AUG,

Terlupa Seketika - AUG 2014

2:33 PTG Nur Jane 3 Comments

Dalam sibuk kita bersorak dan bercerita pasal Piala AFF Suzuki, terlupa seketika kontinjen Malaysia yang sekarang ni sedang berjuang di Palembang, Indonesia dalam 
ASEAN University Games (AUG).  

Dengan aku sekali terlupa untuk ikuti perkembangan pungutan pingat terkini hihihi

Rupanya ada juga yang tak ambil kisah perkembangan sukan negara kita.  Upset juga lah, bila ada segelintir masyarakat yang tidak memberi sokongan moral kepada atlet-atlet negara dalam memartabatkan Malaysia dalam sukan berprestasi tinggi.  

AUG atau 'Sukan Universiti ASEAN' adalah kejohanan yang diadakan 2 tahun sekali yang melibatkan atlet dari universiti-universiti negara ASEAN.

Sedikit info kedudukan pingat terkini (official) yang aku ambil dari website rasmi 
Last update : 17 Disember 2014 (22:00)


Siapa yang berkesempatan tengok berita, kedudukan pingat of coz lah dah berubah

Tahniah juga kat my boss yang jadi Pengurus Pasukan Ping Pong and rakan sejawat sebagai Jurulatih Pasukan Ping Pong Malaysia ke AUG, x lupa juga kepada Ain, pelajar UTeM yang mewakili Malaysia dalam sukan Petanque.

You Might Also Like

3 komenstar:

Mcm dh trlupa psl ni. Huhi

aryan azra berkata...

akak ni lagi la kalau bab2 sukan ni memang tak amik tau pun...hahaha teruk btoi kan..

Jari Manis berkata...

ha'ah..mmg terlupa BOLA punya pasal :-)