Jane bebel

Cahaya + Bahagia + Mulia

8:56 PG Nur Kaloi 20 Comments

Nur (cahaya) Hani 
 (Bahagia) Safiya (Mulia)

23 Februari 2012
(tahu-tahu jerk maksu kaloi dye dapat gaji time nie huhuhu )

Nur Hani Safiya nama diberi oleh bapaknye Mohd Faizal
jadinya Nur Hani Safiya binti Mohd Faizal
 dan dilahirkan oleh ibunya melalui "tingkap" bukan melalui "pintu"
 sila faham-faham lah ye hehehe

bukan mudah untuk membawa bayi 9 bulan dalam kandungan
dan bukan mudah untuk si ibu melahirkan 
sama ada melahirkan melalui pintu atau tingkap
semuanya penuh dengan risiko

its like a miracle
for thousand years waiting for baby
perghh hampir 4 tahun je tunggu...hehehe tapi orang kata penantian itu satu penyeksaan
sekali bila dah terkeluar depan mata
perasaan itu sukar digambarkan

even kaloi bukan seorang ibu...tapi perasaan excited and gembira tu 
membahagiakan jiwa
^___^

thanks to Allah....
thanks to mak-mak sedunia...
tanpa mereka kita tak lahir ke dunia
we have to appreciate them
selagi ada umur dikandung badan (betul tak peribahasa kaloi nie?)
sayangi mak kita...hargai mereka...

kaloi ingat lagi pesan my boss "even kerja and duduk jauh dari rumah...tapi bila hujung minggu free jenguk la ibu bapa di kampung"
selagi mereka masih ada...kita tak tahu bila masa mereka akan pergi meninggalkan kita...ataupun kita yang meninggalkan mereka
hargai masa-masa yang ada ini untuk manfaatkan pada keluarga

haa ini gambar my first niece hehehe ada tak comel cam maksu dye ?? hehe










kaloi cuti lame semata-mata sambut ank buah
kelasss... ^___^

maaf laa boss....saya dah lama teringin anak buah kekekeke


You Might Also Like

20 komenstar:

olololo...cutenya bby ni..

cik fadh berkata...

aku pown xsabau nk ade anak buah ni walaupun lom ade siblings yg nikah lg..kakakaka

Hanis Azla berkata...

Alhamdulillah.. sangat comel dengan nama yg sangat indah..

CouLeur de Chiqu3 berkata...

comelllllllll...nk gegetttt !!

lisa berkata...

indahnya nama! :)
baby tu comel sangat..first time baca, ingatkan kaloi yang dapat anak ;D

Maya Mayana berkata...

comelnya..semoga jadi puteri yg solehah..Aminn

Hanim Irsyad berkata...

comel nyee. nak dukung!!!

LadyBird berkata...

alhamdulillah... comel sungguh baby ni.. :D.. smg menjadi anak solehah, penyejuk hati ayah ibu, saudara mara, kawan2, dan juga suami nanti :D.. ameeennn..

blogtilldrop berkata...

comel ,,,and tahniah..nice name

wahida berkata...

comel sesgt!! paling suka pic dia masa bukak mata tu...sweet sgt!!

nak mintak cium sikit!!

Juliet_iRa~" berkata...

comelnyaa hani bila buka mata!heee

gerammmmmm..nak cium pp!

suka bau baby..ngeee

sedapnya nama dia... comel jerkkk

Fuhpixel berkata...

sedap nama tu.. 3 name yang ada maksud..

Papa Mifz berkata...

comel sungguh baby nih....:)

tak faham lah tingkap pintu tuh. explain please haaha. btw comel anak kau eh anak sedara kau tapi takdelah secomel kau , kau comel lagi (bwekkkk) hhahhaa

h A n Y S berkata...

aiseh! siyes comeeel!bolat je molot die..hehe..

p/s: teringat video ibu yg ditinggalkan kat hotel tu..sayu~

Zul Fattah berkata...

baru ada sorang? kita ada 21 org dah anak buah.. kecoh satu rumah.. haha..
anyway.. baby tu cute r.

budak penjara berkata...

waa..ternganga2 mulut dia

Ann Ishak berkata...

ya Allah indahnya ciptaan Mu...sedap nama anak buat kaloi ni

Cik Yatt berkata...

wah sronoknye die..dpt ank buah..cik yatt dah 17 org ank buah.hihihi