Bukit Jalil,

Final Piala Malaysia

6:26 PTG Nur Jane 17 Comments

salam
yeahh kaloi disini
hehehe
aku tawu ramai yang marah and complaint sbb aku dah lame tak berenang-renang ke blog dyorang
aku bukan sengaje yer
aku memang sangat sibuk kala ini......
so sekarang aku nak bgtawu yg aku akan attend perlawanan bola sepak Final Piala Malaysia at Bukit Jalil
so sape-sape yang menyokong pasukan Negeri Sembilan sila memakai baju kuning yer....
and sape-sape yang rase bukan penyokong Negeri Sembilan suke hati korang laa ann....janji korang tak bakar stadium nanti...hehehe
o.k bye.......!!! tu saje nak bagitawu...ngeh3

17 komenstar:

bloggers

JOM PARKING KAT BLOG BEN ASHAARI

6:10 PTG Nur Jane 2 Comments

ok kali ni aku terpengaruh ngan si kimiCnol bercakap mengenai blog BEN ASHAARI.........


actually En Ben Ashaari ni kate hanye utk mereka yang baru berjinak jinak dalam dunia blogging...tapi disebabkan aku ni baru berjinak jugak walaupun aku mewujudkan blog aku ni zaman 2008.......aku pun join laa jugak...hope En Ben terima laa aku ni yer...


so korang bleyh jugak tuk follow En Ben Ashaari ni tuk merapatkan lagi hubungan silaturrahim para bloggers...

2 komenstar:

bloggers

Sape nak hadiah free dari Paris? =)

4:13 PTG Nur Jane 2 Comments



haaa yeye.....join lagi....sape nak g Paris... jom dtg renang-renang ke blog Nadia
macam-macam ade....tp yg penting utk ade hadiah dari Paris hehe.....

ermm lau ckp pasal Paris nie mesti terpikir Eiffle Tower....org kate tempat ni sronok utk lepak-lepak and sesuai untuk mereka yg berkasih syg....cehh wahh...pernah gak aku berangan nak jadikan Paris sbg destinasi bulan madu aku.....ahakksss....tp disebabkan matlamat tu cam jaoh g nak dicapai...so aku relax relax chill dulu....
bile ckp pasal Paris mesti terpikir gak movie dari Indonesia Eiffel I'm in Love...haa crite ni memang syok habis...layann~ ~ so korang jgn buang mase join Nadia

 aku tag to  
zirconia
hanis azla  
pn.Ros

2 komenstar:

GiveAway

first give away redgurlcraft

3:57 PTG Nur Jane 0 Comments

give away ni aku dapat tahu dari cik aten juge

jom join coz syarat2 dye memang senang....
u all perlu join dulu redgurlcraft
cepat klik klik redgurlcraft

gud luck u all........!!!


tag to ellen & si kodoq

0 komenstar:

GiveAway

Tentang Seseorang 1st Giveaway

9:45 PG Nur Jane 9 Comments

Cik Aten tag kaloi.....

 Tahniah to Mr. Mrs Nazrin
kerana bakal menjadi ayah & ibu



Tentang Seseorang yang sangat dikasihi
sanggup berkorban mase and tenage 
pengorbanan & kasih sayang
saling berkaitan
kerana sayang kita berkorban
kita berkorban kerana sayang

sesungguhnya Allah lagi memahami 
lelaki yang soleh hanya untuk wanita yang solehah
untuk mendapatkan lelaki yang soleh 
wanita perlu menjadi solehah terlebih dahulu
begitu juga sebaliknya.

seseungguhnya setiap pertemuan ade perpisahan
Allah sengaja menemukan kita dengan orang yang salah 
sebelum menemukan kita dengan orang yang benar-benar telah dicipta & dijodohkan untuk kita
sebagai khalifah kita perlu lah menerima segala ketentuan qada' & qadar duniawi ni....

hahahaha jiwang pulak
ok kaloi tag pade kimicnol & lulu
......................................................................................................................................


