jenjalan,

Tak Yah Terbang...Jalan Pun Boleh Jumpa

8:56 PG Nur Jane 14 Comments



Assalamualaikum
haa sekarang kaloi nak duk cerita kaloi g jalan-jalan 
tak payah nak terbang jauh-jauh...jalan pun boleh jumpa 
Malaysia macam-macam ada !

i prove it
tadaaa

heheh name saya cici saya tinggal di Zoo Negara
tak perlu pergi negara padang pasir untuk jumpa saya...

haaa kisah bermula
kaloi pergi Zoo Negara setelah sekian lama tak menjejak kaki ke sana...rasanye waktu Darjah 5 kali terakhir kaloi ke Zoo Negara kowt...huhuhu sedih raso eah 

kaloi dengan sepat siapa lagi kann and kali ini ditemani kawan-kawan sepat

semangat and ceria bila nak masuk Zoo

maaf ini bukan jual orang ye...ini juga bukan tag baby baru lahir ye...ini tag entry ke zoo ye
harap maklum 

ok zaass tengok sedara mara kaloi kat bawah ngeeee~ ~ ~

sejenis kuda...we all teka kuda padi...tapi salah hehehe

oppss censored sikit hehehe

ini bukan iklan deodorant nivea ye...harap maklum hehe


then we all sempat jugak tengok persembahan...seronok tengok anjing and singa laut buat persembahan








ini kaloi nak riak sikit
see kaloi pun dipamerkan di Zoo Negara ok...kelaass kau ! hehehe

perasan tak...macam ada tanda LOVE kat montot tapir ni hahaha 
comel !!!

ok ini tak comel...yarkksss


ahaaa ini kaloi suka
sekumpulan family sumatera...nama tak boleh tahan...kelass giteeww... 
SULONG
SALMAH
ROCKIAH
MAYA
AWANG (bukan Awang Hitam)
PINKY
MANJA 




TAMAN RAMA-RAMA


muka seposen
perghh penat berjalan sebenarnye...rase macam pergi jogging 
bukan main besar lagi Zoo Negara
habis kaloi jelajah


tudung kaloi yg ikut tema rama-rama hehehe

ini bird yang dah tua...sure...sbb bile kaloi tanye dye duk angguk-angguk jerk...hrmm 




akhir kata...memang penat ok !
tapi puas hati...sebab memang dah lama teringin nak pergi Zoo
lepas ni...bile dah dapat anak buah
sure kaloi bawak jalan !

tips nak pergi Zoo Negara
Jangan pakai heels ye kawan-kawan..pakai flat shoes or better pakai sport shoes

14 komenstar:

Bukit Jalil,

Ternyata x Sumbang...PUEH HATI DEN !!!

1:54 PTG Nur Jane 5 Comments

Assalamualaikum
selamat pagi cikgu !!!!

wahhh...pelbagai spekulasi...pelbagai khabar angin...tapi kaloi tetap berdiri kukuh di luar Stadium Bukit Jalil tanpa rasa takut atau cemas sekiranya kekalahan berlaku pada Skuad Rusa di Perlawanan Bola Sepak Piala SUMBANGSIH menentang Skuad Kijang 


Ternyata Skuad Rusa tidak sumbang pada perlawanan tersebut...malah menyumbang piala kemenangan kepada semua penyokong-penyokong setia Negeri Sembilan !


haaa...maaf patutnye post nie kaloi postkan setelah kemenangan Negeri Sembilan hari tu
tapi disebabkan kegagalan kaloi untuk sign in and update kolam ini 
hari ini laa baru kaloi update hahahaha
osah lamo eah den tak update...last update cerito pasal nak g tengok bola
alih-alih sunyi yo blog ni yo tak....


orang kate macam come back stage laa konon hari ini hehehe
rasa macam nak buat style baru...agak-agak wat style macam awan nano blog ni ok tak gak eah
yela awan nano kan menang malam tadi masa Anugerah Juara Lagu 
ade kaitan tak ? ok abaikan 


banyak nak cerita...tapi satu-satu dulu kaloi cerita naaa
first of all kaloi nak duk cerita kaloi g tengok bola hari tu
even cerito eah dah lamo
tapi masih hangat-hangat lagi di hati
raso pueh hati den kekekeke


panehkan badan dulu yo jang

even penyokong N9 tak ramai cam Kelantan

see berbeza kann dengan penyokong N9

 
penyokong cilik N9


tak kira bangsa...tak kira agama...tak kira umur...tak kira jantina
semua berhak g tengok bola !
majulah bola untuk negara hehehe


haa ni penyokong remaja N9

hehe gila-gila remaja...tak buruk perangai pun g tengok bola
yang buruk eah perangai orang yang tak tahu hargai kemudahan yang sedia ada
bersopan-santun di mana saja...elak vandalisme ye tuan/puan

and for sure kaloi and sepat hahaha

ramai yang duk tanye best ke tengok bola kat stadium...tengok bola kat siaran tv lagi jelas kot
tu kaloi tak nafikan
tapi syoknye bile tengok bola kat stadium nie...gempak and riuh bukan main
semangat kesukanan melonjak tinggi tahu

so jangan marah aaaa... nanti kaloi sambung story lain plak naaa
will be continued....


psss...bisik panas...LIVERPOOL menang...kesian Man U... hahahahahahahah kasi booo sikit 

5 komenstar:

GilaBola,

Ku Sangka Panas Hingga Ke Petang

12:40 PTG Nur Jane 29 Comments

Assalamualaikum 

Dear friends,

Honestly u are the best buddy in my life...u have such a beautiful body with a beautiful hair...so lovely...
But I cant understand y u always hiding somewhere and and and hold your camera (but i dont know what model it is) shoot other cars...its annoying me ok... I hope u understand how i feel when i get summons from you...


hahah ok karangan mengarut !!


pfttt...awal tahun lagi dah kena saman...ini petanda ape ni..? bala tahu tak bala bala bala ahahaha
ku sangka panas hingga ke petang..rupenya bulan Disember bulan hujan ok...sekarang bulan Januari still hujan lagi nampaknye adesss






ok baru beberapa hari melangkah ke tahun baru 03 Januari 2012 kaloi bertentang mata dengan kamera (speed trap) ok...esoknya kaloi cek saman...ok kete kaloi kena saman RM 200. tak lalu makan babe...tapi kejap jerk laa...lepas tu kaloi melantak balik hahaha


my mom dapat tahu...ape lagi..mak kann...memang akan bising laaa...my mom cakap "abah kau bawak kereta bertahun-tahun tak pernah kena saman" ok kaloi dah 3 tahun bawak kereta and ni first time kena saman.... hehehe my mom cakap ni bukan pecah rekod abah tapi terbarai dah hahah


takpelah...kaloi redha jerk...yela ini laa masenye otaiii buat pasal kann ? hahaha 
biarlah kaloi jadi anak jantan kejap yer mak hehehe


ok petang ni..kaloi gerak g KL...Piala Sumbangsih N9 vs Kelantan 




harus turunn kannn 


haaa tggu update dari kaloi...




psss.....sebabkan dah kena saman...malas nak bawak kete g KL...sbb sure byk speed trap tmpat lain jugak...ambik langkah berhati-hati naik KTM je hari ni hahahah 


k adiosss bye ^__^

29 komenstar:

Zaman Belajar

Sokongan Amat Diperlukan

10:16 PG Nur Jane 16 Comments

Assalamualaikum 

selamat pagi cikgu !!
wee rindunye nak pergi ke sekolah
hari ini mak bapak masing-masing sibuk untuk menguruskan anak ke sekolah
pejabat-pejabat kerajaan mahupun swasta lingkup sebab ramai yang cuti 
selamat kaloi baik hati g kerja hari ini
#__#
so tak lingkup laa ofis heheheh takpe kaloi bagi chance 
nanti bile kaloi ada anak sure kaloi cuti sekali kannn


bila first time masuk sekolah 
memang macam-macam gelagat yang kita boleh perhatikan 
and i do respect pada budak-budak yang steady langkah pintu masuk sekolah 
siap lambai mak ayah kat luar pagar lagi
siap cakap tak payah teman g kelass...
baru kelaaasss kann 


masa ini laaa...anak-anak perlukan sokongan daripada mak bapak untuk yakin and berani melangkah ke alam baru 


tapi itu zaman kaloi laaaa....relax jerkk...zaman sekarang kaloi tak tahu laa pulak
nak hantar adik g sekolah pun takde adik 
so tggu anak sendiri laa ok
mungkin 10 tahun lagi baru hantar anak g sekolah
haa aminnnnn...hehehe


and kaloi percaya hari ini and esok mesti mak bapak sibok update pasal pengalaman hantar anak ke sekolah
and cerita anak yang excited ke sekolah 
ok tak sabar baca ! haha


bila kenang kembali zaman sekolah 
kaloi dari Form 1 hingga Form 5 and masuk Form 6 (2 minggu jo hahah) 
duduk asrama 


mula-mula masuk asrama memang rase cam nak nangis laa..sebab tak pernah berpisah kann 
tapi kaloi chill jerk ^__^ heheh


pernah satu masa...my mom and dad datang sekolah terkejut tengok kaloi dengan berpakaian sekolah yang sepatutnya putih tapi kepam hahahaha (my mom cakap macam anak orang yang kurang pendapatan jerk heheh)


fakta tentang kaloi


tak suka nila baju
tak suka basuh kasut (biasa lap mana yang kotor jer and sembur penyegar hehehe)


kaloi bukan laa pengotor ke ape...tapi memang tak suka kalau baju tu nampak biru...tak smart laaa...and kalau kasut putih bersih jerk orang kata skema...hahahaha kaloi budak nakal dulu...so everything nak nmpak old baru kelaaassss


korang boleh tengok perbezaan dari gambar kat bawah nie hehehe


ini antara geng sekolah kaloi dulu
ok kaloi paling kepam di situ hahaha


ok laa sekian dari kaloi !!... peace no war ! hahahah adiosss



16 komenstar: