jenjalan,

Tak Yah Terbang...Jalan Pun Boleh Jumpa

8:56 PG Nur Jane 14 Comments



Assalamualaikum
haa sekarang kaloi nak duk cerita kaloi g jalan-jalan 
tak payah nak terbang jauh-jauh...jalan pun boleh jumpa 
Malaysia macam-macam ada !

i prove it
tadaaa

heheh name saya cici saya tinggal di Zoo Negara
tak perlu pergi negara padang pasir untuk jumpa saya...

haaa kisah bermula
kaloi pergi Zoo Negara setelah sekian lama tak menjejak kaki ke sana...rasanye waktu Darjah 5 kali terakhir kaloi ke Zoo Negara kowt...huhuhu sedih raso eah 

kaloi dengan sepat siapa lagi kann and kali ini ditemani kawan-kawan sepat

semangat and ceria bila nak masuk Zoo

maaf ini bukan jual orang ye...ini juga bukan tag baby baru lahir ye...ini tag entry ke zoo ye
harap maklum 

ok zaass tengok sedara mara kaloi kat bawah ngeeee~ ~ ~

sejenis kuda...we all teka kuda padi...tapi salah hehehe

oppss censored sikit hehehe

ini bukan iklan deodorant nivea ye...harap maklum hehe


then we all sempat jugak tengok persembahan...seronok tengok anjing and singa laut buat persembahan








ini kaloi nak riak sikit
see kaloi pun dipamerkan di Zoo Negara ok...kelaass kau ! hehehe

perasan tak...macam ada tanda LOVE kat montot tapir ni hahaha 
comel !!!

ok ini tak comel...yarkksss


ahaaa ini kaloi suka
sekumpulan family sumatera...nama tak boleh tahan...kelass giteeww... 
SULONG
SALMAH
ROCKIAH
MAYA
AWANG (bukan Awang Hitam)
PINKY
MANJA 




TAMAN RAMA-RAMA


muka seposen
perghh penat berjalan sebenarnye...rase macam pergi jogging 
bukan main besar lagi Zoo Negara
habis kaloi jelajah


tudung kaloi yg ikut tema rama-rama hehehe

ini bird yang dah tua...sure...sbb bile kaloi tanye dye duk angguk-angguk jerk...hrmm 




akhir kata...memang penat ok !
tapi puas hati...sebab memang dah lama teringin nak pergi Zoo
lepas ni...bile dah dapat anak buah
sure kaloi bawak jalan !

tips nak pergi Zoo Negara
Jangan pakai heels ye kawan-kawan..pakai flat shoes or better pakai sport shoes

You Might Also Like

14 komenstar:

Aini berkata...

oh katak tu nampak kasihan.. bestnye jalan2 g zoo =)

Hanis Azla berkata...

akak pun suka pergi zoo.. tp separuh jalan kena naik tram sbb pancit.. ha..ha..

eh,jumpa tak shbt lama si ikan kaloi??hihi..

lama x p sana..

ieda berkata...

kenangan manis kan ke zoo nie ;)

ZWAN SABRI berkata...

zwan penah pegi zoo negara jugak masa darjah 6.. :)

mr.syazwan berkata...

sudah 2 tahun x g zoo

masa tu pergi pun sebab

buat sukarelawan

haha

nice2

=_=

Ct Aja berkata...

akk pon time sek dlu last pg...teringin nak pg lagi....

fuad ansari berkata...

orang sekarang jarang dah dating kat zoo negara macam zaman p.ramlee dulu.. (",)

eh eh,kaloi ada kat zoo negara..leh la saya jenguk2. (",)

----- ----- berkata...

best dapt g zoo..hehe~

NINJA

Mr PenyuBiru berkata...

baru jer cuti sekolah hari tu pergi bawak anak-anak. tapi tak sempat nengok persembahan tu.huhu..

p/s : dalam entri ni ada gambor kaloi tak pakai baju aa.. hehe..

aleen aiden berkata...

sebenarnya dekat juga dengan zoo. tapi dah besar2 ni tak pernah pergi dah. macam seronokla pulak!hu3

Cik Yatt berkata...

srius da lme gile tak pi zoo..huhu..unta tu nmpk cam da tua..sian die..rimau takde ke? hee

blogtilldrop berkata...

yep..sini pun banyak tempat menarik..keep exploring...here>> Entry Terkini: Foto Sekitar kg air

Juliet_iRa~" berkata...

dah lama x g zoo negara ni..hee..ms sekola je dl..:)