat bakal mertua aku nati....memang kene balun habis-habisan...

moral of the story,,,blaja laah msak wey...

p/s:: korang rase perlu tak aku masuk kelas masak memasak niee???

37 komenstar:

bloggers

The Beauty of Kaloi

2:33 PTG Nur Jane 25 Comments

hey kaloi ade nie...
hehehe title nak beauty jer annn....

o.k ini award yang cik zirconia nk bg saye.....ngeh3

 
1) Thanks the person who gave u dis award and the link of the person:

arigato', kamsahamida zirconia weee~ ~

2) Spread the award to 15 bloggers who you like & you think their blogs are awesome:

adoi ramainye 15 uh...tak leyh lagi ramai ke....kaloi bg sume **ikut jejak langkah zirconia yg baik hati**

3) Tell 7 things about youself:

aku adalah aku....
1. Nur Jannah.....Nur Jane......Nurkaloi.....
2. Friendly....too friendly...hehehe
3. Renang-renang kat blog org...and berak tinggal komen kat situ **bile free o.k**
4. Baru 20 o.k...tp org len slalu ckp umo aku cam dah 27...pe kejadahnye....haihh
5. Ramai yg ckp aku nie nmpak baik and pendiam utk kali pertame berjumpe....tp kali kedua aku lahh setan dikatenye....**pengakuan mmber aku sndiri**
6. Aku mudah marahh...tetapi mudah memaafkan orang....tak penah simpan dalam2..letak luar jer...
7. Shopping....i mean it....really


ni pun cik zirconia bg ku juge....


makasih cik zirconia

1) Sila tulis pendapat anda tentang blog orang yg bagi award nie.
thoughts of the soul

2) Sila tulis aktiviti anda di waktu lapang.
tidor.....ngemas-ngemas....SHOPPING.....

3) Tag 3 orang kawan anda.
Saya tag orang yang suke dtg ninjau
1. han two, ceritaku kisahku tentangku
2. haidi, my lense's story
3. silah, my life is not ur life

siapa yg sudi terima lah juge award ini ye....mekasih kerana mengunjungi blog kaloi a.k.a. zombie


o.k dahh...g renang-renang blog laen k....

25 komenstar: