gemok,

"Sihat" vs Kurus

8:43 PG Nur Jane 12 Comments

assalamualaikum

bersua kita lagi ye...ingatkan pengsan ditiup angin tadi...pfttt memang tak lahhh
walaupun bertiup kencang angin laut china selatan
kaloi tetap di sini
wahhh pujangga pulak ayat kannn...

akhir-akhir ni ramai yang duk pertikaikan kaloi
 lagi tepat ramai yang care about me
about health, how i look
hurmm

tapi tu tak penting
yang lagi penting...kaloi sangat kisah bile ade orang yang sangat kisah pasal my body !!
hahahah
maaf...tapi itulah hakikatnya...u nampak gemok laaa...u nampak sihat laaa...u senang hati ea...u makan banyak ke...u tak joging ea...u tak tengok cermin ea...

eghhhh faham kaannn maksud kaloi 
bloggers lain pun ade yang duk tegur hahaha....actually kaloi tak kisah pun ape yang diorang nak cakap...tak kisah pun ape yang diorang komen....
dan yang pasti bila kita tak kisah that is a big problem !!!
mestilah...orang cakap kau gemok orang cakap kau tembam orang cakap kau gendut orang cakap kau bulat
tapi still takde perasaan sambil buat muka tempe basi hahahaha

BIG BIG BIG

memang muka kaloi sangat berbeza bila kurus vs "sihat"
haruslah...dulu pipi cengkung sekarang pipi bulat macam ada letak telur kat sebelah dalam
dagu, dulu tak ada pun berlapis lemak sekarang bukan setakat 1 tapi 2 ke 3
dulu perut sekata...sekarang perut umpama bunting 3 bulan
dulu paha ibarat ayam dara sekarang ibarat ayam pencen

hahahaha

oppss maaf kalau ada yang terasa diri diorang pun gemok jugak huhuhu 
kaloi tak kutuk siape-siape pun ok...ini lebih kepada cara-cara untuk menyedarkan diri
yes kaloi gemok hahah

terima kasih kepada mereka yang sangat-sangat kisah and telah menyedarkan kaloi hihihi
sekarang terasa nak diet laju-laju...
tapi how meh...sekarang ni sangat laa suke main masak-masak kat rumah...
petanda apekah ini...haihh bala ni bala bala... ngeee

tapi pape punn...gemok tak semestinya tak sihat...alhamdulillah even kaloi gemok tapi tiada masalah dr segi kesihatan yang lain...cumanya salah satu sebab kaloi muncit adalah masalah penghadaman...
digest system...wahh rindu nak belaja biology

memang dah biasa pergi jumpa doktor minta nasihat...siap google camne nak senang berak najis ni keluar hahaha

minum air tak payah cakap...sampai asyik nak terkucil jerk...
rasenye perut dah penuh ubat...owhhh tidak tidak....nanti sakit lain pulak...
sila beri komen...and nasihat berguna untuk kaloi kurangkan masalah berat badan and penghadaman ini ok
heheh tq readers.... love love love
saranghae ngeeee


sume gmbar kaloi google...mekasih pakcik !!!!


You Might Also Like

12 komenstar:

iza berkata...

Assalam..
Kalau nak kurangkan berat boleh cuba ni..
Makan hanya segenggam nasi, jgn lebih..lauknya bubuh byk2 pun tak apa terutamanya sayur..
Masalah yg satu lg tu, tak dpt nk tolong. biasanya betik ok kot.

Fara berkata...

Sy pun ade mslh mcm Kaloi. Payah nak uk, uk! Hahahaha!

adyputra berkata...

kita pun sekarang dah gemuk sampai orang ingat kita sakit gigi pasal pipi nampak bengkak.. bencilah.. x larat nak diet laju-laju.. kite diet slow-slow je lah.. azam tahun depan kononnya..

LadyBird berkata...

macamana ek.. makan buah banyak2.. makan sayur banyak..

Adean berkata...

Jom pergi berjoging.:D

alamak..mcm yui lak ni..hakhak..

CouLeur de Chiqu3 berkata...

cam same je masalahnye..muahhaha...
bab digestive and kegendutan..(beratku dah naik oihhh!!,,nagis !)

klo digestion
-amik jamu tea,sllu minum mlm (apa2 jenama la tp sy minum teh org kg, pg2 musti beri2..tu yg kita mahu..hohooo)

pg2 makan buah..tghari makn buah, makan buah kene sentaisa..klo sy amik mgga, red dragon fruit..

air tu cambiasa la..mmg kene minum byk wlopn mmg akan kerap kecing..but its good circulation..

plus..skng i giat swimming semuula demi mahukan berat yg idealll youu !!

.ciknoey. berkata...

kaloi..takpe. ciknoey pn hadapi bnde yg sme..
lantak pi lah kat depa..
skarang ni mmg rase nk cube mkn sume.masak..
umur cm kite nie mmg asek rase nk cube sesuatu yg bru..
lbey2 ag bler kite dah kje.
stiap bulan ade je kite nak makan.teringin something..
cume kawal je..bukan tak bole mkn.
(ciknoey ag laa selere memanjang)
ciknoey ag la gemuk rendang. tp comel cm bonzai.. kahkahkah..
chill je.
even kite chubby, kite ader kulit yg mampat n anjal kan.
gemuk sehat takpe.
kurus pn bukan sume sehat !
:)

cik fadh berkata...

aku suke ko masak bg anak2 ikan ko mkn . lepas tu ko sape bersih 1 meja . e2 bagus tuk kaloi . gemok xpe, jnji pahala ko dpt,,truskan kaloi, truskan makan ! yeahhh!

Tapak Kaki berkata...

kurus atau gemok yang paling penting kita kena sentiada sihat.. :D

Run Away berkata...

kekadang bukan sbb makan banyak ar badan nak naik...ramai yang sy tgk badab kurus..makan punyer lah banyak...munkin proses pembakaran dalam badan diaowg cepat...kalau gemuk tapi sihat ok jew..kaloi pun mana gemuk sangat....;d

nub berkata...

tolong ajaq bagi ceq ni banyak isi skit...