2009,

hObiN JanG HobIn... hobin .::. jang.::. hobin

10:12 PG Nur Jane 10 Comments

.::.07 NOvember 2009.::.

tarikh yang tak dapat aku lupekan
ini semuanya gara-gara pemain negeri 9 yang begitu memukau pada malam
perlawanan akhir piala FA 2009

pagi tu, jam 11.30 aku ngan family aku...
ngan orang kampung aku
berkumpul la beb
semangat nak g stadium bukit jalil...

walaupun naik bas sekolah jer
tak mampu nak sewa bas persiaran de beb
bagus la naik bas sekolah
sobab eah kan bas sekolah kan warne kuning
so bas pun jadi penyokong n9 la...hehe
ni pun MB kiter yang sponsor
terime kasih la kepada MB yg banyak membantu
dan memberi semangat kepada pemain
serta penyokong n9...

dalam jam 12.30 kitorang bergerak
dalam perjalanan tu macam2 kenderaan kat jalan raya ni
yang mengibarkan bendera
bendera n9 la beb....
bek bas..bek kereta..bek van..moto
sekali pun
tapi lori tank ngan lori baja takde la ann
kat lebuh raya
memang terperangkap ngan kesesakan lalu lintas laa an...

da nak sampai bukit jalil hujan plak...
da la parking jauh
bayangkan kitorang kene parking kat dalam perkarangan office astro
memang jauh nak menapak
lau tak hujan takpe ag
so...
terpakse la berlari dalam hujan
selamat ar pakai kasut ari tu
lau tak haru biru dunia nak berlari
takpe
hujan rahmat sebenarnyer...
kuyup beb...

masuk jer stadium
terkejut aku
kat kelantan memang banjir
kat stadium bukit jalil pun banjir gak
banjir ngan warne kemerahan
penyokong kelantan semangat waja la kate kan
macam pesta kelantan lak aku rase
betapa kerdilnya penyokong n9 waktu tu...



ramai yang cakap kelantan akan menang lau tengok dari segi penyokong
tapi masalah eah skrg
bukan peyokong ea yang main kan
so relax la...
belum lawan belum tahu sape yang kuat dan akan menang...



waktu pemain n9
shahruain menjaringkan gol yg pertama
semangat penyokong dan pemain n9 melonjak
walaupun 30% penyokong n9 yang hadir
tetapi dapat membenam suara peyokong kelantan...
hebat tak hebatnyer smgt orang nogori
senyap beb
hanya balingan mercun jer la yg dongar dari pnyokong kelantan...
pastu tandukan oleh hairudin
dan sepakan penalti dari zaquan adha

hobin jang...hobin jang
jangan bagi klate

.::.JUARA PIALA MALAYSIA 2009.::.
..NOGORI SEMBILAN..

You Might Also Like

10 komenstar:

wAnNy berkata...

haha..power2..
msk lomak mmg brapi abes ahhh....

nurkaloi berkata...

HUHU
hobin jang
masak lomak mesti monang
masak lomak berapi
budu beku sejuk..

wAnNy berkata...

cilakoss je....
=))

nurkaloi berkata...

huhu
elax
elax

dada berkata...

glax r. mmg smangat ngeri abes. best tak? dpat tgok kat tv jea la. pe2 pn ngori mmg power en.

nurkaloi berkata...

HAHAHAH
mesti la power dada
nogori kan
hobin jang...

Eric berkata...

hahahhaa.. ingat perlawanan haritu

Cis! Saya mulanya ingat Kelantan menang, siap announced di MHI lagi. Ally pun ingat Kelantan boleh menang. Rupanya telahan kami tersasar.

Anyway, tahniah kepada N9!

Lepas final saya ke Maran, Pahang, kerja. Tengah jalan terjumpa kereta pengyokong Kelantan accident, teruk.

Saya cakap kepada driver, kasihan dia orang, kalah, accident, kena drive 8 jam, sampai Kelantan disambut dek banjir!

nurkaloi berkata...

en mazidul...
tu la kiter tak bley nak tentukan sape yg meng sebelum bertarung...
kekuatan dua-dua pihak memg takpat nak dinafikan...
mungkin disebabkan ramai penyokong yang lebih memihak kepada kelantan... membuatkan orang ramai terus mengiyakan kenyataan tersebut...
ape-ape pun...
memang agak payah bg pyokong kelantan...
dah la kalah...banjir plak di negeri sendiri...
nasib di tangan Allah...
hobin jang...

tiawa@nek tiara berkata...

wah makcik ko g upenye..aku tgk sat je kt tb..nie yang ko kate nk turun k.l tu yea..lupe plak...hik3