cuti,

Melarikan Diri Lagi

9:32 PG Nur Kaloi 18 Comments

Assalamualaikum

Ohayoo...!!
Morning....!!
Selamat Pagi Cikgu !! (nada upin-ipin boleh ?)

Hari ini hari Khamis...esok ? hari Jumaat laaaaa...ptuihhh ~~~

APTB~~
tapi ramai yang dah mula ambil cuti esok hari...termasuk my Boss...tapi tetiba dia ada meeting...eghhh
kaloi yang stressed sebabnya kaloi pun teringin nak cuti hahaha
u all pula macam mana?
bila mahu cuti nie... ? eah banyak tanya pula...of coz cuti Raya Haji
Ape? Raya Haji tak balik kampung...ughh rugi~~~~

Kaloi tak kira laa raya apa sekali punnn....sure balik kampung hahahah
memang dasar kaki balik rumah....uhhhh homesick~~~
kalau boleh nak duduk ketak-ketat camni kat rumah haahaha

apa persiapan u all untuk Raya Haji tahun nie ea...kaloi seperti biasa, baju guna balik baju Raya Puasa hari tu haha
ingatkan nak juga beli baju lain...tapi bajet cabut melarikan diri
langsir...ermm mungkin pakai langsir Raya tahun lepas kot ngeee....bajet Mak Abah kaloi tak larikan diri...tapi bajet tu dah bawa lari ke bajet kenduri

Eah cakap pasal kenduri...kaloi takde cerita pasal kenduri kat u all kann...
ermm nanti lah cerita...gambar takde...sabar eahh...ini semua gara-gara kambing....
eah Raya Haji u all Qurban ape ? 
Kibas ? Unta ? eah kalau ada sila ambil gambar eah... boleh share dengan kaloi kannn

Kaloi sembelih ikan je boleh tak ? choiii sure TAK BOLEH laaaa hahah

ini sedikit info


 Syarat-syarat binatang ternakan untuk ibadat korban adalah terdiri daripada binatang-binatang seperti unta, lembu, kambing atau kibas, yang umurnya dua tahun serta sihat dan tidak cacat.

perlu sihat ye kawan-kawan...kalau didapati binatang itu tidak sihat...hantar dia pergi klinik (itu pun kalau dia tak melarikan diri) dulu dah sihat baru boleh korban ok ! tapi jadahnya carik laa yang lain...dah tak sihat tu gantikanlah dengan yang sihat wal'afiat....
yang penting sekali binatang ternakan tu mestilah sudah cukup umurnya nak tahu lebih lanjut sila goole ok tak punn klik sini sini sini 
korban baby lembu tak boleh ok ! sadis kott ~~~~ menangis ibu lembu T_T
kalau binatang seperti lembu boleh dikongsi 7 orang...kalau kambing, korban adalah untuk seorang sahaja 

kalau info kaloi salah...mohon perbetulkan ye... ^__^

~ ~ ~LEMBU~ ~ ~ 
abah kaloi ternak lembu....
so kaloi bukan sahaja anak Felda tapi anak penternak lembu juga 
ngeee

motif cerita ~ ~ ~
pagi tadi kaloi hantar Roomate g Ofis...berlagak sikit laa bawak barang banyak kendong belakang kendong tepi hehehe....esok nak cuti katanya...bawak barang macam budak sekolah daa....yelaa badan keding pakai beg kandar belakang tak macam budak sekolah pulak kannn.... then sebelum tutup pintu... BYE MAK hahaha
jadahnye aku berlakon mak hantar anak g sekolah laa nie heeeee ptuihhhhh ~ ~ ~ : P

huh !

akhir kata...jemput datang rumah raya ni eaa...tp bagitahu awal-awal nie...lomang takdo...rondang ado heheh 




You Might Also Like

18 komenstar:

iza berkata...

Assalam....
Tak dapat nak balik kg raya haji ni...huhu..sedih..sedih..

yui sok keje g..

tp cuti smpai selasa.. selmt hari raya aidiladha yer kaloi..

cik fiza berkata...

selamat hari raya haji sis..
kalo buat korban makan daging tu igt2 la sy di klang ni hehehe

Fara berkata...

Kaloi,

Time single-mingle nie lah ley pulun blk kmpg selalu. Klu dah kawen kang, asik kena ikut turn je. Sedih tau! Uwaaaaaaaaaa!

::FAIZ FARISH:: berkata...

aku risau kau makan katak tu. ko kan Kaloi. ahaks

Mar berkata...

saya cuti kerja 2 hari je,.sob2,.~~xpela ada jugak cuti,.nk tgk binatang disembelih,..himpun ngan family sume..best2

Hanis Azla berkata...

balik kampung kaloi jgn tak balik.. he..he.. akak time raya haji mmg berkumpul kat rumah mertua..

mR_popkoRn berkata...

Hype..
Comell llorrr kataks 2....
Hahaha.. dkat umah awk ker?

wahida berkata...

aku nak dtg umah ko raya ni...ko sudi tak?

farah adila berkata...

selamat hari raya...:)

farah adila berkata...

selamat hari raya...:)

Tapak Kaki berkata...

raya haji ni orang kasi duit raya tak?

Run Away berkata...

ayo.....katak tu wat pe..hahha...;d

Tanpa Nama berkata...

Just one more great way to save lots of income upon auto tires is always to employ payless coupon codes. You can choose a lot of discount coupons regarding different elements. You’ll find inexpensive exhaust coupon codes and affordable auto deals while successfully which can be employed for car repairs. A price reduction car voucher might be incredibly handy if you’re holding serp issues. Coupons are a great way in order to maintain bucks high are a variety of discount codes easily available on the market. The highest approach to discover a discount that you can use is to appear and feel on their behalf in the magazine. You may also learn coupon codes for the on the web. It is possible to track down discount codes on-line or perhaps get very simple computer discount coupons from a site. [url=http://paylesscouponfree.com/]Payless coupon[/url]

Tanpa Nama berkata...

Cool blogpost to my mind. Thank you a lot for sharing that data.

Fill Davidson
wireless internet jammer

Tanpa Nama berkata...

Cool post as for me. Thanks a lot for sharing that data.

Craig Phillsen
call girl escort milano

Tanpa Nama berkata...

Cool post if you ask me. Thanks for enlightning that data.

Brand Octocus
indian escorts in west london

Tanpa Nama berkata...

Interesting blog if you ask me. Thank u for sharing that information.

Alla Davidson
cyprus independent escort services