family

LuARAN nAMPaK caNGgiH...hAKiKat HamPEh

10:06 PG Nur Kaloi 5 Comments

SEBAGAI ANAK JATI NOGORI SEMBILAN
 *kolam/tasik dimana kaloi berenang*
kaloi bukan nak membanggo diri ke atau nak memalukan diri
tu takdo kono mengono
tapi kaloi hairan and pelik dengan pentadbiran dan sistem yang dilaksanakan kat
Hospital Besar Seremban yang lebih dikenali Hospital Tuanku Jaafar

kaloi takdo niat nak burukkan sesapo
tapi kaloi lalui mondo ni semalam
alkisah eaa
my grandpa masuk wad and didapati kritikal
*i hope u will pray for him too*
sepatotnya mengikut keadaan kritikalnya
my grandpa should be in ICU
but the ICU room
tak muek (muat) dah nak lotak pesakit ag dah
apekah???
whats going on.....masalah duitkah??
asenye macam2 kowt yang kaloi nampak Malaysia ni membangun
tapi lau pasal kebajikan pesakit tak terjage
WTH....

ini isu dalaman
kaloi dongar smpaikan ubat-ubatan pun hampir habis or dah habis ke kaloi tak tawu
tapi yg ponting
memang masalah dalam bekalan ubat-ubatan
aiiyyooo
camno tuu....buek (buat) orang makin sakit jantung yo lau dongar eaa

hurmm
lau orang luar yang tak tawu pasal mende niee
dyorang mesti pkir wahh hospital besar
canggih !!
tapi hakikat HAMPEH

maaflah if ade yg terase hati coz dye pun keje hospital ke ape ker
kaloi juz nak story mory and share smthing with u all
ape yg berlaku dlam kehidupan kaloi sekarang

semalam after 9.30pm *maybe..im not sure...kaloi kan pelupe*
my sis and my bro call
and they said yang my grandpa masuk wad and dlm keadaan kritikal
kaloi yang kat Melaka ni tergugup and terus siap-siap berenang ke seremban
kaloi ngan berani-berani cuak layan jer laa berenang sorang-sorang kat hway
alhamdulillah
kaloi sampai jua setelah meredah macam-macam liku (lubang)
hahahah

ya my grandpa kritikal
and
isk isk isk :'(
family kaloi kebanyakan sume tiba juga malam tu walaupun dari KL and Selangor
and my PakLong yang dari Perak pun gerak mlm td gak

we all gilir2 teman and baca ayat2 suci Alquran di sisi my grandpa
tak boleyh ramai-ramai jenguk tengok dye
sementara we all berkampung kat luar wad
sempat makan KFC coz kaloi sgt lapar oke
huhuhu bile perut kenyang baru bleyh tido
kaloi tidow coz hari ni kaloi kene keje

and pagi tadi renang-renang hantar my sis ke stesen komuter seremban
dye pun nak g keje
after tu kaloi bukan renang-renang jer dahh
terus pakai kapal selam berkuasa tinggi
dengan kuasa kelajuan yang ade pecut ke Melaka
and alhamdulillah 40 minit dah sampai dengan kelajuan 120- 140 km/j
dengan berhenti isi minyak coz tangki kapal selam dah nyale2 utk diisi

oke kaloi swipe kol 7.45 am
akhir kate sila and tolong doakan keselamatan dan kesihatan my grandpa yer...



You Might Also Like

5 komenstar:

ardinihumaira berkata...

semoga ur grandpa cepat sembuh, amin...

::FAIZ FARISH:: berkata...

semoga dia sembuh dan sihat semula

Tapak Kaki berkata...

bekalan tak cukup tanda kerajaan sudah kekurangan duit.. memang tak patut atok ang dilayan macam tu.. harap dia ok.. moga cepat sembuh ya..

fadh berkata...

sabar la embammm. eh salah ! haha

AH7 berkata...

semoga....grandpa kaloi..cepat sembuh..amin..2 lah ospital krajaan mmg mcm 2..tp xde lah smua mcm 2...klau g ospital sg buluh dgr kt besh..