GilaBola,

Semangat Itu Ibarat Masak Lomak Cili Api

1:32 PTG Nur Kaloi 19 Comments

Assalamualaikum
wahh hangat...terhangat...dihangatkan kekeke

weekend ni banyak keajaiban...pegh ayat nak sedap...ade beberapa kejayaan and sure kalau ade kemenangan pasti ade kekalahan
eah u all faham tak ni...sure laa kaloi duk cerita pasal sukan laa kann
ade yang tak minat sukan ? tak mengape...at least perlu tahu juga serba sedikit perkembangan kann

ok...hari ni kaloi tengah bersemangat nak cerita tentang peperangan skuad hobin jang hobin tempoh hari... jang kito hobin skuad penyu di Stadium Paroi...and alhamdulillah walaupun game semi final tu tegang dengan beberape kad kuning and kad merah yang dilayangkan oleh pengadil "terbaik" uh...heheh


maaf kaloi bukan nak kutuk pengadil ye... ^__^


seawal 4.30 petang...kaloi and family dah gerak dari rumah untuk berperang and bersesak di stadium
sesampai je at Bukit Putus...





awan nano dah menunjukkan nano nyer...heheh



tapi tak ape...we all selalu sediakan payung sebelum hujan...siap dahh baju spare if kena hujan
 yela kaloi tak dapat beli tiket for grandstand sebab habis dijual...

so if hujan terpaksalah membasahkan diri...

siap sedio



sampai at Paroi...we all dah mula cuak sebabnye banyak kereta dah sedia parking kat tepi jalan besar...peghh jammed laa jugak...

and alhmdllh we all dpt parking dekat juga laa dengan stadium...takde laa sampai becak ketiak kalau berjalan ngehehehe


semangat kau jang !!

sebelum masuk stadium cari bekalan dulu...takut sonak porut lapar nanti

finally...masuk stadium seawal mungkin...cari port terbaik untuk menyaksikan pertarungan hebat malam tu



see stadium punn kosong lagi....osah awal eah we all masuk...

bendera berkibar di angkasa....lambang semangat waja wahhh ! heheh

Maghrib dah time nie...kaloi dengan my mom jago tempat duduk...abah and my sis g tunaikan apo yang patut dulu

sementaro tunggu start perlawanan...orang dah buat hiruk pikuk da...dengan bunyi trompet ea dengan bunyi gondang ea....lantak laa haii...kaloi layan yooo



ragam orang heheh 

sesi latihan mulo daa

ponuh kek orang nogori
kalau melotup laa stadium paroi malam tu memang pupus laa jawab eah kekeke




orang kuat.... ! hehehe

lagi kuat ! heheh sebenar eaa terpakso toman kaloi and angah...sobab eah risau anak daro balik malam-malam...jauh lak tuh....itu alasan abah kaloi laa...tapi raso eah dyo memang nak poie hahah...last2 mak pun kono tarik poie sekali...kikikiki

tips bila pergi tengok bola..barang yang perlu u all bawa 

1. Mafla bukan mafia 
sonang nak tutup hidung...macam2 bau dengan asap rokok ea sekian dengan bau ketiak orang sekian hahah

2. Tisu toilet

memang laa untuk lap-lap apo yang patut bilo pogi toilet...tapi lobih berguna untuk baling dari atas...cantik kannn 
tapi sila kutip balik yo lopas dah wat somak tepi uh heheh 

3. Kamera/Handphone yang ade kamera
macam pokcik ni haa....leka dye ambil gambar kat stadium then upload terus kat fb hehe
tak pun ambil gambar banyak-banyak and upload gmbar kat fb or kat blog cam kaloi heheh

opsss maaf mak...topi bosar bonar sampai terlindung ngehehehe

4. Kertas / Surat khabar dipotong kecik-kecik

alaa macam orang sambut birthday...

5. Kunyit
cantik kann...diorang guna kunyit laa tu hahahahaha
ok tipu...kalau gune kunyit habis orang kono sakit kunyit kekeke


ok lupa nak bagitawu N9 menang !
hahahahaha

bye T-Team

N9 vs Terengganu 
Final !!!!

You Might Also Like

19 komenstar:

mak ai..smgt waja ni..

family kaki bola okla..

cam yui..idak la..heheh..

cik fadh berkata...

terheret jugak mak bapak ko . osah la ko ni kaloi...

fuad ansari berkata...

osah semangat eh.. abis mak abah diangkut samo...

poie shah alam ko?? (",)

Fara berkata...

Kaloi yg gojes dan cool! Sy tgk awk bersemangat mcm nie, sy pun turut teruja! Huh! Final awk turun Shah Alam tak? Jom kite g reramai!

myrah berkata...

wahh..semangatt!!
umah akk yg dokek ngn stadium tu pon xsggup nk pegi..hihi
cayolah!!

SuperGurlz berkata...

wah terbaek larhh.. BOLA2.. huhuhu~ xtaw kata apa.. xminat bola larhh.. nget toll cik ernie neyh an.. kih2.. ^_^

nabilah_2908 berkata...

uuaiii....bersemangat tul...

macam seronok la tgk game macam ni.. :)

BeloG MTT berkata...

Wahh syoknyaa g tengok live !

::FAIZ FARISH:: berkata...

nice Pic

ShahzCudin berkata...

kunyit? ahaha..xleh blah..

fuuyooh berkata...

best nyer..satu famili pegi tengok..semangat waja hihi

Ahmad Zaki berkata...

Assalamualaikum...

Bagusnye satu keluarge meminati sukan bola sepak...

Walaupun saye bukan lahir di Negeri Sembilan, tapi ikut sebelah ayah ada "suku" dari Negeri Sembilan dan sayepun bersekolah rendah dan menengah di Tampin. Makenye pasukan bola sepak Negeri Sembilan antara pasukan kesukaan yang pasti akan disokong...!!!

Banyak2 doa agar Nogori buleh monang final nanti.... Rajin2 yo jang... latih jangan sampai loteh..., sepak bola bia koncang masuk ko gol lawan, sampai jaring dio orang rabak.. :-)

budak penjara berkata...

hobeng jang hobeng..hehe

FANA ZABIL berkata...

amboi..laju je kalo tgk bola. hehehehe.. hidup negeri 9..hehehe

Hanis Azla berkata...

seronoknya tgk kaloi bersemangat mcm tu.. satu family dok support.. bagusnya..

p[A]n[A]d[O]L berkata...

semngat negeri tuh.. ;)

Dee berkata...

semangat sungguh..ngan mak ayah skali join..hehehe..nti turun final tak?

wowowowowo, kemain semangat. dengan mak mak sekali diangkut. hehe

Mr PenyuBiru berkata...

tu dia...satu famili pi...baguih..baguih...

nnt final satu famili gak ke turun shah alam?

pepehal ganu mesti hobin n9 hehe.. err..hobin tu apa ek? hehe