9 komenstar:

bloggers

1st Lucky Draw by Atie Aizam

11:09 PG Nur Jane 10 Comments

1st Lucky Draw by Atie Aizam


GIVEAWAY PERTAMA ATIE AIZAM


Syarat2 nye senang jer..

1. Anda mesti seorang blogger
2. Anda mesti merupakan follower atieaizam.blogspot.com
3. Anda mesti mempunyai alamat di Malaysia
4. Buat entry bertajuk: 1st Lucky Draw by Atie Aizam
5. Mesti letak banner 1st Lucky Draw tu yer kat entry anda dan linkkan ke blog ni
6. Kat sidebar pun, jgn lupa letak banner ni dan perlu linkkan juga
7. Tinggalkan link entry anda di komen box entry ini saje
8. Tag sorang kawan anda atau lebih terpulang pada anda




Tarikh Tutup: 30 November 2010


HadiAH?????


o.k mende ni aku pat tawu dari blog si krole
alang-alang dah masuk lucky draw ni.....aku citer sikit pasal blog atie aizam ni yer....
blog tentang Coretan Perjalanan Atie Aizam ~ hari ini aku menulis utk kenangan hari esok ~
yang pastinye Puan Atie nie dah berkahwin...confident sbb dye dah ade sorang putera and puteri....
active in blogging...and byk bg info and news semase....and aku merupakan follower yg 747 so u all ku cadangkan tuk follow blog atie aizam ni o.k...
so aku nak tag cik anirza to join....

10 komenstar:

bloggers

Contest Barang Kesayangan Bersama Aten

3:43 PTG Nur Jane 23 Comments

cik aten
ok kali ni cik aten yang wat contest....tarikh tutup dye hari ni 27th October,,, so aku harap aku smpat ag masuk contest ni....terima laa ye cik aten...wee~~~





ok syarat2 contest ni yer:

1- follow blog aten PIECE OF MIND
2- letak blog aten dlm blog list korang
3- buat entry pasal Contest Barang Kesayangan Bersama Aten
4- letak banner contest dlm entry korang, mesti link back to blog aten
5- letak banner kat sidebar dan link back
6- hantarkan url entry korang pasal contest ni..

rules contest:
1- amik picture korang bersama barang kesayangan. kiranya benda yg paling korang syg..
2- make sure dalam picture tu ada gambar anda dan brg kesayangan itu
3- letak 1 picture je, aten taknak orang lain dlm picture tu
4- kasi explain sket kenapa korang syg brg tu.. takyah la panjang2 sgt..

.................................................................................

so
tadaaaa.....
hehehe my lovely hat.........
love love
aku beli topi ni waktu zaman aku blaja dulu at Port Dickson....topi ni memg amat bergune laa dikala kepanasan & keterikan matahari di pantai PD....aku memg syg tahap gaban topi ni sehinggekan aku letak topi tuh kat blakang kete bapak aku...kononnye bile aku bwak kete uh....org len tawu ar yg driver nye comel spt topi uh....weee~~~
ermm aku ingat g boy mmber baek aku ciap ckp g aku cam org Mongolia pkai hat uh....hehe iyer ker...??

23 komenstar:

bloggers

TIRU GAYA MODEL CONTEST SIHATIMERAHJAMBU

5:46 PTG Nur Jane 9 Comments

Nak join???sile buat beberapa perkara dibawah..kaloi dah join

1.Follow blog sihatimerahjambu

2.Post Entry tentang contest ni bertajuk'TIRU GAYA MODEL CONTEST[SIHATIMERAHJAMBU]'
*tajuk laen tak mo ye
*hanye sekeping je gambar dibenarkan
*gambar seorang saje[diri sendiri]..ramairamai takmo ye..nanti yang laen terlebey pose lak..
*takmo editedit[original picture] watermark dan font saje dibenarkan
*Tag 2 rakan bloggers

