Zaman Belajar

Sokongan Amat Diperlukan

10:16 PG Nur Kaloi 16 Comments

Assalamualaikum 

selamat pagi cikgu !!
wee rindunye nak pergi ke sekolah
hari ini mak bapak masing-masing sibuk untuk menguruskan anak ke sekolah
pejabat-pejabat kerajaan mahupun swasta lingkup sebab ramai yang cuti 
selamat kaloi baik hati g kerja hari ini
#__#
so tak lingkup laa ofis heheheh takpe kaloi bagi chance 
nanti bile kaloi ada anak sure kaloi cuti sekali kannn


bila first time masuk sekolah 
memang macam-macam gelagat yang kita boleh perhatikan 
and i do respect pada budak-budak yang steady langkah pintu masuk sekolah 
siap lambai mak ayah kat luar pagar lagi
siap cakap tak payah teman g kelass...
baru kelaaasss kann 


masa ini laaa...anak-anak perlukan sokongan daripada mak bapak untuk yakin and berani melangkah ke alam baru 


tapi itu zaman kaloi laaaa....relax jerkk...zaman sekarang kaloi tak tahu laa pulak
nak hantar adik g sekolah pun takde adik 
so tggu anak sendiri laa ok
mungkin 10 tahun lagi baru hantar anak g sekolah
haa aminnnnn...hehehe


and kaloi percaya hari ini and esok mesti mak bapak sibok update pasal pengalaman hantar anak ke sekolah
and cerita anak yang excited ke sekolah 
ok tak sabar baca ! haha


bila kenang kembali zaman sekolah 
kaloi dari Form 1 hingga Form 5 and masuk Form 6 (2 minggu jo hahah) 
duduk asrama 


mula-mula masuk asrama memang rase cam nak nangis laa..sebab tak pernah berpisah kann 
tapi kaloi chill jerk ^__^ heheh


pernah satu masa...my mom and dad datang sekolah terkejut tengok kaloi dengan berpakaian sekolah yang sepatutnya putih tapi kepam hahahaha (my mom cakap macam anak orang yang kurang pendapatan jerk heheh)


fakta tentang kaloi


tak suka nila baju
tak suka basuh kasut (biasa lap mana yang kotor jer and sembur penyegar hehehe)


kaloi bukan laa pengotor ke ape...tapi memang tak suka kalau baju tu nampak biru...tak smart laaa...and kalau kasut putih bersih jerk orang kata skema...hahahaha kaloi budak nakal dulu...so everything nak nmpak old baru kelaaassss


korang boleh tengok perbezaan dari gambar kat bawah nie hehehe


ini antara geng sekolah kaloi dulu
ok kaloi paling kepam di situ hahaha


ok laa sekian dari kaloi !!... peace no war ! hahahah adiosss



You Might Also Like

16 komenstar:

Cik Muda berkata...

best nye zaman remaja dulu.... 10 tahun dah berlalu...

.ciknoey. berkata...

muke drpd zaman skola smpai skg x berubah.. :)

sama2..xsuka buh nila..nmpk cam xbesh..

ieda berkata...

teringat zaman sekolah kan dik
akak dulu pengawas .. konon harap2 anak2 dpt peluang jadi pengawass .. huhuh

Ardini Humaira berkata...

zaman skolah dulu dni setahun je pakai baju putih.. pastu baju biru sampai tamat skolah. eeeehehe

masa zmn sekolah dulu..xde pon mak ayah nak temankan.. pergi sendiri je naik bas.. berdikari :)

aleen aiden berkata...

arghhh!alin tak ingat macam mane 1st time masuk skolah dulu.rasenye macam kewl2 je sebab kawan dari tadika pun masuk skolah sama.so ramai yg dah kenal.hu3

LadyBird berkata...

muka2 remaja :D..

manis.... :)..

Maya Mayana berkata...

ramai gak budak2 sekolah time akak yg suka nila smpai jd purple pekat pastu kena denda..haha

masa sekolah akak gemuk oke..malu..

Juliet_iRa~" berkata...

hee..rindu zmn sekolah ;p


btol2..bab bsh kasut mmg xsuka..hee..pastu mrh tu siapa y pijak kasut kita..heee

Mr PenyuBiru berkata...

betul ke nak nampak old baru kelass atau mmg malas nak basuh.hehe..

p/s : tak tau pula basuh baju sekolah kena letak nila

aliya atina berkata...

rinddduuuunya kat sekolah . ihiks . kak kaloi skg pakai box utk shout yg mane ek ?

nabilah_2908 berkata...

ahaha...rock juga eh kaloi kt sekolah dulu.. :)

Papa Mifz berkata...

papa mifz form 4 hingga form 5 jerk duk asrama...

Ct Aja berkata...

rindu kan zaman2 sekolah dulu.... putih berseri baju patutla tak nila..hiihhi

Azroy Kassim berkata...

baa~ CAK!!

bdk2 skrg bwk ipad g skolah..