BAT,

XPDC Gunung Ledang

10:00 PG Nur Jane 2 Comments

Daytrip ke Gunung Ledang (30 Mac 2014)

Sebelum ni Jane ada bagi sedikit intro bekaitan trip 
belanja gambar je laa tapi

actually trip ke Ledang ni antara training sempena XPDC Gunung Rinjani dalam bulan Jun 2014
so setiap kali BATs buat trip naik gunung, Jane memang akan follow
sambil tengok view, nikmati keindahan, training sekali laa
sebab takut pancit waktu naik Rinjani

bermulalah kisah 

pagi tu after Subuh berkumpul and sarapan
bertolak ke Hutan Simpan Gunung Ledang (konvoi pakat-pakat kongsi kereta)


prepare apa yang patut

dengar taklimat ringkas 


muka memasing semangat 

stretching lepas tu posing :P

di awal trek dah layan anak tangga...pheww
aku memang x berapa berkenan naik tangga, sebab masalah lutut
pedih oiii

tongkat aku x pernah tinggal, sebab tahu kemampuan yang x seberapa

bagi aku trek Ledang ni memang syokk abess...sebab macam2 cabaran....

CP 3 - Batu Orkid


tangga segala macam ada

kalau ikutkan antara CP ni boleh tahan jauh dye...jalan2 x jumpa hahah so bawak bertenang



Taman Bonsai 
 

 nama masing2 aku dah lupa...almaklumlah kenal sehari jerk hahah 


 yang sista ni wa kenal laa...Kak Juli

bagi aku ni laa cabaran paling gile...bawah tu gaung weyyy

gayat ! hahah  

Finally sampai 

rasa nak bergaduh pun ada hahah

Girls Generation ngih ngih 

ok sila tahan mata gambar we all hahah

mengadap nasi putih, telur goreng, sambal goreng, air nescafe
 ok pastu x mampu nak jalan hahah


brada Amras...paling teruk kena cramp kat kaki....hahah tapi kitorang tinggal dye kat belakang
bagi orang lelaki selesai masalah dye
 

 santai sejukkan badan



Last before turun... we all ber6 paling lambat turun...
yang group lagi satu da setengah jalan kowt hehe
  

Batu Bersurat (tapi dah xnmpak apa pun)

 Waktu turun, seriously hujan lebat mencurah
so x banyak gambar waktu turun, yang ada sekeping 2 sebelum hujan 

Brada Amras waktu turun pun kena cramp gak...so kitorang pun layankan aje dye
tu laa training sekali sekala hahah

brada latif and belakang wife dye mak leha
tengah2 fatilah - single but not available

bila dah hujan
macam2 aksi gelongsor kitorang buat sebab keadaan trek licin denga banyak anak kayu and daun
hasilnya

2 minggu kaki, peha, punggung lebam hahaha


p/s - susunan gambar and CP mungkin x teratur sangat, so harap maaf :) GO GREEN

You Might Also Like

2 komenstar:

Jari Manis berkata...

Terima kasih Jane singgah di blog sis JM...so kunjungan balas :-)

Gunung Ledang..track nya mmg best sb sis pernah daki gunung ledang ni..x de pacat ke...waktu daki dulu menjerit2 bila nampak pacat. Rasanya track lago ok dari gunung datuk

Cuteummi berkata...

waahh bestnya, teringin jugak