3.Letak banner contest kat sidebar and entry

4.dah siap..sile tinggalkan link kat comment entry contest sihatimerahjambu

ni pic aku ketika berenang-renang di laut dalam...so smpat gak laa snap pic jadi model kejap....heeee


da da...cepat join contest nie....... aku tawu si fadh manj suke jadi model juge...dahh yg len pun jom join contest yer.....tiru gaya model

9 komenstar:

GilaBola,

Sejarah mungkin berulang

11:25 PG Nur Jane 16 Comments

haaa tajuk daa best.....tajuk lagu kmpulan Newboyz ~~ yeaa TOMOK...hahaha
o.k kembali ke pangkal jalan
bukan nak citer pasal Newboyz or Tomok yer...hehee...
ni nak citer tentang mende penting yg akan berlangsung kat Malaysia nie
sejarah mungkin berulang lagi....and mesti.....
Piala Malaysia >>> Negeri Sembilan VS Kelantan
kan aku dah ckap sejarah mungkin berulang......
nampaknye dua pasukan ni bakal berentap lagi utk mendapatkan Piala Malaysia tahun ni
aku rase dah tentu perlawanan kali ni lagi hangat
ape tak nye
pasukan Kelantan of coz akan bersemangat waja utk menumpas n merampas kembali piala yg dimenangi N9 sblum nie....
tapi sedih bagi pasukan N9 coz org kuat Zaquan tidak boleh beraksi disebabkan kecederaan yg dialami....

walau bgaimanapun...den sbg anak jati nogori....dah tontu laa den dok sokong den punyo pasukan kesayangan.....hobin jang hobin....tak sabar menanti perlawanan yang akan mencetuskan kontroversi nie....hehehehe....hope penyokong sumo jangan terlalu emosi....semangat kesukanan itu ponting....

what do you think N9 VS Kelantan....??? ekekee


p/s::: en3 ni takde kaitan antra nogori yo...takdo perkauman atau puak yo....kito 1 Malaysio.....

16 komenstar:

Contest

Contest Mimik Muka Menarik!

3:04 PTG Nur Jane 22 Comments


aku dah join...u all??

hey hey....first time aku nak masuk contest...sbb contest nie senang jerk...tak memerlukan syarat-syarat yang ketat...janji letak mimik muka MENARIK.....hee ~,~

so, utk syarat2 penyertaan sila klik ini... cik cikin



tarik tutup contest ni : 25 DISEMBER 2010 


dengan ini aku menunjukkan mimik muka aku yang bukan sahaja menarik...tetapi mungkin boleh tertarik dan ditarik ngeh3...ngeh3...

pic ni aku suke sbb pe aww...time ni aku g menyokong pasukan bola sepak kesayangan aku...memang seronok aku ngan family and orang-orang kampung pun turut serta memeriahkan stadium....so memang semangat kesukanan gitu laa....


aku tag diorang : (korang masuk laa contest nie k....lau tak masuk punn korang jenguk-jenguk laa cik cikin nie....terpulang kpd u all k)


manj 
fadh 
cik fiza


yang len uh...pe salahnye try masuk contest ni...tak rugi punn...lau menang memang u all luck laa kan...k good luck....

22 komenstar:

bloggers

Pertukaran Nama Nurkaloi....

11:14 PG Nur Jane 39 Comments

hallu hallu....

sebenarnye dah lame gak ku rase nak wat en3 nie...tapi aku hold dulu sbb banyak menatang laen yang aku nak wat smenjak dua menjak ke tiga menjak nie....
untuk pengetahuan u all laa ann...bukan ku nak tukar name nurkaloi uh...tapi ku rase ramai yg nak menukarkannye....hahahaha ini bukan cobaan yer ni betol-betol...

check check it out ~ ~ ~ k
              haidi takeAfoto said...
cik nur kali..xmau la cmni...jom2 kite tgk wyg lagi..kasik enjoy xmau sedih2..heheh kite jilat popcorn byk2..heheh
 
             HaNTwO said...
 
alahai name gue tersenarai...time kacih ye cik ikan kali hehehe...

so hari ini aku nak bagi chance kat u all yg nak bagi name baru kat aku or nak komen name nurkaloi skrg nie...
stiap komen and cdgan u all akan aku pertimbangkan okeyh....

