family

LuARAN nAMPaK caNGgiH...hAKiKat HamPEh

10:06 PG Nur Kaloi 5 Comments

SEBAGAI ANAK JATI NOGORI SEMBILAN
 *kolam/tasik dimana kaloi berenang*
kaloi bukan nak membanggo diri ke atau nak memalukan diri
tu takdo kono mengono
tapi kaloi hairan and pelik dengan pentadbiran dan sistem yang dilaksanakan kat
Hospital Besar Seremban yang lebih dikenali Hospital Tuanku Jaafar

kaloi takdo niat nak burukkan sesapo
tapi kaloi lalui mondo ni semalam
alkisah eaa
my grandpa masuk wad and didapati kritikal
*i hope u will pray for him too*
sepatotnya mengikut keadaan kritikalnya
my grandpa should be in ICU
but the ICU room
tak muek (muat) dah nak lotak pesakit ag dah
apekah???
whats going on.....masalah duitkah??
asenye macam2 kowt yang kaloi nampak Malaysia ni membangun
tapi lau pasal kebajikan pesakit tak terjage
WTH....

ini isu dalaman
kaloi dongar smpaikan ubat-ubatan pun hampir habis or dah habis ke kaloi tak tawu
tapi yg ponting
memang masalah dalam bekalan ubat-ubatan
aiiyyooo
camno tuu....buek (buat) orang makin sakit jantung yo lau dongar eaa

hurmm
lau orang luar yang tak tawu pasal mende niee
dyorang mesti pkir wahh hospital besar
canggih !!
tapi hakikat HAMPEH

maaflah if ade yg terase hati coz dye pun keje hospital ke ape ker
kaloi juz nak story mory and share smthing with u all
ape yg berlaku dlam kehidupan kaloi sekarang

semalam after 9.30pm *maybe..im not sure...kaloi kan pelupe*
my sis and my bro call
and they said yang my grandpa masuk wad and dlm keadaan kritikal
kaloi yang kat Melaka ni tergugup and terus siap-siap berenang ke seremban
kaloi ngan berani-berani cuak layan jer laa berenang sorang-sorang kat hway
alhamdulillah
kaloi sampai jua setelah meredah macam-macam liku (lubang)
hahahah

ya my grandpa kritikal
and
isk isk isk :'(
family kaloi kebanyakan sume tiba juga malam tu walaupun dari KL and Selangor
and my PakLong yang dari Perak pun gerak mlm td gak

we all gilir2 teman and baca ayat2 suci Alquran di sisi my grandpa
tak boleyh ramai-ramai jenguk tengok dye
sementara we all berkampung kat luar wad
sempat makan KFC coz kaloi sgt lapar oke
huhuhu bile perut kenyang baru bleyh tido
kaloi tidow coz hari ni kaloi kene keje

and pagi tadi renang-renang hantar my sis ke stesen komuter seremban
dye pun nak g keje
after tu kaloi bukan renang-renang jer dahh
terus pakai kapal selam berkuasa tinggi
dengan kuasa kelajuan yang ade pecut ke Melaka
and alhamdulillah 40 minit dah sampai dengan kelajuan 120- 140 km/j
dengan berhenti isi minyak coz tangki kapal selam dah nyale2 utk diisi

oke kaloi swipe kol 7.45 am
akhir kate sila and tolong doakan keselamatan dan kesihatan my grandpa yer...



5 komenstar:

Jane bebel

Nur is in a relationship. (~___^)

5:32 PTG Nur Kaloi 8 Comments

 Nur is in a relationship.

hahahah
percaya atau tidak
terpulang pada kalian
tiada paksaan
dan tiada kene mengena dengan yang hidup atau yang dah meninggal dunia *al-fatihah*
hahahah

kadang-kadang tergelak sendiri bila mengenangkan diri ku yang berstatus single nie
bile aku ckp single ade yang tak percaye
pelik laah
hey helllo I ni bukan laa secantik Rosalinda pun oke
dan tak semestinya yang secomel Taylor Swift itu ramai boyfrend oke
heee

dah dah jgn berangan and jgn ambil pusing kate-kate kaloi tu sume oke
kembali ke alam nyata
bukan alam maya....kaloi masih hidup lagi !
ramai yang suke and LIKE like status kiter bile kiter berstatus in a RELATIONSHIP

tapi if kaloi letak status Im Single
adekah mendapat sambutan juge??
heee <3
oke kaloi tawu jawapannye
takde sambutan oke fine

tu jer nk merepek
ade aku kisah ko suke or tak suke
heee
sekadar tulis and corat-coret coz takde mase nak cerita mende len

8 komenstar:

Jane bebel

NYANYUK>>>bukan NYAMUK

5:03 PTG Nur Kaloi 7 Comments

nyanyuk
lau nak bunyi cam sopan sikit pelupa
ni kisahnye aku makin lame mkin nyanyuk dah aku ase
aku tak pasti lah sebab aku ni pelupa ke
sebab aku ni dah tua ker
*tp umo baru setahun jagung*
sebab aku ni terlalu banyak yang nak kene ingat ke
entah laaa susah nak dipastikan
hahahahaha

masalah yang teramat sehingga otak aku pening memikirkan
orang kate takpelah
biau lupe lagi bagus takde laa semak otak
tapi lau lupe sampai bile-bile oke laa
tapi ade orang yang mengingatkan
ade orang yang tanye
haihhh
camne tuh

ok dah lupe nak ckp pe
tu jer yg mampu aku ingat
adehhhh (^___*)

7 komenstar:

jenjalan,

Kaloi di Pasar Besar Temerloh

4:59 PTG Nur Kaloi 3 Comments

Hey guysss !!!
Huhuh oke kaloi sgt teruja nak ngedate blog ni
Fuhhh….pasti u all rindu yg amat pada kaloi
Kaloi pasti and confident pasal tu :p

Nak nanges asenye bile teringat dah lame tak berkunjung and melawat kengkawan blog
Lagi-lagi pada mereka yg suke renang-renang ke sini
And tak lupe gak pada mereka yg suke tayang muke kat sini
Hahahah :p

Ape yang penting
Kaloi sgt sgt rindu u all oke
Eahh berape byk rindu daaa

Haaa….ckp pasal Pasar Besar Temerloh
Sape duk Temerloh…sila jgn riak oke :p
Kaloi g renang-renang kat Sg. Pahang ahad lepas
Then singgah laa kat Pasar Besar Temerloh  jalan-jalan carik makan
Sambil jalan-jalan carik kaloi jantan
Huahuahua
Adess…termiang plak…. (*__^)

And yang penting kaloi pat jumpe geng seangkatan yg slalu renang-renang
Jom tengok salam perkenalan ngan dyorang
kaloi nyawe-nyawe ikan....uhukk :'(

erghhh sahabat dibunuh dengan kejam uhukk :'(

ikan kunyit tinggal tuk digoreng jer oke...uhukk :'(

ini bukan salam perkenalan namenye
ini salam perpisahan
ziarah ikan nyawe-nyawe ikan jer
adesss  :-/

3 komenstar: