family,

majlis meraikan "orang baru"

11:19 PG Nur Jane 3 Comments

jumaat lepas as u all tahu cuti sempena sambutan awal muharam (maal hijrah)...dan merupakan hari baru dalam tahun 1431 hijrah...dan juga merupakan hari bersejarah bagi pasangan Haliza dan Saifful yang selamat diijabkabulkan pada ptang tersebut...dgan skali lafaz tp nak jugak 2 kali lafaz bantai laa...jnji nikah...ekekekekeke...di mjlis pernikahan tu waktu nak buat pembatalan air smbhyang dyorang gune seutas rantai (be4 mjlis tu...my aunt ckp tak yah beli emas de...colek jer tgan dah btal air smbhyag) huhuhu...


ok ni aku nak citer b4 majlis tuu...khamis...malam tuh kitorang berhempas pulas (cmtu ke ayat dyer?) msukkan telur ayam yg telah direbus kat bunge telur tu laaa...nak letak kat plamin nant and bagi org yg datang memeriahkan mjlis yg memang dah meriah dgn kehdiran ktorang...sorry eah kitorang yg rasmikan plamin ni dulu...huhuhuhuhhuuuhuhu...


smbung balik kitorang laa yg tolong msukkan telur itik skali...smbil2 tu mane yg pecah masuk mulut laa kann...pgntin pmpuan takpat tlong de sebab penuh jari tangan and kaki dye dipenuhi ngan inai...and aku turut menyibukkan diri pakai inai...tapi seblah tgan jer k...ni la antara babak2 and peristiwa spanjang malam tersbut...yg penat ade...yg terlebih penat pun ade (tido jer) and ag penting smpat plak mengon9 kan diri...ishhhh tlong ag ad faedah...
hasil aku memakai inai di jari...

smbung balik...malam tuh ntah pkul brape tido aku pun tak tahu sbb nak siapkan 1000 bunge telur...pastuh pagi wat plak bunger rampai...smbur plak minyak wngi jenama beckham...ekekekeke...curi2...jgan mare arrr...pastuh msukkan plak air renjis2 tu gune mnyak wngi aku plak ann...tp bese jer...farrrrr awayyyy punyer...
jenggg...

majlis khatam Qur'an

seterusnya di hari persandingan pulaa...mcm2 gaye ad...tapi aku tak mmpu nak mletakkan ke sume gmbar yg ade..t org muak plak annn..eheheheheh....yg penting posing kk...
kegedikan melampau....erkkk

lepas tamat jer kisah kahwin and nikah nii...gsok periuk time...tak kire pgantin tak pgntin...


...sental...gosok...smpai bersih...amik ko...
ingat kahwin ni duduk duduk jer ker? ekekekeke

haaa saat penting...bukak hadiah laa plak...jommm


malam tuh jugak laa kitorang pergi jalan2...naik krete kancil berwarne silver...ngan konfiden aku start enjin masuk gear...jalan laa per ag...tp tersengguk2 and mati enjin ea betul2 kat depan umah...start skali ag...mati gak...start skali ag...hidup tp mati balik...rupo eah aku tak trunkan hand breakk...bodowhhhsss betuiii...cmne ley tak prasan ni...dah turun kan hand break...ok dahh jalan laa...tibe2 cermin depan kabus...tk nmpak jalan...bodowh skali ag...tgkap tutup...air cond plak tak pasang...erkkkk memang cm zombie malam tu tergelak...hahahahaha...ingat dah sttle masalah tibe2 kete dr depan naikkan lampu tggi...punyer marah spupu2 aku yg turut berade dlam kete tersebut...rupenyerr aku tak bukak lampu punn....dusshhhh dpat ag satu bodowhh...punyer laa smgat nak g kedai sume luper....sengal nak mmpuss...huhuhu...

confuse nak beli aper...hehe

sempat posing ag tuhh...


menyempat plak g rase meggi...dahsyat beb

ni waktu g hantar pgntin perempuan kat umah pgntin llaki plak ok

erkkkkk!!!!
sowi salah gmbar...gmbar aku yg byak...bukan pengantin
sowi

ni org kuat majlis
erkkkk...hehehe

terakhir sekali nak tnjuk kek kahwin...kek hantaran...sireh junjung
ermmm gmbar hntaran takdo
harap maklum sebb dah malas nak edit


3 komenstar:

friends,

murahnyer rezeki...

4:09 PTG Nur Jane 0 Comments

firts of all aku nak ucapp thniah kpd sepupu aku Haliza dan suaminya Saifful yang selamat mendirikan masjid pada 18 Disember 2009 sempena 01 Muharam 1431 H, yang lepas...

ape yg aku nk sampaikan skarg bukan aku yg murah rezeki...tapi doa gak la spy aku murah rezeki gak t...pe yg nak aku smpaikan ialah rezeki yg dtg pada psangan Kamariah dan Fadzil yg khwin 30 Oktober 2009...dengar kate perut si pengantin prempuan dah berisi 7 minggu...wah2 dahsyat gilerk...memang murah betul rezeki dyorang...baru jer kahwin tapi dah pregnant...sedangkan ramai pasangan pngantin di luar sane yg dah kawin 10 tahun masih tak dapat anak...tu la yang dinamakan rezeki masing2...

tahniah sekali lagi kpd mak buyung...jgan marah2 tao...

0 komenstar:

kehidupan,

saat2 manis===

10:23 PG Nur Jane 0 Comments


akhirnya saat2 manis aku di pejabat daerah n tanah jempol akan berakhir tidak lama lagi
minggu ni merupakan minggu terakhir aku bersama dengan orang2 kuat pejabat ni...
ade 3 hari lagi sebelum pengakhiran zaman praktikal
24 Disember 2009 merupakan hari terakhir aku and kengkawan aku yang turut berjuang praktikal selama 5 bulan...

sempena tahun hjrah yang baru aku berazam utk memulakan hidup aku yang baru dengan melupakan n meninggalkan segala perkara yang tidak sepatutnya aku lakukan

saat akhir ni jugak aku ingin meluangkan masa bersama orang kuat2 office ni sebelum melangkah keluar dari office ni... harap pengalaman aku praktikal kat sini memberi pembaharuan dalam hidup aku insya-Allah segala yang baik akan jadi amalan dan pedoman hidup cehhh....(cam melampau plak ayat aku ea)....hehehehe tahun baru...azam baru...hidup baru...orang baru(hihihi) itu yang penting okey


==hidupbaruorangbaruazambarusemuabaru===

0 komenstar:

mengarut

..RinDu..

11:16 PG Nur Jane 3 Comments

...::...rindu...::...
agak pelik lau aku katekan aku rindu pada seseorang
sebab
aku jarang nak merindui seseorang ni
agak payah la bagi rindu tu utk hadir dalam hidup aku

bukan aku nak berlagak ke ape
tapi sume ni disebabkan org yang aku syg sumenyer berade dekat dgn aku
dan sentiasa di samping aku tak kira la
dekat di mata or dekat di hati
janji dekat bhahaha

rindu ni terlalu besar maknenyer
kiter boley rindu sape2 jer
baik keluarga terdekat...keluarga jauh...yg ada bau2 mangga...
mahupun bau2 belacan
(hahahahaha)
baik teman lama...teman baru...teman tapi mesra...
janji teman la ann
yang penting merindui Allah and Rasulullah s.a.w.
(taubat beb)

tapi nape erk manusia zaman sekarang ni selalu mendefinisikan rindu
hanya kepada org yang diorang suke...cinta...
tapi aku jumpe definisi yg pelik
ni orang yang tak matang cakap kot....
(huhuhu)

wafi : rindu itu kelaparan (makan jer tahu)
ecah : no comment (pe yg ko tahu ni ecah)
kama : kurang ajar punyer budak...org suh blajar...nak rindu2 pulak....aku rembat ****** hang nanti baru tahu (pesan org lg besau dari aku)

tak kisah la korang nak cakap pape pun
kadang2 rindu tu datang tanpa kiter sedari
mungkin org yang dirindui 2 hadir time korang ngah mandi
tu sebab korang tak perasan
sebab sibuk menyental badan dengan berus jamban....
tak pun hadir time korang ngah makan
ne pasan kan....da la ngah kelaparan...kacau jer
& mungkin hadir dalam tido korang
lau yang tido mampus tu takde mimpi2 pun beb...
orang yang tido2 aym jer dapat mimpi ni

3 komenstar: