raya

Semangat Bonar Plak Aihh

9:17 PG Nur Kaloi 19 Comments

assalamualaikum

eahh asal mata merah jerk tu kak...malam tadi wat ape kak ? bersengkang mata wat ibadat ye kak? ke wat kuih raye kak? ke baju raye tak siap lagi kak ? hahaha.... biasalah itu adat bile sudah hampir tiba hari raye...
kalau orang putih cakap raya is around the corner...kekekeke
bukan nak celoteh and bebel pasal perkara yang u all sume buat....cume nak bercerita pasal ape yang kaloi buat

ini preparation list for hari raya yeay ^__^

1- tingkap and pintu selesai dibasuh (hahah basuh lagi sesuai menggambarkan ciri-ciri fizikal kaloi yg tinggal di dalam kolam heheh...eghhh mampuih berlopak rumah aku) ni baru orang kata anak dara rajin...kau mampu? (tiru gaya seseorang) hahaha

2- langsir dah tergantung....(ok terus terang bukan kaloi yang beli langsir tu apetah lagi untuk jahit langsir tersebut...kaloi just panjat kerusi tolong gantungkan jer bg pihak mak hahaha)

3- bunga hiasan meja and bunga hiasan sudut rumah siap dibeli and siap letak dah (bunga meja je memang betul kaloi beli tp bunga kat sudut rumah tu kaloi tolong beli jerk hahah tp duit mak yg bg...eghhhh masih harap duit mak lagi haihhh ~__~'






so tahun ni tanaman yg menghasilkan warna purple juga jadi pilihan hati utk snap kali ini...sume purple laaa katekann haha kau ado ??


4- baju raye....hohoho of coz baju raye dah siap...bukan main awal lagi we all satu family g beli kain untuk tempah baju...eghh baju nak mahal jer kann...adess selamat abah yg support sume kain baju untuk kaloi and beradik gagagaga.....and tahun ni we all sume setuju bertemakan purple...wahhh cer cepat bayangkan purplenye raye nie ^__^ wink wink...ermmm tp ade lagi yg tak beli lagi....tudung tak beli lagi eghh kopak wit gaji....

5- cat rumah harus laaa daa selesai kan...tp bukan kaloi yang cat hahaha upah orang jer laa yg cat kan...and bukan kaloi juga yg upahkan...tp mak abah juga heeee (sampai bila-bila punn tak jadi ank brtggjwb eghhhh ~__~') haa cat rumah kat bhgn dlm rumah jerk...sbb dinding luar tu kire ok lagi...so next raye je laa baru cat tuh...and yang penting cat dinding bilik kaloi warna purple jugak wahhh style hahah....

oke setakat itu saja berita hari ini...berjumpa lagi di hari lain dan di waktu lain...gagagaga
oiittt keje oiiitt keje
jangan duk wat taik mata eghhh ~__~'


You Might Also Like

19 komenstar:

mr.syazwan berkata...

wawawa Purple ye

nnt gincu pun kena purple tau

hehe

nub berkata...

bunga purple2 boleh buat nasik kerabu.

harhar

Mommy Fara berkata...

Kaloi ctk. Mana ada gemuk!

Mommy Fara berkata...

Kaloi ctk. Mana ada gemuk!

Mommy Fara berkata...

Kaloi ctk. Mana ada gemuk!

cik fadh berkata...

erghhhh da siap awal2 . mampuih aku balik weekend ni berkomeh...

wah2..purple ea..

cun2..

::FAIZ FARISH:: berkata...

ko tlg cat rumah aku, pastu basuh tandas, kemas rumah n pasang langsir BOLEH?

kaizen berkata...

xtaw lg sempat kex nak tlg 2 kat rmh tu... hehehe

KimiCnoL berkata...

fuh,semua purple ek..dah mcm rumah keladi jep..hehe..nak duit raya kalaoi! ;p

Hanis Azla berkata...

wah, rajin anak dara ni.. akak pun bab rumah semua dah setel.. baju anak2 pun dah setel.. tp baju akak baru dapat 1.. dah mula kalut dah ni.. he..he..

Pala Maldini berkata...

semua nya purple... nanti, tak kenal pula mana satu tuan rumah...?

p/s: alalala..cian dia.. baiki kete tu ea..

aleen aiden berkata...

pergh...raya sakan gayanye nih..hu3

Amni berkata...

tahun ni kami color merah.. yeahh.. wal lagi dah beli.. sebab takut dekat nak raya, tak sempat.. heheh..

selamat hari raya dear...

A Crack Mirror berkata...

cat rumah?alahai..rasanya tahun ni xsempat lah...erm... thn depan lah..saya cat sume kasi purple..ahaha~

nelly berkata...

lawanya gambar !!

Azroy Kassim berkata...

baa~ CAK!!

im back!! pergh! purple!! roy tema rojak tahun ni.. 1malaysia.. hahaha

Ayu berkata...

cantiknya munge2..ayu suka sgt bunga