kerja,

work as junior secretary

2:07 PTG Nur Kaloi 3 Comments

Salam....saya Nur Jannah Hasimi dengan ini telah bekerja sebagai Junior Secretary at City University College of Science & Technology....hari ini merupakan minggu ke dua saya bekerja dan diharapkan hari-hari yang seterusnya sentiasa dilimpahi rezeki dan diberkati.....

Ini merupakan pengalaman pertama sebagai pekerja setelah hidup hampir 20 tahun...hehehe...walaupun sebelum ini pernah menjalani training di Pejabat Daerah Jempol (sentiasa dalam ingatan) tetapi kehidupan sekarang berbeza sangat sebab mempunyai tugasan sendiri dan paling berbezanya sebab duduk jauh dari family...hehehe

sekarang ini perlu hidup berdikari dan mesti pandai jaga diri supaya tidak mudah terpedaya dengan perkara yang tidak sepatutnya...

My life now is better than before sebab after study terus tanam anggur di rumah memang tidak menguntungkan lahhh...hehehe sekarang perlu cari duit sendiri untuk teruskan hidup...kepada kawan-kawan seangkatan yang masih belum bekerja hope u all pun akan dimurahkan rezeki untuk mendapat pekerjaan tidak lama lagi...

You Might Also Like

3 komenstar:

fadh berkata...

wahhh congratz !
murah btol rezki ko . mudah2an aku pown mcm tu la nnt .
tp pening sama ade nk stdy lg ke nk keje . tgok owg dpt keje seronoknyer rase...

nurkaloi berkata...

fadhhh:::alhamdulillah...hehehe
aku pun sbnarnyer cnfused gak luuu,,,sme ad nak smbung study or keje...tp dah dapat keje aku rase baek aku carik pgalaman dulu...then baru arr smbung study...tp seyes aku ckp study n keje memg berbeza...blaja ag best aaa...hehehe hope ko dpt wat kputusan yg terbaek...k lau pat keje kat area k.l...bgtawu arr ne tawu aku pat tlong...

fadh berkata...

ermm ok gak mcm tu . skunk bukan senang nk dpt keje . so cari pengalamn dulu na . then kalo rase nk smbg blaja, amik PJJ ke an .