39 komenstar:

masakmemasak

sijil masak aku....

2:54 PTG Nur Jane 37 Comments

o.k
hari ini bukan nak citer yg aku pergi kursus masak memasak....
and aku memang takkan pernah nak ngikut kursus masak memasak ni o.k....hehehe
ni kisah yang baru aku alami duniawi sbntar tadi
sdg sdg aku duk layan blog ni duk layan facebook yg sgt lagha itu
perut ku berbunyi ting ting ting...
ku pegang ku dengar kembali ting ting ting....
perut ku berbunyi tande lapar o.k
disebabkan aku ni duk bujang...mak and abah jauh di kampung...waaaaa rindu mak abah
continue
aku pergi laa masuk dapur...amek periuk nasi...basuh beras and aku jerang laa atas dapur...smbil smbil menyediakan bahan-bahan serta rempah ratus masakan yg len.....gagagaga
ngah sibuk-sibuk sediakan menu....aku jenguk laaa nasi ku...owh my god....nasi sudah jadi bubur
hahahaha,,,,memang nahas ko lau dapat tawu kat mak....
tawakal jer laaa....ku buat sambal tumis ikan bilis...wallahh memg sdap arr ku rase...then aku goreng telur dadar...bukan telur dada,,,,,,,hahahaha.....ngah sdap-sdap aku nk membalikkan telur tu ala ala chef wan...hancur sudah telur aku uh.....ini bukan telur dadar daa....ini telur hancur...erkkk

menu hari ini >>> nasi sudah jadi bubur + sambal tumis ikan bilis + telur goreng hancur = alhamdulillah kenyang hehehehe.....

OMG ini ke sijil masak yg aku nk tnjuk kat bakal mertua aku nati....memang kene balun habis-habisan...

moral of the story,,,blaja laah msak wey...

p/s:: korang rase perlu tak aku masuk kelas masak memasak niee???

37 komenstar:

bloggers

The Beauty of Kaloi

2:33 PTG Nur Jane 25 Comments

hey kaloi ade nie...
hehehe title nak beauty jer annn....

o.k ini award yang cik zirconia nk bg saye.....ngeh3

 
1) Thanks the person who gave u dis award and the link of the person:

arigato', kamsahamida zirconia weee~ ~

2) Spread the award to 15 bloggers who you like & you think their blogs are awesome:

adoi ramainye 15 uh...tak leyh lagi ramai ke....kaloi bg sume **ikut jejak langkah zirconia yg baik hati**

3) Tell 7 things about youself:

aku adalah aku....
1. Nur Jannah.....Nur Jane......Nurkaloi.....
2. Friendly....too friendly...hehehe
3. Renang-renang kat blog org...and berak tinggal komen kat situ **bile free o.k**
4. Baru 20 o.k...tp org len slalu ckp umo aku cam dah 27...pe kejadahnye....haihh
5. Ramai yg ckp aku nie nmpak baik and pendiam utk kali pertame berjumpe....tp kali kedua aku lahh setan dikatenye....**pengakuan mmber aku sndiri**
6. Aku mudah marahh...tetapi mudah memaafkan orang....tak penah simpan dalam2..letak luar jer...
7. Shopping....i mean it....really


ni pun cik zirconia bg ku juge....


makasih cik zirconia

1) Sila tulis pendapat anda tentang blog orang yg bagi award nie.
thoughts of the soul

2) Sila tulis aktiviti anda di waktu lapang.
tidor.....ngemas-ngemas....SHOPPING.....

3) Tag 3 orang kawan anda.
Saya tag orang yang suke dtg ninjau
1. han two, ceritaku kisahku tentangku
2. haidi, my lense's story
3. silah, my life is not ur life

siapa yg sudi terima lah juge award ini ye....mekasih kerana mengunjungi blog kaloi a.k.a. zombie


o.k dahh...g renang-renang blog laen k....

25 komenstar:

mengarut

aku terlanjur...jgn pndang

4:36 PTG Nur Jane 13 Comments

hey kaloi ade di sini......

wahh lame sudah tak mengomel...mengomen...beromen....ahaahahaha ishh....
ku gadis melayu o.k...
perlu kesopanan & kesusilaan bukan kesialan...ngeh3

utk pengetahuan korang walaupun syawal tlah meninggalkan kiter...
but still ade yang duk sibuk-sibuk buat rumah terbuka...
and ku adalah mangsenye...
mangse kegemokan....aghhhh
makan makan makan hari makan sedunia

semenjak dua menjak ke tiga menjak
aku telah bersekongkol ngan persatuan single sedunia
aku dok melayan lagu-lagu jiwang jer beb
seyes aku pun agak pelik ngan perubahan ini...muahaha...
g karoke pun
korang mesti  pat agak aku nyanyi lagu pe
confirm bukan lagu p.ramlee laa ann
tp lagu rossa, alyah, nana&achik, and macam2 gak arr lagu jiwang yg akan tgkap leleh...

yg pling wat aku leleh
lagu aku terlanjur cinta dr rossa and sape erk yg laki uh
tak amek tawu plak name dye....hehehe
ini lirik hentam sndiri...aku lupe lirik sbenar
jap jap jap nyanyi
aku terlanjur cinta kepadamu
dan telah ku berikan seluruh hatiku
tapi mengapa baru kini kau pertanyakan cintaku
aku pun tak mengerti apa yang terjadi
apa salah dan kurang ku padamu
kini terlambat sudah utk dipersalahkan
kerna sekali cinta aku tetap cinta

then enjoy g tgk movie Jangan Pandang Belakang Congkak II
seyes ku kate cite ni memang tahap best cipan
sedangkan ku yg agak kurang menyokong cite tempatan
tp kali ni ku bg 5 bintang arhh utk cite nie
memang shedap hingge jilat bertih jagung.....muahaha
so korang yg masih belom nonton tu
pi tengok naa

actually ku takde cite menarik pun nak cite kat sini
coz hari hari aku smkin lame smkin takde feel
coz keje keje keje
cam takde life...***what the hell*** kwang kwang
dah dah g lyn blog len
jap jap
komen dulu naa....   aku terlanjur cinta + jangan pandang belakang congkak II.

13 komenstar:

Jane bebel

Jawatan Kosong~,~ Kaloi spesies LELAKI

2:08 PTG Nur Jane 39 Comments


Jawatan Yang Dipohon (Position Apply): BOYFRIEND KALOI

MAKLUMAT PERIBADI (PERSONAL INFORMATION)
Nama (Name)              SEPAT BIN SEMBILANG
Tarikh Lahir (Date of Birth)    12 OGOS 90
Agama (Religion)        ISLAM
Alamat (Address)        KOLAM CINTA                 
Bandar (CityTASIK UTARA
Alamat E-mail (E-mail Address)         sepat@gmail.com                 
Negeri (State) WILAYAH UTARA                                   
Poskod (Zip)   12000
Tel. Bimbit (Handphone No)              019-240- - - - (INI SANGAT PENTING)
Jantina (Gender)                      Lelaki (  X  )                Perempuan (    )
Warganegara (Citizenship)      WILAYAH UTARA
Taraf Perkahwinan (Marital Status)    BUJANG TRANG—TANG—TANG

TAHAP PENDIDIKAN & KEMAHIRAN (EDUCATION & SKILLS)

DIPLOMA MEDICAL FISH
MAY 2010
-          BOLEH MENGUBATI PESAKIT-PESAKIT SEPERTI KALOI, SEMBILANG, SEPAT.

PENGAKUAN PEMOHON (APPLICANT’S DECLARATION)
Saya mengaku bahawa maklumat yang diberi adalah betul. Saya memahami bahawa sekiranya ada di antara maklumat atau dokumen sokongan itu didapati palsu, saya tidak layak menjadi BOYFREIND KALOI…

Ni merupakan salah satu spesis yg telah mengisi borang utk jadi boyfriend Kaloi...sape-sape yang berminat boleh laa menghantar resume ke sini ok...u all bleyh upah utk aku recommend an korang at kaloi....

p/s::okey...utk yg tak paham nape ku wat en3 kali niee...sile rujuk en3 sbelum ini Siapa sudi jd boy aku...?? part 1 and part 2 o.k...chill~,~

39 komenstar:

kehidupan

Siape sudi jadi boy aku...??? Part 2

9:52 PG Nur Jane 29 Comments


harap maaf
kepada
**sesiapa yang terbosan ngan en3 aku utk beberape hari ni**

ku mule-mule pikir yg kesah ni dah takde sambungan ke hape...
tp disebabkn bebrape kes mlm td
ku kene gak wat smbungan 
nak share ngan korang

semalam si him to text i
i ngan penuh kebaikan reply SMS him uh
sbb aku dah terima kenyataan tu yg him bukan tuk ku..
bukan sbb ku rindu him o.k 

.jane
..yep 
.watpe? shat?
..arm ngah lepak-lepak, duk santai dengar lagu, wahh haha **ketawa skit hati** i chat je, u?
.ow, shat2, hmm u,u da ade pengganti diri i? hee **boleh plak him ketawe** 
..soalan pe nih? u ingat i ni ade jntan berderet ke senang2 nak dpt pengganti..**haih hangin ribut aku**
.alahai i tnye je, sori laa, hmm 2 pun nk mara**of coz ku marah** u, i nk kenalkn u ngan mmbe i nie, die nk knal je ngan u, die ni bek aw, hee **him gelak g**

lau korang hangin taufan tak lau ex korang ckp camtuh??  ku sembur him blik... 
..plz dont disturb me bleyh tak? senang2 u nak bg i kat org len an..laki jenis pe u nie? ckup lah u da saket an hati i before ni, skrg u nk knal an i ngan org len plak, u xde perasaan ea? u duk planet mane ha?
.hmm, bkn camtu mksud i, i x terpikir pun cmtu, u nie leh pikir positif x? **wahh him nk ngaja aku berpikiran +ve plak** i bukn nk pas u, just nak knalkan u ngan dye je, coz i kesian kt mmbe i nie, dye nk sgt kwn ngan pempuan hmm.
..kenalkan dye kt org len la bleyh x? i mrayu u, plz jgn wat i cmni, plz la fhm prasaan i, mgkin u sng nk kwn ngan org len sbb u x kecewa n x rase pe yg i rase, try to understand my situation, patotnye u hormati i. **ku bermadah tp ku rase him memg takkan fhm**

then suasane ampun n maaf tlah berlangsung antra ku and him
tetibe...
.u, jom tgk wyg? 
..x yah la ajk i kuwa, i ngah try lupekan u, u ag nak rpt-rpt ngan i, x mahu lah
.hmm, ok lupekan i **wahh wat ayt sadis plak him ni**
..pe hal wat ayt touching ni? kite kawan je ann? i ngah try anggp u kwn i k.**baeknye aku an**
.ok i fhm, sorry and thanx for everything.

walllahh...memang berwarne-warni hidup aku...
ber + koleksik ku tentang perangai lelaki nie 

29 komenstar: