kerja,

Susah Saya Kalau Awak Takde Hari Ini

12:58 PTG Nur Jane 28 Comments

haihh
susah saya kalau awak takde hari ini
*dengan menggeleng kepala*

kaloi senyum jerk 

haa baru tawu betape pentingnya kaloi kat ofis ni oke
selamat laa en.boss ni pandai juge menghargai kaloi
lau tidak memang haru jugak laa nak mengadap en.boss hari-hari kan

betape pentingnya SETIAUSAHA dalam pentadbiran sesuatu organisasi
SETIAUSAHA merupakan tulang belakang pentadbiran negare taw

cu cube bayangkan takde setiausaha kat ofis
memang haru laa ofis hari tu
memang haru laa negare dik oiiiiiii
cari ni tak jumpe...nak wat ni tak boleyh...nak wat tu pun tak boleyh
haihh susah-susah 

2 hari kaloi takde kat ofis
sebab pergi seminar kat Regency Hotel 
asyik asyik fon berdering

*telefon berbunyi ring-ring-ring
ku angkat ku dengar suara
telefon berbunyi ring-ring-ring
ku angkat ku tanya siapa*

eah korang ingat tak lagu yang diajar cikgu tadika zaman korang kecik-kecik dulu
tapi tak tawu laa plak if cikgu korang tak ajar kan
tengok waktu tadika pun da ajar camne nak angkat fonn ngan betul and sopan

weee~~~
itu laaa tugas secretary hari-hari
naik bosan dengar deringan fon ku itu huh !!

 #sambung......citer lain tadi tuh hihihi

awak ade emailkan saya surat yang saya suruh buat tu?

ade en.boss saya da emailkan
semua surat saya da settlekan
tinggal nak tandatangan jer en.boss

tapi saya tak jumpe laaaa
erm takpe laaa nati saya carik lagi

berdering lagi !!

oke saya dah jumpe...heheheh
eah awak da tempah kenderaan untuk saya pergi meeting??

dah en.boss..cume tunggu pengesahan siape yang akan jadi driver tuk en.boss nati

haa tu laa dyer...baru sikit yang kaloi citer ni
ade macam2 agi mende yang terjadi bile kaloi takde kat ofis ri tu

Pagi Tadi 
^___^

bulan MEI ni awak ade pergi kursus mane-mane tak??

setakat ni saya mohon tuk pergi kursus dalaman jer en.boss
kursus Microsoft Outlook Live yang en.boss suggest saye pergi tu

owwhh takpe laa kalau camtu
tapi nanti awal-awal tulis kat jadual yang awak takde nanti yer
susah saya nak wat keje nanti

............................................................



inilah hakikatnya
Setiausaha sekalian sila bersabar bila en.boss duk tepon bila u all g seminar or kursus or whteva
memang dyorang sangat memerlukan u all tiap mase
i mean pasal kerja laa kan
sila jangan pikir yang setiausaha wat tugas peribadi en.boss oke
setiausaha tak tolong lipatkan spender en.boss oke
HARAP MAKLUM !!!

macam haram bila kaloi search image for secretary 
kebanyakannya LUCAH 

sila buang and tukar pandangan u all about setiausaha oke 

You Might Also Like

28 komenstar:

nelly berkata...

Yup2 ..smua pekerjaan penting ..tak ada mereka , tak bermanfaatlah ..
Tapi , pekerjaan yang baik lah ~

Cik Bucken berkata...

boss syg nmpk...huhuhu

::FAIZ FARISH:: berkata...

aku ingat ko BIBIK

Ardini Humaira berkata...

dni dulu cita2 nak jadi setiausaha tau.. pastu terjerumus amik course akaun.. kalo apply keje setiausaha asik tak dapat. last2 sambung blaja balik hehehe

Far8 budak baik berkata...

kalau awek aku lagi dasyat..
nk jadi setiausha nye psl..
selalu aku taip repot dy..
haih..sibuk betol..

nurkaloi berkata...

nelly::: kan kan...hurm kaloi doa bonus tahun ni naik T__T heheh

cik bucken::: oppsss memang sayang laa kan kan

hehehe..

betapa pentgnya s/u ni!!

hehhe..bgos2,tndanya bos syg!!

nurkaloi berkata...

faiz farish::: wallawehhh...BIBIK tu bukan kau ker...?? madam besar da lantik kan kan?? hahaha

nurkaloi berkata...

ardini::: laaaa secretary skrg sgt market...heheh tapi akaun lagi market...masyukkkk

far8::: wahh sayang giler kat awek ni hahaha

alinac lover berkata...

haaa baru ketaq xde setiausaha hehehe~

nurkaloi berkata...

nusha::: haa betul tu....mesti syg laa kan heheh

alinac lover::: hahah tawu takpe

Ecah Ecot berkata...

cmbest plak jd s/u..org penting bos..xde s/u bos huru hara..hehe

goodluck in ur job nurkaloi...(^_^)

nurkaloi berkata...

ecah::: hahah betul betul...tq ecah ecot wahh nme baru hahah

DuniakuAbstrak berkata...

keh3 kemain lagi penegasan dia di situ..

ajak la bos berenag-renang sekali, baru bos tau kau hebat bab-bab berenang ni..

sarah-najwan berkata...

SU ni org penting tau..tanpa SU..bos pun fenin2..heheh

nub berkata...

s/u selalu hot2.

hahahaha

Woofer Storm berkata...

memang susah kerja tanpa setiusaha.hehee


*ingat nak pakai setiusaha gak buat kerja kat uma..heheeee follow sni^^

Cute MuM berkata...

huhu.. samalah nasib kita..
bila cuti sebab anak sakit pon telefon berdering..
mana nak jaga anak yang sakit..
nak menjawab soalan2 bos..
kadang2 tension gak..
huhu..

keabadianchenta berkata...

hebat lah cik kaloi..bgus lah mcm tu
koje bek2 g mne thu dpt di serap an terus an...

http://www.jamalfatani.blogspot.com

dee berkata...

stujuuuuuuuuuuuuuuu!!!
asl ckp keje secretary jep sume pndang serong!kesian secretary2 yg baik2 mcm kite nie kan jane!!

aleen aiden berkata...

owh,cek secretary rupanye kamu ye.dulu mase kcik2 alin tringin jugak jadik secretary.hee

nurkaloi berkata...

dunia abstrakku::: hahah penegasan tu penting...errr boss kaloi pndai lompat lompat jerk heheh

sarahnajwan:::memang pun terus pitam hahah

nurkaloi berkata...

nub:::: hahah hot like me rite???

woofer storm::: wahhh kat uma pun nk ade SU...teruk betul keje ni hehehhe

nurkaloi berkata...

cute mum::: tension memg tension...slmat kaloi takde kmitmen ngan fmly ag

keabadianchenta::: en.jamal betul uh...insyllhh

nurkaloi berkata...

dee::: haa tawu takpe....tp takpe dee...sabar jer laa...scretary baik and hot cam kiter ni memang susah nak carik hahahahahah

nurkaloi berkata...

aleen::: hahah asal plak nak jd scretary...tak yah laa...jd engineer je laa ea

dee berkata...

auwwwwwwwwwww!!haha..opkos laaaa knnn...sbb tuh lah org rmai jeles nan kite kn.kn.kn :D
t'msuk la bekas2 lect yg membenci bdk dsk..hahaha :P

nurkaloi berkata...

dee::: hahah memang ramai yg jeles...
eiii tp ade plak kiter kisah dyorang jeles kan hahahaha