mengarut

polik lak aiii...??

3:41 PTG Nur Kaloi 21 Comments

halloo
SALAM JUMAAT
dari ustazah kaloi
hee

pada hari jumaat yang suci murni ni
kaloi renang-renang spye
setiap amalan yang kiter buat selama ni diterima oleh Yang Esa
insyallah....

hahaha
oke start sudah kenape erk tetibe aku jadi cam penceramah bertauliah ni
urmm
musykil di situ
sebenarnye aku amat pelik
pelik disebabkan kepelikan orang-orang yang pelik tu

apekah ?
ini sebenarnye berkisar tentang seorang yang agak pelik
suke mmbuat pelik
sehingga membuatkan orang merasa jelik
u all paham tak
sila paham oke...aku ngap korang nati
huh !

polik lak aii
dye pakai pelik
lau pelik cantek takpe
ni buat orang ase jelik tengok dye
bukan aku cmburu ke ape
maybe dye berani bergaye
that's y dye pakai pelik
seyes kaloi x jeles
oke

+
dah polik tu
perangai pun polik lak tu
cube bayangkan dye sentese nak menang
tak kisah laa pasal ape pun
yang penting dye nk tunjuk kat sume orang yg dye tu hebat
tak ke pelik name eah tu
sedangkan ape yang diperkatakan tu sumenye dusta !
if u hebat laa
sume orang akan nampak and tak perlu der nak promote diri
ckp yg ko hebat
ish ish
pelik pelik

+
perasan diri
haa ni masalah bosar mek amek nie
kaloi kengkadang pun tak paham ngan perangai manusio nie
dyo ghoma bonar koba an yang dyo tu santek sesangat
cam laa dyo sorang yo yg santek kat dunio nie
kaloi pun santek yo kan
erkk sori terperasan plak
hahaha

ok seyes balik
pantang dipuji
pantang ditegur
osah ghoma mek amek hati eaa
ditegaskan sekali lagi kaloi tak jeles oke
tapi
pelik
pelik laa sebab segala-galanye kat diri dye tu dye rase perfect
if betol betol perfect takpe laa gak ann
tapi
orang tetua atau bhase santek skit orang lamo koba
biar muko tak cantik, tapi hati cantik
masalah ea skrg
lau muko yo cantik, tapi hati tak cantik
ape ke jadah eaa

osah ponek kaloi ckp nogori hari nie
polik lak raso ea
jarang kaloi nak ckp nogori ngan bloggers nie
takut tak paham yo...

itu sajo
sila jangan ambil hati
sbb kaloi tak tawu nak citer pasal ape
jadi kaloi cipta tajuk polik
biar orang polik
baco en3 ni

~ ~hehehe~ ~
JOM RENANG



You Might Also Like

21 komenstar:

Aizuddin Hanis berkata...

huhu~~ yang pntg kte happy

Lulu caldina berkata...

kaloi tak cantik!
Kaloi lawa..ngee

::FAIZ FARISH:: berkata...

Ustazah Kaloi? Pitam???????????????????

Hanis Azla berkata...

betul tu, biar muka tak cantik.. asalkan hati cantik.. itu lg penting..

cik fiza berkata...

byk nye polik...
biar org lain polik jgn kita yg polik..

ardinihumaira berkata...

nak tumpang pelik gak ni :D

fadh berkata...

jgn dio baco suda . kunk lg polik ngan perangai dio ! hahahaha

nub berkata...

mang botoi2 polik la..hihihi

azana berkata...

hehe...polik..polik...
bes plak baca dlm bhs nogori ni...

x ko polik...:)

Tanpa Nama berkata...

Aku bertanya-tanya sekarang jika kita dapat berbicara tentang statistik situs Anda - volume pencarian, dll, saya sedang mencoba situs yang saya dapat membeli adspace melalui - beritahu saya jika kita bisa bicara tentang harga dan yang lainnya. Cheers mate Anda melakukan pekerjaan yang besar sekalipun..

nurkaloi berkata...

aizuddin (AH)::: hhoho ye happy itu harus...yg penting kta hppy happy happy wwee~~

lulu::: haha jgn puji lebeyh lebeyh kene ngap nati ! HAHA

nurkaloi berkata...

FF::: hahah jgan pitam ! renang-renang lame 2 dulu oke

hanisazla::: haa tawu takpe kan sis... tp tu laa ade yg tak sdar mende tu

nurkaloi berkata...

cik fiza & dini::: heheh sila polik oke... memg jadah tol hahah

fadh::: hahah takpe laa...aku tak tujukan pada sesape punn....

Amni berkata...

kalau muka dan perangai cantik, lagi baik.. hehe... paham je kalau mu cakap negori.. =P

Amni berkata...

hehehehe... manusia ni memang banyak ragam.. yang baik kita amik.. yang tak baik, kita buangkan.. =P

Whoopz berkata...

sah mangsa mengalami masalah mental.. X bokonan ar den ngan orang2 mcm tu.. Goli den..

nurkaloi berkata...

nub::: hahahah cnfirm polik ann

azana::: bhse nogori kann coz of laa best hehehe

nurkaloi berkata...

amni::: tu laahh cntik luar n dlm tu yang kiter nk carik ann...
thanx bg idea

whoopz::: haha goli mat....eden pun tak bekonan huh !

Pais Mais berkata...

aku pelik org kta aku hebat,,!!

keabadianchenta berkata...

cm den kenal jo ayt2 kt atas ni..hahaha.den thu ekau nak tuju kn pade sape kaloi..hahahaha.xpe lah nt lame2 kaloi pun ley jd pelik gak an..wakakaka

DuniakuAbstrak berkata...

kau ngap je orang tu abis citer tak payah dah kau susah-susah nak peLik -peLik lagi

hahaha