BAT,

Muka Putih Tangan Hitam !

11:49 PG Nur Kaloi 15 Comments

siapa x sakit hati dengar kalau ada orang tegur 
Muka Putih Tangan Hitam !

first time tengok iklan D'herbs ni, terus sentap ok !
sebab aku pun insan insan yang muka putih tangan hitam
hahahah


Disebabkan sentap yang teramat sangat, terus pergi beli Losyen Putih Susu D'herbs.  Berhasil atau tidak, haa tunggu........

Kalau nak cerita, banyak sangat sebab kehitaman terjadi.  Dan memutihkan kembali kulit adalah payah dan perlu menunggu berabad lamanya. Dan terpaksa kurung diri dalam bilik saja.

Mana boleh camtu ! Duduk rumah satu hari dah bosan, sure keluar rumah, jemur badan kat taman-taman rekreasi kann.  Cikgu Zaharah selalu membebel "Kau ni asyik naik gunung la, pergi laut la, masuk hutan la la la la la... Simpan duit kahwin !"

 Tapi apa nak kata, masuk telinga kanan keluar telinga kiri kikiki.  Kalau dah minat, lautan api sanggup direnangi, gunung ganang sanggup didaki ^^

Lagi pun pun pun, nak simpan duit untuk kahwin buat apa.  Kesayangan hati pun x jumpa lagi.  Daripada simpan duit bertingkek-tingkek, baik guna untuk capai  apa yang dihajati :)

gambar dah jadi pekasam...entah bila berkesempatan buat entry XPDC bawah laut hehehe 

soon InsyAllah

You Might Also Like

15 komenstar:

Kan lebih baik tu daripada muka hitam tangan putih...hahaha.. apa2 pun selamat menjalani proses 'pemutihan' ye...

shura shushi berkata...

Esok pergi stadium ker..?

Selipar Putus berkata...

Hahaks! Iols pun terasa ngan iklan dherbs ituuu.. but ramai cakap macam losyen tu tak bagi kesan permanent..

Najib Ariyan berkata...

takyah kisah tangan hitam... tu tanda2 u lebih adventure dari orang lain... kan lebih bagus tu... kalau dok diam dalam rumah tapi hitam legam jugak memang lah patut rasa sentap

aryan azra berkata...

tak kisah lah tangan hitam yg penting hati putih kan.. ya masa bujang ni buatlah aktiviti yg disukai... inshaAllah tak lama lagi jumpa la dengan cinta hati tu

Aujinz berkata...

hah... biorlah hitam ke putih, janji hati bersihh...

takde kesayangan lagi ke?.. oklah, nak isi borang...

Najib Ariyan berkata...

Salam

SELAMAT TAHUN BARU 2015

Semoga tahun2 mendatang menjanjikan kemakmuran, keamanana dan kesejahteraan kepada kita semua.... aminnn....

Jari Manis berkata...

Jane...bila sebut tangan hitam tu sis JM pun terasa gak ahahah...tapi buka tangan je hitam..muka pun dah berceloreng kerana baru balik trip dari Thailand..muka sunburn dan jeragat mula timbul huhuh...krim pemutih D'herb dah cuba setengah botol tapi belum nampak kesan huhu

muka putih tak pe lagi jgn muka hitam tangan putih hilang serinya nanti

Jari Manis berkata...

walaupun tangan hitam..u r still cute lah Jane :-)

Fairuz Zainal berkata...

UUUUUUU rindunye i dekat uuuuuuuuu hahaha. nak cerah sekata satu badan? amekla vitamin c. yg penting dari farmasi je tau. yg org dok berlambak jual kat online tu i kurang percaya sikit hewheww i amek blackmores ace plus. google la hehe okbaiii i miss u :p

Alongxp berkata...

yeeesss... enjoy dulu puas2... nanti dah kawin, xdela kempunan sangat kan?

Syafik Kamaluddin berkata...

yang penting hati suci. hehehe

Syafik Kamaluddin berkata...

yg penting hati suci.heehee

LadyBird berkata...

ekspedisi bawah laut?

ada gambar x?

nak tgk..

hihihi..

kaloi.. miss u so much.. huhuhu..

mohla kite kembali ke alam blog..

aryan azra berkata...

lama menghilang ni jane