family,

majlis meraikan "orang baru"

11:19 PG Nur Kaloi 3 Comments

jumaat lepas as u all tahu cuti sempena sambutan awal muharam (maal hijrah)...dan merupakan hari baru dalam tahun 1431 hijrah...dan juga merupakan hari bersejarah bagi pasangan Haliza dan Saifful yang selamat diijabkabulkan pada ptang tersebut...dgan skali lafaz tp nak jugak 2 kali lafaz bantai laa...jnji nikah...ekekekekeke...di mjlis pernikahan tu waktu nak buat pembatalan air smbhyang dyorang gune seutas rantai (be4 mjlis tu...my aunt ckp tak yah beli emas de...colek jer tgan dah btal air smbhyag) huhuhu...


ok ni aku nak citer b4 majlis tuu...khamis...malam tuh kitorang berhempas pulas (cmtu ke ayat dyer?) msukkan telur ayam yg telah direbus kat bunge telur tu laaa...nak letak kat plamin nant and bagi org yg datang memeriahkan mjlis yg memang dah meriah dgn kehdiran ktorang...sorry eah kitorang yg rasmikan plamin ni dulu...huhuhuhuhhuuuhuhu...


smbung balik kitorang laa yg tolong msukkan telur itik skali...smbil2 tu mane yg pecah masuk mulut laa kann...pgntin pmpuan takpat tlong de sebab penuh jari tangan and kaki dye dipenuhi ngan inai...and aku turut menyibukkan diri pakai inai...tapi seblah tgan jer k...ni la antara babak2 and peristiwa spanjang malam tersbut...yg penat ade...yg terlebih penat pun ade (tido jer) and ag penting smpat plak mengon9 kan diri...ishhhh tlong ag ad faedah...
hasil aku memakai inai di jari...

smbung balik...malam tuh ntah pkul brape tido aku pun tak tahu sbb nak siapkan 1000 bunge telur...pastuh pagi wat plak bunger rampai...smbur plak minyak wngi jenama beckham...ekekekeke...curi2...jgan mare arrr...pastuh msukkan plak air renjis2 tu gune mnyak wngi aku plak ann...tp bese jer...farrrrr awayyyy punyer...
jenggg...

majlis khatam Qur'an

seterusnya di hari persandingan pulaa...mcm2 gaye ad...tapi aku tak mmpu nak mletakkan ke sume gmbar yg ade..t org muak plak annn..eheheheheh....yg penting posing kk...
kegedikan melampau....erkkk

lepas tamat jer kisah kahwin and nikah nii...gsok periuk time...tak kire pgantin tak pgntin...


...sental...gosok...smpai bersih...amik ko...
ingat kahwin ni duduk duduk jer ker? ekekekeke

haaa saat penting...bukak hadiah laa plak...jommm


malam tuh jugak laa kitorang pergi jalan2...naik krete kancil berwarne silver...ngan konfiden aku start enjin masuk gear...jalan laa per ag...tp tersengguk2 and mati enjin ea betul2 kat depan umah...start skali ag...mati gak...start skali ag...hidup tp mati balik...rupo eah aku tak trunkan hand breakk...bodowhhhsss betuiii...cmne ley tak prasan ni...dah turun kan hand break...ok dahh jalan laa...tibe2 cermin depan kabus...tk nmpak jalan...bodowh skali ag...tgkap tutup...air cond plak tak pasang...erkkkk memang cm zombie malam tu tergelak...hahahahaha...ingat dah sttle masalah tibe2 kete dr depan naikkan lampu tggi...punyer marah spupu2 aku yg turut berade dlam kete tersebut...rupenyerr aku tak bukak lampu punn....dusshhhh dpat ag satu bodowhh...punyer laa smgat nak g kedai sume luper....sengal nak mmpuss...huhuhu...

confuse nak beli aper...hehe

sempat posing ag tuhh...


menyempat plak g rase meggi...dahsyat beb

ni waktu g hantar pgntin perempuan kat umah pgntin llaki plak ok

erkkkkk!!!!
sowi salah gmbar...gmbar aku yg byak...bukan pengantin
sowi

ni org kuat majlis
erkkkk...hehehe

terakhir sekali nak tnjuk kek kahwin...kek hantaran...sireh junjung
ermmm gmbar hntaran takdo
harap maklum sebb dah malas nak edit


3 komenstar:

friends,

murahnyer rezeki...

