BAT,

XPDC Sg. Chiling & Bukit Kutu Part 2

6:23 PTG Nur Jane 1 Comments

Part 1

HARI KEDUA 

XPDC Bukit Kutu

Siap sedia... Bergambar di Pintu Masuk Sungai Chiling

debaran tu xyah cerita sebab ni laa first time aku hiking dengan member2 BATians ni

Dengar taklimat and stretching by guider 

ni laa pekerjaan memasing duk sibuk ambil gambar
camne x lambat sampai atas hahah 

Bismillah

Beginner - pakai kasut beli kat Bata jerk pun time ni
tapi still power sampai sekarang :P hehe 

 permulaan trek agak santai lalu kebun...pastu mencungap pacak keh keh

 Water Point (peluk pokok konon akan dapat aura dari pokok hahah)

Saleha antara hikers laju, dia mental duk belakang tunggu aku hahah
almaklum laa kenderaan berat 

Gua Kambing 
(kalau x silap aku laa nama dia, sebabnya dah berzaman pulak cerita ni kan...ingat x ingat dah hahahah)



peninggalan zaman penjajah


ohooo sampai jugak Bukit Kutu

Ketinggian

ke puncak kita...

lau gayat tok sah naik laa...ketaq lutut ooii

belanja gambau sikit kat puncak.... ^^

view awan...superbb

kalau jalan lagi ke bawah ada tapak rumah peninggalan zaman 

rehat...terapi diri + makan = kenyang perut suka hati

wtih abang sado Hang Tuah Jaya Perkasa (moral support) tq bro :)

harapnya cinta hati akan hadir :p hahah poyo sungguh !!

 view memang superbb

bergambar puas-puas


pantang nmpak kamera...sure posing :P


santai main air waktu da sampai bawah 

with abg sado Amras (moral support too) tq bro :)
good bye Kutu Hill

yang ni paling syokk nak cerita 

kat tapak kemah..mami da siap masak kari daging...memang holiaww laa
hilang penat makan nasi dengan kari oii

petang aktiviti santai kat Sg. Chiling...mandi sampai lebam

malam hampir tiba,,,prepare makan-makan

super saiyaa 

malam x yah cerita...punya kuat masing2 berdengkur 
krohhhhhh


 sumber gambar daripada member2 BATians... TQ semua yang support wa T_T

sambung Part 3


You Might Also Like

1 komenstar:

Najib Ariyan berkata...

tahniah berjaya sampai ke puncak... boleh lah try Kinabalu plak ni yer...

tapi kalau mendaki Kinabalu jangan sesekali dok peluk pokok yer... sana tu keras... banyak pantang larang nya