GilaBola,

Burung ke Tikus ?

8:54 PG Nur Jane 23 Comments

Assalamualaikum
selamat pagi Malaysia !!! 
and good morning to all readers from other country...wallah

pagi yang gelap 
kini sudah terang

memang dah terang-benderang pun...sila bangun..bangun...bangun...
hari yang indah...hari yang sangat ceria dapat kaloi rasakan
sana sini menceritakan adegan-adegan panas Perlawanan Akhir Bola Sepak Sukan Sea malam tadi 
ternyata kesungguhan dan sikap tidak putus asa harus dipuji kepada skuad Harimau Muda
apabila berjaya mengekalkan keputusan seri 1-1 sehingga ke masa penentuan iaitu penalti

tahniah kaloi ucapkan.... ! pada mulanya kaloi pun tak meletakkan harapan yang tinggi kepada skuad Harimau Muda kita kerana melihat corak permainan yang ditunjukkan oleh skuad Garuda yang lebih ganas dan panas wahahahaha
kaloi fikir Indonesia akan menumpaskan Malaysia 2-0
tapi alhamdulillah...berkat kesungguhan pemain-pemain Malaysia...akhirnya Kapten pasukan Baddrol menjaringkan gol kemenangan untuk Malaysia

Emas di tangan Malaysia...siapa yang tak gembira bukan 
rumah kaloi bagai gegak gempita dengan jeritan, kegirangan setelah berjaya menewaskan Indonesia dengan sepakan penalti 5-4
dan kaloi percaya hampir semua blog akan menceritakan kejayaan skuad Harimau Muda hari ini

Sekalung syabas untuk Muslim (jersi 24)...Muslim antara pemain yang banyak membantu untuk membuat benteng pertahanan bila setiap kali garuda mahu mencari gol... 
^__^ cehh puji ada makna ke ni hahaha....memang ada makne punn sebab Muslim salah satu pemain bola sepak yang kaloi minat ok..bukan sebab paras rupa dye...tak pasal-pasal kaloi kena belasah ngan awex comel dye kekekeke...tapi kaloi suka dengan kesungguhan dye...memang i LIKE ngeee

curik maaf..... ^__^


Syabas juga kepada Khairul Fahmi Che Mat
wahh..semenjak kaloi kutuk dye makin bagus main eaa KFCM...i bukan kutuk teruk-teruk 
i kutuk-kutuk manje jerk...i bukan benci dye...i sayang dye ok...cume dye tak syg i...jadi camni laa hahaha
erkk maaf...mental kejap hahaha maaf ea Fahmi....Jgn marah kaloi...kaloi peminat setia bola sepak Malaysia tau tau ngeeee 
curik juga....kreatip budak nie buat baju kfcm....

nazmi
kaloi tengah intip-intip pemain ni lagi...ade banyak peluang untuk dye melonjak lagi jauh ke depan
muda lagi kowt...kalau jage attitude...kalau jage badan (lau cedera teruk susah owww)...memang kau akan berjaya pada masa depan cehhh... 
ni pun curik...boleh kann ?

eah ape kaitan tikus ke burung tadi eaa
haaa laaa ni baru nak cerita
bile tengok siaran langsung kat televisyen
pengulas sukan ni duk sebut titus bonai titus bonai hahaha macam bunyi tikus pun ade daaa hahaha 

gambar curik ......

tapi bonai macam punai 

burung ape ?
burung punai ngeeeeee

curik lagi hahah 



You Might Also Like

23 komenstar:

Mr PenyuBiru berkata...

tak baik ooo kutuk titus bonai tu. dia bagus ooo,siap bersalam dan ucapa tahniah kat skuad malaysia lagi.cuma aku tak suka dia tarik-tarik jaring gol setiap kali korner,free kick pahtu calit tangan kat Khairul Fahmi.hehe..

tak sia-sia Najmi tu tak ambik SPM.

hakhak..cm2 kamu ni..

tp tahniah la pada Malaysia!! puas hati tgk..

Ardini Humaira berkata...

kih3 lawak gambo kfcm tu.. tahniah malaysia!

ShahzCudin berkata...

yeah! tahniah malaysia..
klo dr segi patriotik mmg 100% yakin malaysia mng tp dr segi realistik atas kertas 40-60... tp ape pon malaysia dah mng n mmg rezeki nak mng..

Fara berkata...

Titus Bonai bukan setakat lincah dan bgs atas padang tapi juga friendly dan mesra bersalaman dgn player Msia.

Tahniah skuad Harimau Muda!

Pala Maldini berkata...

aku pun setuju bab Nazmi is the one for the future... sangat compose on the ball..

by the way, aku pilih Zubir Azli (bek kiri) as best player semalam... banyak mematahkan serangan sayap garuda..

.ciknoey. berkata...

dorang mmg sje wt panas harimau malaya !
asek nk langgar je.. helah nk dpat penalti.
dia tak dpat nk GANYANG malaysia.
kita dah GANYANG dia.
Padan muke !
Emas milik kita. yeahh.
:D

haha.. bonai mcm burung ponai.. lawak laa..

seronok sgt tgk game mlm td.. :)

indonesia ni.. byk guna pemain import laa.. mcm bukan lawan ngan indon..tp mcm afrika.. haha

nabilah_2908 berkata...

Titus Bonai ni di antar pemain yg agak agresif gak...risau je bila dia mula menyepak bola... :)

wahida berkata...

ekekekek...kelakar lak n3 ni...kelakar part baju khairul fahmi tu ngan tikus dan punai tu...hehe...



tahniah malaysia!!

berdebar tgk penalti mlm tadi...rasa nak gugur jantung...

walau sekuat manapun jampi serapah bonai , mesia tetap menang wakakkakaa

farah adila berkata...

TAHNIAH MALAYSIA...
happy giler mlm td..:)

Hanis Azla berkata...

berbaloi2 berdebar2 tgk bola malam tadi kan kaloi..

Dee berkata...

yg penting KITA MENANG sis..bukan punai tikus tu..hahaha..

Run Away berkata...

tahniah utk malaysia...yeahhh..;d

Run Away berkata...

tahniah utk malaysia...yeahhh..;d

Run Away berkata...

tahniah utk malaysia yeahh...;d

zirconia berkata...

samalah kita kaloi, memang gegak gempita satu rumah. kahkahkah.

iza berkata...

Assalam...
Malaysia boleh...walaupun tak minat bola tapi tengok juga..tanda sokongan pada negara...

mie berkata...

adat perlawanan.....
tapi kapten malaysia pun terbaik juga....
hahahahaa

Tapak Kaki berkata...

titus ni macam underestimate team kita.. tu yang tak dapat score.. masa penalti je la dapat.. orang papua boloq..haha

Mar berkata...

malam ni tgk malaysia lawan syria plak<>:)

Ann Ishak berkata...

kawe dok kiro deh...janji kawe menang hihihihi