4:09 PTG Nur Kaloi 0 Comments

firts of all aku nak ucapp thniah kpd sepupu aku Haliza dan suaminya Saifful yang selamat mendirikan masjid pada 18 Disember 2009 sempena 01 Muharam 1431 H, yang lepas...

ape yg aku nk sampaikan skarg bukan aku yg murah rezeki...tapi doa gak la spy aku murah rezeki gak t...pe yg nak aku smpaikan ialah rezeki yg dtg pada psangan Kamariah dan Fadzil yg khwin 30 Oktober 2009...dengar kate perut si pengantin prempuan dah berisi 7 minggu...wah2 dahsyat gilerk...memang murah betul rezeki dyorang...baru jer kahwin tapi dah pregnant...sedangkan ramai pasangan pngantin di luar sane yg dah kawin 10 tahun masih tak dapat anak...tu la yang dinamakan rezeki masing2...

tahniah sekali lagi kpd mak buyung...jgan marah2 tao...

0 komenstar:

kehidupan,

saat2 manis===

10:23 PG Nur Kaloi 0 Comments


akhirnya saat2 manis aku di pejabat daerah n tanah jempol akan berakhir tidak lama lagi
minggu ni merupakan minggu terakhir aku bersama dengan orang2 kuat pejabat ni...
ade 3 hari lagi sebelum pengakhiran zaman praktikal
24 Disember 2009 merupakan hari terakhir aku and kengkawan aku yang turut berjuang praktikal selama 5 bulan...

sempena tahun hjrah yang baru aku berazam utk memulakan hidup aku yang baru dengan melupakan n meninggalkan segala perkara yang tidak sepatutnya aku lakukan

saat akhir ni jugak aku ingin meluangkan masa bersama orang kuat2 office ni sebelum melangkah keluar dari office ni... harap pengalaman aku praktikal kat sini memberi pembaharuan dalam hidup aku insya-Allah segala yang baik akan jadi amalan dan pedoman hidup cehhh....(cam melampau plak ayat aku ea)....hehehehe tahun baru...azam baru...hidup baru...orang baru(hihihi) itu yang penting okey


==hidupbaruorangbaruazambarusemuabaru===

0 komenstar:

mengarut

..RinDu..

11:16 PG Nur Kaloi 3 Comments

...::...rindu...::...
agak pelik lau aku katekan aku rindu pada seseorang
sebab
aku jarang nak merindui seseorang ni
agak payah la bagi rindu tu utk hadir dalam hidup aku

bukan aku nak berlagak ke ape
tapi sume ni disebabkan org yang aku syg sumenyer berade dekat dgn aku
dan sentiasa di samping aku tak kira la
dekat di mata or dekat di hati
janji dekat bhahaha

rindu ni terlalu besar maknenyer
kiter boley rindu sape2 jer
baik keluarga terdekat...keluarga jauh...yg ada bau2 mangga...
mahupun bau2 belacan
(hahahahaha)
baik teman lama...teman baru...teman tapi mesra...
janji teman la ann
yang penting merindui Allah and Rasulullah s.a.w.
(taubat beb)

tapi nape erk manusia zaman sekarang ni selalu mendefinisikan rindu
hanya kepada org yang diorang suke...cinta...
tapi aku jumpe definisi yg pelik
ni orang yang tak matang cakap kot....
(huhuhu)

wafi : rindu itu kelaparan (makan jer tahu)
ecah : no comment (pe yg ko tahu ni ecah)
kama : kurang ajar punyer budak...org suh blajar...nak rindu2 pulak....aku rembat ****** hang nanti baru tahu (pesan org lg besau dari aku)

tak kisah la korang nak cakap pape pun
kadang2 rindu tu datang tanpa kiter sedari
mungkin org yang dirindui 2 hadir time korang ngah mandi
tu sebab korang tak perasan
sebab sibuk menyental badan dengan berus jamban....
tak pun hadir time korang ngah makan
ne pasan kan....da la ngah kelaparan...kacau jer
& mungkin hadir dalam tido korang
lau yang tido mampus tu takde mimpi2 pun beb...
orang yang tido2 aym jer dapat mimpi ni

3 komenstar:

raya

SeLamAt HaRi RaYa AidiL AdHa

12:05 PTG Nur Kaloi 0 Comments

kepada keluarga tersayang...makcik n pakcik...teman-teman...sahabat handai...skandal2ku...
dengan ini saye mengisytiharkan besok cuti...

..::..selamat hari raya aidil adha..::..

so,,,kepada yang jauh di perantauan semoga bwak bersabar dan bawak bertendang...
ketika ingin memulakan perjalanan untuk pulang ke kampung...
pastikan rumah anda ditinggalkan dalam keadaan yang selamat....seperti::

::: kesemua lampu2 yang banyak kat rumah tu telah ditutup
::: paip air telah dikunci (melambung bil air karang)
::: pintu bilik(termasuk bilik air),pintu belakang & segala pintu yang ada telah dikunci ngan slamat
(bukan ikat en. slamat dkat pintu tu tao) & tak lupe juge pintu pagar ok...
::: pastikan gas kat dapur tu ok...cabut ape2 yang patut
::: bagi tahu jiran anda yang anda akan berangkat pulang (lau ade la... + yg boley dipercayai)

tak lupe juge sebelum menaiki kenderaan anda, pastikan::
::: tayar kereta anda ok...periksa angin(bukan angin yg dtg dari timur ok)...bunge tayar x
haus...lau haus tukar laa(jgn bagi minum air plak)
::: enjin ok
::: air bateri pun ok(bateri basah),,,bateri kering ley pakai ag
::: minyak full (ne tahu sesat plak senang nanti)
::: yang penting pandu cermat jiwa selamat...ingatlah orang tersayang...

tahun ni lembu kesayangan aku takkan pergi meninggalkan aku
kerana takde sape yang beli and bapak aku pun tak jual lembu utk rayer ni
jadi
bley la sape2 nak join aku beraye ngan lembu2 aku yang bernasib baik tu...

0 komenstar:

2009,

...::...Sambutan Menjulang Piala Malaysia Bersama Pemain Negeri Sembilan...::...

10:28 PG Nur Kaloi 8 Comments

hai senangnya dalam hati dapat beristeri 2
eah...eah...salah lagu plak...
hobin jang hobin...hobin jang hobin...
(ekekekeke)
hatiku gumbira wat mase skrg...sepanjang malam...bulan ni dan bulan2 yg akan dtg...mybe aku tak pat tido lena...kerana merindui saat2 bersame pemain bola sepak Negeri Sembilan...yang telah mnjulang piala malaysia tahun ni...setelah bersusah payah berlatih dan beraksi...huhuhuhu...

Khamis ( 19 November 2009 ) ...detik yg takkan dapat aku lupekan...aku ditugaskan tuk jadi urusetia majlis sambutan menjulang Piala Malaysia bersama Pemain Bola Sepak Negeri Sembilan...aku kene uruskan bahagian sukan dan permainan...macam2 aktiviti ade...tapi yang paling best perlawanan futsal lelaki...nak tahu sebab pe best...coz dyorang disyaratkan utk pakai kain pelekat...haaa memang sronok and gile2...bayangkan la cmner nak gelecek bola sambil pakai kain pelekat...sampaikan bola masuk dalam kain pun ade tao...hahahaha...dan of coz la pemain futsal Pejabat Daerah dan Tanah Jempol masuk final lawan pemain dari Majlis Daerah Jempol...dan tentulah pemenang berpihak kepada pasukan kami...syabas guys...


..::..urusetia n team futsal..::..


..::..futsal time..::..


...::...kain pelekat lalalala...kain pelekat lalalalalaa...::...


ade gak sepakan penalti terbuka kepada perempuan sahaja...futsal prempuan...timbang bola...memang sronok waktu tu...kenangan yang amat manis bagi aku...ramai penyokong yang hadir petang tu...utk menunjukkan sokongan yg dyorang bagi kepada pemain bola sepak Negeri Sembilan kita...penat da tentu la kann...tapi bila da dapat dinner bersame ngan pemain2 terus hilang penat...bergambar jer laa...akan aku frame sume gmbar yang aku ambik t...hahaha...


..::..hairuddin omar dan idris..::..


..::..rezal dan shukor adan..::..


..::..with alif dan hairuddin..::..


..::..with rahman zabul dan farizal..::..

..::..with idris..::..

..::..my idol..::..

..::..pemain bola sepak Negeri Sembilan..::..


lau ikutkan hati aku nak jer aku letak sume gmbar yang aku ade...tapi memandangkan takut u all cmburu...huhu takde la...lau aku letak nanti penuh plak blog aku ni ngan gmbar jer ann...so sampai di sini saje la perjuangan aku tuk update blog aku ni...lau ade gmbar ag aku akn letak ann utk u all gak...pe yang aku nak ckapkan kat sini supaya pemain n9 akan terus berjuang menaikkan name n9...bangge aku beb jadi anak nogori...hidup jang...

8 komenstar:

sukan

MaiN tiMe...nEtbaLL tiMe...

3:29 PTG Nur Kaloi 0 Comments

hari tu dekat office aku ni telah mengadekan satu pertandingan sukan
yang dianjurkan oleh kelab sukan dan kebajikan (lau tak silap aku la ann)
hehehehehe
staff kat sini dibahagikan kepada 4 group
tapi aku tak terlibat laa sebab aku dak praktikal jer ann
lau bley masuk aku da masuk men skali tao...
group merah...biru...kuning...hijau
tu la name2 group yg dah dibahagikan

lau ikutkan hati of coz aku skong group merah ann
tapi mengenangkan k'sue...k'nadia...k'leha...
aku mnyokong la kmpulan mereka iaitu kuning...
tapi ok gak annn
kuning untuk N. Sembilan
hehehehe
tak habih2 ngan piala Malaysia nyer...
jangan marah aaa....

hijau - 1
kuning - 2
merah - 3
biru - 4

ni antara babak2 waktu pertandingan berlangsung...


yay hidup kuning...

hijau k'sue...tudung olen k'leha...kuning k'nadia
posing-posing

eah sempat borak plak
...masuk an jer bola tu kak...

eah apa hal tak nampak pale tu wani
tu la sape suh group merah
...ni untuk kuning jer tao...

walaupun tak men
jaz duk tepi padang jadi pom pom girl
boom boom pow
...tapi penat gak an...


0 komenstar:

2009,

hObiN JanG HobIn... hobin .::. jang.::. hobin

10:12 PG Nur Kaloi 10 Comments

.::.07 NOvember 2009.::.

tarikh yang tak dapat aku lupekan
ini semuanya gara-gara pemain negeri 9 yang begitu memukau pada malam
perlawanan akhir piala FA 2009

pagi tu, jam 11.30 aku ngan family aku...
ngan orang kampung aku
berkumpul la beb
semangat nak g stadium bukit jalil...

walaupun naik bas sekolah jer
tak mampu nak sewa bas persiaran de beb
bagus la naik bas sekolah
sobab eah kan bas sekolah kan warne kuning
so bas pun jadi penyokong n9 la...hehe
ni pun MB kiter yang sponsor
terime kasih la kepada MB yg banyak membantu
dan memberi semangat kepada pemain
serta penyokong n9...

dalam jam 12.30 kitorang bergerak
dalam perjalanan tu macam2 kenderaan kat jalan raya ni
yang mengibarkan bendera
bendera n9 la beb....
bek bas..bek kereta..bek van..moto
sekali pun
tapi lori tank ngan lori baja takde la ann
kat lebuh raya
memang terperangkap ngan kesesakan lalu lintas laa an...

da nak sampai bukit jalil hujan plak...
da la parking jauh
bayangkan kitorang kene parking kat dalam perkarangan office astro
memang jauh nak menapak
lau tak hujan takpe ag
so...
terpakse la berlari dalam hujan
selamat ar pakai kasut ari tu
lau tak haru biru dunia nak berlari
takpe
hujan rahmat sebenarnyer...
kuyup beb...

masuk jer stadium
terkejut aku
kat kelantan memang banjir
kat stadium bukit jalil pun banjir gak
banjir ngan warne kemerahan
penyokong kelantan semangat waja la kate kan
macam pesta kelantan lak aku rase
betapa kerdilnya penyokong n9 waktu tu...



ramai yang cakap kelantan akan menang lau tengok dari segi penyokong
tapi masalah eah skrg
bukan peyokong ea yang main kan
so relax la...
belum lawan belum tahu sape yang kuat dan akan menang...



waktu pemain n9
shahruain menjaringkan gol yg pertama
semangat penyokong dan pemain n9 melonjak
walaupun 30% penyokong n9 yang hadir
tetapi dapat membenam suara peyokong kelantan...
hebat tak hebatnyer smgt orang nogori
senyap beb
hanya balingan mercun jer la yg dongar dari pnyokong kelantan...
pastu tandukan oleh hairudin
dan sepakan penalti dari zaquan adha

hobin jang...hobin jang
jangan bagi klate

.::.JUARA PIALA MALAYSIA 2009.::.
..NOGORI SEMBILAN..

10 komenstar:

friends,

pengalaman jadi pengapit. OMG !

2:34 PTG Nur Kaloi 0 Comments

Sabtu, 31 Oktober 2009

pengalaman pertama aku sebagai pengapit...
menjadi pengapit kepada Puan Kamariah bersama pasangan Encik Fadzil
alamak...!!!
walaupun aku ni ala2 kanak-kanak ribena
tapi aku gak punyer perasaan yang gundah gulana
hahahaha...
memang cuak beb
aku plak yg parkinson...berpeluh-peluh aku nak jadi pengapit
patutnya pengantin perempuan tu yg cuak tapi terbalik...
orang dulu2 kata lau jadi pengapit ni tak laku nanti...
disebabkan petua tu laa takde sape-sape yg sudi nak jadi pengapit die
walaupun camtu..aku dengan rela hati plak tuk membantu die...
mak aku cakap lau ko tu disukai orang...tak kira la ko jadi pengapit ke tak jadi ke
tetap orang nak kat ko..
abah aku plak cakap lau ko cantik cmner pun...jadi pengapit ke tak tetap orang datang meminang...sebab eah takkan aku plak yg g minang orang betul tak????

so..kesimpulannyer
aku nak bagitahu yg petua orang tua2 ni bukan sepenuhnyer boleh kiter ikut...
lau sumer org takut nak jadi pengapit sbb tak laku sian plak si pengantin terkontang-kanting kat pelamin...
lau nak difikirkan waktu korang mule2 nak berkenalan...pernah ke boy / girl korang tanyer pernah jadi pengapit tak???????
haaa...tak pernah ag aku dengar soalan tu....
kesempatan tersebut aku nak ucapkan tahniah kepada pasangan
kamariah & fadzil
semoga jodoh berpanjangan ke akhir hayat.....

................amin...............

0 komenstar:

mengarut

kau lah wanita

1:20 PTG Nur Kaloi 0 Comments

SENSITIF:bukan bemaksud suka merajuk tapi hanya ingin berMANJA dan mendapat perhatian..

HALUS:ibarat sehelai sutera,cantik,mulus,lembut walaupun seorang wanita memaafkan seseorang yang lain atas sebab kesalahan.biasanya wanita akan ingat kesalahan tersebut untuk disimpan jadi pengajaran bukan DENDAM...

IKHLAS :ikhlas seorang wanita tak perlu diragui..

KORBAN :wanita sanggup berkorban apa saja untuk seseorang yang amat disayangi..

PRIHATIN :sentiasa memerhati keadaan sekeliling dalam diam..

MANJA :walaupun dia adalah seorang wanita yang pandai berdikari naluri seorang wanita masih lagi tetap seorang wanita,suka bermanja kepada insan yang bernama lelaki,namun juga sesama kaum...

EGO :wanita yang terlalu sayangkan kekasihnya sanggup menolak ketepi EGOnya apabila bersemuka dengan yang dicintai ....

CINTA :CINTA PERTAMA BAGI WANITA ADALAH YANG PALING DALAM DAN TULUS..

0 komenstar:

habit,

habit yg dahsyat..

12:34 PTG Nur Kaloi 0 Comments

ohayo' everyone
so ari ni aku nak sntuh pasal
hobi aku yang smnjak 2 menjak ni
makin menjadi-jadi parahnyer
aku ade hobi yg memang orang kate cam ulau sawe je
coz aku ni tersangat la suke ngan habit si ulau sawe yg
kekenyangan
iaitutido yg amat lame bebenar
melampau betul la aku ni
cube korang bayangkan
lepas aku sampai umah jer balik dari tmpat aku prktikal
aku bley g tido smentara tggu waktu mghrib
pas mndi makan
aku bley bantai smbung tido aku tu
saampai la ke subuh pada esoknyer...
berape lame tu???
aduyaiii
parah laa aku ni
badan makin hari makin menebal ni
makin sperti ulau sawe
aku rase kalah kot
coz
bile aku bangun tido kan
bantal peluk aku yang ade 1,2,3,4
ntah berape pun aku x tahu
lesap camtu jer..
bile aku tengok sekitar aku di bawah katil aku
baru la aku nampak peneman tidor aku tu da aku sepak n terajang sehingga jatuh...
ha betul tak??
yela kan ulau sawe takde bantal nak disepak
nak sepak pun takde kaki dan tangan...
hahaha
bak kate kakak aku
ko ni tido macam orang pengsan
orang yang tak sedar diri cam da mampus pun ade
hikhik...

0 komenstar:

GilaBola,

dua kegembiraan

8:58 PG Nur Kaloi 0 Comments

aku nak bercerita tentang
2 kegembiraan
yang aku lalui minggu lepas
sepanjang cuti 3 hari sebelum ni...
ha..utk orang nogori yo yang cuti tuk ari isnin
sempena hari pertabalan Yang di-Pertuan Besar Negeri Sembilan

yang per1 nya..
of coz pasukan Negeri Sembilan
telah menang besar melawan KM Naza
dengan 3 - 0
dan keputusan agregat 5 - 0
ini semuanya berbekalkan kesungguhan pemain2 Negeri Sembilan
yang sentiasa mencari peluang utk mendapatkan jaringan..

yang ke2nya..
of coz la kemenangan di pihak Liverpool
yang menentang Manchester United
dan mendapat 2 jaringan gol berbalas 0
hahaha...
indah sungguh perlawanan tersebut
kerana pasukan Liverpool menguasai perlawanan tersebut
dan tidak memberi peluang langsung kepada MU...
pelbagai cubaan yang dilakukan Liverpool
sehinggalah Torres AKU tu menjaringkan gol yang pertama
walaupun beraksi dengan kecederaan
namun semangat juang dan kesungguhan Torres
telah membantu Liverpool menjuarai perlawanan tumpuan tu...
disebabkan Benitez nak keluarkan Torres
Ngog lak yang masuk gantikan Torres..
dan badi gol yang ada kat Torres telah melekat kat Ngog ni haa
dia pun dapat menjaringkan gol ke-2
sekali gus membawa kemenangan kepada pasukan Liverpool...

LIVERPOOL
vS
MANCHESTER UNITED


keputusan ialah 2 - 0
terima kasih kerana membaiki kedudukan tersebut
dan telah mengubati hati aku yang seakan-akan punah sebelum ni
di atas 4 kekalahan berturut-turut.....

THE RED is the best...


Fernando Torres claims there was no way he would have missed Liverpool's triumph over Manchester United.
Rafa Benitez revealed after Torres' match-winning strike that he only decided to play the striker on the coach on the way to Anfield.
But the Spanish star claims he was determined to line up, even though he hasn't fully recovered from his groin injury.
"I wasn't 100 per cent fit, but I wanted to play and it was worth it," said Torres. "We knew it was going to be a risk and I felt some pain in some of the movements that I made beforehand, but during the game it was OK.



0 komenstar:

raya

rayer 2009

12:28 PTG Nur Kaloi 0 Comments

mintak maaf la yer...
gambar rayer yang sepatutnyer aku letak hari tuu
terlewat plak....
haaa ni antara picture family aku rayer hari tu...
tapi gambar aku jer lebihh...
hehehehehehe



ni kat kampung aku...
ni kat depan umah...
sebelum g balik kampung

0 komenstar: